DAP Destekli Bal Verimini Artırma Projesi Başladı

BÖLGE 12.05.2020 - 21:34, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

DAP Destekli Bal Verimini Artırma Projesi Başladı

Erzurumsonhaber / Erzurum - Iğdır Üniversitesinin yürüttüğü ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen bal veriminin artırılması projesi başladı.   Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ve Zootekni Bölümünün ortaklaşa yürüttüğü projede, Kafkas ve Belfast arı ırkları melezlenerek bal verimi yüksek bir arı ırkı üretilmesi hedefleniyor. Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Kraliçe Arı firması tarafından geliştirilecek yeni arı ırkı, firma tarafından korunaklı bölgelerde üretilecek.         Iğdır yöresindeki bal verimini artırmayı hedefleyen ve Türkiye genelindeki bal üretimini de değiştireceği düşünülen projede kovanlar temin edilirken, çalışmalar son hızıyla sürüyor. Projenin sorumlu yürütücülüğünü, Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hakkı Akdeniz yapıyor.     Rektör Alma'dan proje sahasına ziyaret       Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da kovanların yerleştirildiği proje sahasını ziyaret ederek, proje yürütücülerinden bilgi aldı. Rektör Alma, bu önemli projenin gelişimini yakından takip ettiğini belirtti.

Erzurumsonhaber / Erzurum - Iğdır Üniversitesinin yürüttüğü ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen bal veriminin artırılması projesi başladı.

 

Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ve Zootekni Bölümünün ortaklaşa yürüttüğü projede, Kafkas ve Belfast arı ırkları melezlenerek bal verimi yüksek bir arı ırkı üretilmesi hedefleniyor. Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Kraliçe Arı firması tarafından geliştirilecek yeni arı ırkı, firma tarafından korunaklı bölgelerde üretilecek.

 

 

 

 

Iğdır yöresindeki bal verimini artırmayı hedefleyen ve Türkiye genelindeki bal üretimini de değiştireceği düşünülen projede kovanlar temin edilirken, çalışmalar son hızıyla sürüyor. Projenin sorumlu yürütücülüğünü, Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hakkı Akdeniz yapıyor.

 

 

Rektör Alma'dan proje sahasına ziyaret

 

 

 

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da kovanların yerleştirildiği proje sahasını ziyaret ederek, proje yürütücülerinden bilgi aldı. Rektör Alma, bu önemli projenin gelişimini yakından takip ettiğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.