Atlı ciritte destek bulamıyoruz

ERZURUM 10.10.2021 - 20:35, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Atlı ciritte destek bulamıyoruz

Erzurumsonhaber / Erzurum - Atlı Cirit Antrenörü Erdem Kara, Erzurum’da atlı ciritçiliğinde herhangi bir destek bulamadıklarını belirtirken, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun pandemi nedeniyle atlı cirit oyunlarının oynatılmasına müsaade etmediklerini ve kendilerinin ise bu karara üzüldüklerini söyledi.     Erzurum’da hem amatör, hem de profesyonel olarak 15 yıldır Atlı Cirit Antrenörlüğü yapan, kent içinde ve kent dışında önemli organizasyonlarda faaliyetler gerçekleştiren ve başarılar elde eden Erdem Kara, kentte atlı ciritçiliğinde herhangi bir destek bulamadıklarını belirtirken, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun pandemi nedeniyle atlı cirit oyunlarının oynatılmasına müsaade etmediklerini ve kendilerinin ise bu karara üzüntü duyduklarını söyledi. Kent içinde atlı ciritine hem destek, hem de yardımcı olan tek ismin Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen olduğunu aktaran Kara, “Allah Başkanımızdan razı olsun. Federasyonumuz bize faaliyet yaptırmazken, Başkanımız bu konuda bizlere destek oldular, etkinlikler sağladılar.” dedi.      “ERZURUM KÜLTÜRÜNDE ATLI CİRİT ÖN SAFHADADIR”   Geçtiğimiz günlerde Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından 5’inci kez organizasyonu düzenlenen ve kent içinde büyük ilgi uyandıran Geleneksel Türk Oyunları programını takdir ettiğini belirten Kara, “Erzurum’da yapılan ata sporları faaliyetleri bizleri memnun etti. Biz cirit için atlarımızı ahırlarımızda besliyoruz. Ancak cirit olmadığında bu atları ahırlarımızda beslemenin bir önemi kalmıyor. Atlarımıza sevgimiz var ama cirit olduğunda vatandaşlarımız da bir şenlik havasında bu durumu zevkle izliyor.  Erzurum’un kültüründe cirit en ön safhadadır. Burada bir futbol maçı, bir de cirit rekabeti olsa vatandaşlarımız futbol maçına değil, cirit rekabetini izlemeye gelir.” diye konuştu.      “BU SPOR AVRUPALININ ATA SPORU OLSAYDI, BÜTÜN DÜNYA TANIYOR OLURDU”   Ciritte destek bulamadıklarını ve bu nedenden ötürü de üzüntü duyduklarını anlatan Kara, “Bu spor bir Avrupalının ata sporu olsaydı, bugün bütün dünya tanıyor olurdu. Bugün bizim burada atlı cirite sahip çıkın diyoruz. Sahip çıkılsa farklı şekilde bir araya gelinirdi. Federasyonumuz pandemiyi bahane etti, yaklaşık 3 yıldır biz ahırımızda atlarımıza arpa yediriyoruz. Arpanın ise kilosu olmuş 3 lira. Biz kimseden arpadır ya da paradır istemiyor, öyle de bir derdimiz yoktur. Biz bu işe gönül vermişiz. Bu sporumuzu seviyoruz. Bir atımızın bedeli 40 bin liradır. Parayla bu işi bana yaptıramazlar. Biz sadece devlet büyüklerimizden belli imkanlar ve organizasyonlar bekliyoruz ama bu destekleri göremesek bile, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’den Allah razı olsun. Federasyonumuz bize faaliyet yaptırmazken, Başkanımız bu konuda bizlere destek oldular, etkinlikler sağladılar. Biz atlı ciritte profesyonel işler yapıyoruz. Ankara’da atlı ciritler yapıyoruz ve başarılar elde ediyoruz.” şeklinde konuştu.   Devrim Aktürk 
Erzurumsonhaber / Erzurum - Atlı Cirit Antrenörü Erdem Kara, Erzurum’da atlı ciritçiliğinde herhangi bir destek bulamadıklarını belirtirken, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun pandemi nedeniyle atlı cirit oyunlarının oynatılmasına müsaade etmediklerini ve kendilerinin ise bu karara üzüldüklerini söyledi.
 
 
Erzurum’da hem amatör, hem de profesyonel olarak 15 yıldır Atlı Cirit Antrenörlüğü yapan, kent içinde ve kent dışında önemli organizasyonlarda faaliyetler gerçekleştiren ve başarılar elde eden Erdem Kara, kentte atlı ciritçiliğinde herhangi bir destek bulamadıklarını belirtirken, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun pandemi nedeniyle atlı cirit oyunlarının oynatılmasına müsaade etmediklerini ve kendilerinin ise bu karara üzüntü duyduklarını söyledi. Kent içinde atlı ciritine hem destek, hem de yardımcı olan tek ismin Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen olduğunu aktaran Kara, “Allah Başkanımızdan razı olsun. Federasyonumuz bize faaliyet yaptırmazken, Başkanımız bu konuda bizlere destek oldular, etkinlikler sağladılar.” dedi. 
 
 
“ERZURUM KÜLTÜRÜNDE ATLI CİRİT ÖN SAFHADADIR”
 
Geçtiğimiz günlerde Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından 5’inci kez organizasyonu düzenlenen ve kent içinde büyük ilgi uyandıran Geleneksel Türk Oyunları programını takdir ettiğini belirten Kara, “Erzurum’da yapılan ata sporları faaliyetleri bizleri memnun etti. Biz cirit için atlarımızı ahırlarımızda besliyoruz. Ancak cirit olmadığında bu atları ahırlarımızda beslemenin bir önemi kalmıyor. Atlarımıza sevgimiz var ama cirit olduğunda vatandaşlarımız da bir şenlik havasında bu durumu zevkle izliyor.  Erzurum’un kültüründe cirit en ön safhadadır. Burada bir futbol maçı, bir de cirit rekabeti olsa vatandaşlarımız futbol maçına değil, cirit rekabetini izlemeye gelir.” diye konuştu. 
 
 
“BU SPOR AVRUPALININ ATA SPORU OLSAYDI, BÜTÜN DÜNYA TANIYOR OLURDU”
 
Ciritte destek bulamadıklarını ve bu nedenden ötürü de üzüntü duyduklarını anlatan Kara, “Bu spor bir Avrupalının ata sporu olsaydı, bugün bütün dünya tanıyor olurdu. Bugün bizim burada atlı cirite sahip çıkın diyoruz. Sahip çıkılsa farklı şekilde bir araya gelinirdi. Federasyonumuz pandemiyi bahane etti, yaklaşık 3 yıldır biz ahırımızda atlarımıza arpa yediriyoruz. Arpanın ise kilosu olmuş 3 lira. Biz kimseden arpadır ya da paradır istemiyor, öyle de bir derdimiz yoktur. Biz bu işe gönül vermişiz. Bu sporumuzu seviyoruz. Bir atımızın bedeli 40 bin liradır. Parayla bu işi bana yaptıramazlar. Biz sadece devlet büyüklerimizden belli imkanlar ve organizasyonlar bekliyoruz ama bu destekleri göremesek bile, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’den Allah razı olsun. Federasyonumuz bize faaliyet yaptırmazken, Başkanımız bu konuda bizlere destek oldular, etkinlikler sağladılar. Biz atlı ciritte profesyonel işler yapıyoruz. Ankara’da atlı ciritler yapıyoruz ve başarılar elde ediyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Devrim Aktürk 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.