Bingöl depremi Erzurum’da da hasara neden oldu

ERZURUM 15.06.2020 - 09:50, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Bingöl depremi Erzurum’da da hasara neden oldu

Erzurumsonhaber / Erzurum - Bingöl’ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki deprem Erzurum’un Çat ilçesinde de hasara neden oldu.        Bingöl'ün Karlıova ilçesinde saat 17.24'te 5.7 büyüklüğünde meydana gelen deprem Erzurum’da da hasara neden oldu. Çat ilçesi Köseler, Karabey, Soğukpınar, Söbeçayır, Darabi, Mollaömer Mahalleleri ve Tekman ilçesine bağlı Yuvaklı köyü Yemişli mezrasındaki evlerde hasarlar oluştu. Çat ilçesi Darabi mezrasında kafasına taş düşen bir vatandaş ise yaralandı. Depremin ardından bölgeye 100 çadır gönderildi, 10 köyde hasar tespit çalışmaları sürüyor. Kızılay bölgeye 2 öncü araç, 1 ikram aracı ve 500 kumanya ulaştırdı. Evleri hasar gören vatandaşlar güvenli bölgelere sevk ediliyor.      Öte yandan Erzurum Valisi Okay Memiş de bölgede incelemelerde bulunmak üzere Çat ilçesine hareket etti. 

Erzurumsonhaber / Erzurum - Bingöl’ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki deprem Erzurum’un Çat ilçesinde de hasara neden oldu.   


 
  Bingöl'ün Karlıova ilçesinde saat 17.24'te 5.7 büyüklüğünde meydana gelen deprem Erzurum’da da hasara neden oldu. Çat ilçesi Köseler, Karabey, Soğukpınar, Söbeçayır, Darabi, Mollaömer Mahalleleri ve Tekman ilçesine bağlı Yuvaklı köyü Yemişli mezrasındaki evlerde hasarlar oluştu. Çat ilçesi Darabi mezrasında kafasına taş düşen bir vatandaş ise yaralandı. Depremin ardından bölgeye 100 çadır gönderildi, 10 köyde hasar tespit çalışmaları sürüyor. Kızılay bölgeye 2 öncü araç, 1 ikram aracı ve 500 kumanya ulaştırdı. Evleri hasar gören vatandaşlar güvenli bölgelere sevk ediliyor. 


 
  Öte yandan Erzurum Valisi Okay Memiş de bölgede incelemelerde bulunmak üzere Çat ilçesine hareket etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.