Aydemir: ‘Analarımızın her biri Nene Hatundur’

SİYASET 23.05.2021 - 12:17, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Aydemir: ‘Analarımızın her biri Nene Hatundur’

Erzurumsonhaber / Erzurum - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Türk Kadın Kahramanlığının abidesi, Nene Hatun anamızı hakka vuslatının 66’ıncı yılında şükran, rahmet ve minnetle anıyor; Onun üslubunu meşrep edinen kahraman Türk Kadınlarına saygılarımızı sunuyoruz. ‘ dedi.      Aydemir’den Anma Mesajı    ‘Milletvekili Aydemir, ‘93 Harbi olarak adlandırılan 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşında bebeğini beşiğinde bırakarak cepheye koşan, Aziziye önünde eşsiz bir kahramanlık göstererek, Türk Kadınına özgü iffet, ismet ve edebiyle benzersiz bir dirilişe öncü olan Nene Hatun Anamız, açtığı çığırla Türk Kadınına öncü olmayı sürdürecek, O’nun aziz hatırası yüce Milletimizin muhterem bir mirası olarak nesilden nesillere devredilecektir. ‘ mesajını verdi.    Gençosmanoğlu’nun Dizeleriyle Nene Hatun    Milletvekili Aydemir, ‘Destan Şairimiz merhum Gençosmanoğlu’nun; ‘Komazlar ki çifte kuzu meleye/Derler düşman gelmiş Çanakkale'ye/Yadımda oğlumu o velveleye/Ayet el Kürsi'yle poturladığım/Ey can konağımda kadri ziyâde/O, aydan, güneşden bedri ziyâde/Peygamber katına ulaştı mı de/Doksanüç harbinde Aziziye'de/Moskof kafirini satırladığım’ dizelerini ithaf ettiği Nene Hatun anamız, ilk kadın şehidimiz Sümeyye Bint Hubbât anamızın ufkunda giderek, Dünya Tarihine Kahraman Türk Kadınları adına silinmez bir damga vurmuş; küresel idrake Türk Kadınlarının milli kıyam ve duruşunu kazımıştır. ‘ dedi.     Onlara Ebediyen Minnettar Olacağız    ‘Analarımızın her biri Nene Hatundur’ diyen Milletvekili Aydemir, ‘Nene Hatun ufkunda kararlılık gösteren Analarımız 15 Temmuz’daki hain kalkışmada, FETÖ iblislerine karşı destansı bir direniş göstermiş, Türk Milletinin Nene Hatunların evlatları olduğunu ortaya koymuşlardır. Onlara ebediyen minnettar olacağız. ‘ kaydını düştü. 

Erzurumsonhaber / Erzurum - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Türk Kadın Kahramanlığının abidesi, Nene Hatun anamızı hakka vuslatının 66’ıncı yılında şükran, rahmet ve minnetle anıyor; Onun üslubunu meşrep edinen kahraman Türk Kadınlarına saygılarımızı sunuyoruz. ‘ dedi.   


  Aydemir’den Anma Mesajı 


  ‘Milletvekili Aydemir, ‘93 Harbi olarak adlandırılan 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşında bebeğini beşiğinde bırakarak cepheye koşan, Aziziye önünde eşsiz bir kahramanlık göstererek, Türk Kadınına özgü iffet, ismet ve edebiyle benzersiz bir dirilişe öncü olan Nene Hatun Anamız, açtığı çığırla Türk Kadınına öncü olmayı sürdürecek, O’nun aziz hatırası yüce Milletimizin muhterem bir mirası olarak nesilden nesillere devredilecektir. ‘ mesajını verdi. 


  Gençosmanoğlu’nun Dizeleriyle Nene Hatun 


  Milletvekili Aydemir, ‘Destan Şairimiz merhum Gençosmanoğlu’nun; ‘Komazlar ki çifte kuzu meleye/Derler düşman gelmiş Çanakkale'ye/Yadımda oğlumu o velveleye/Ayet el Kürsi'yle poturladığım/Ey can konağımda kadri ziyâde/O, aydan, güneşden bedri ziyâde/Peygamber katına ulaştı mı de/Doksanüç harbinde Aziziye'de/Moskof kafirini satırladığım’ dizelerini ithaf ettiği Nene Hatun anamız, ilk kadın şehidimiz Sümeyye Bint Hubbât anamızın ufkunda giderek, Dünya Tarihine Kahraman Türk Kadınları adına silinmez bir damga vurmuş; küresel idrake Türk Kadınlarının milli kıyam ve duruşunu kazımıştır. ‘ dedi.

 
  Onlara Ebediyen Minnettar Olacağız 


  ‘Analarımızın her biri Nene Hatundur’ diyen Milletvekili Aydemir, ‘Nene Hatun ufkunda kararlılık gösteren Analarımız 15 Temmuz’daki hain kalkışmada, FETÖ iblislerine karşı destansı bir direniş göstermiş, Türk Milletinin Nene Hatunların evlatları olduğunu ortaya koymuşlardır. Onlara ebediyen minnettar olacağız. ‘ kaydını düştü. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.