Er-Vak ‘Güzel’ dedi

ERZURUM 24.02.2020 - 10:20, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Er-Vak ‘Güzel’ dedi

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Erzurum’un en büyük sivil toplum kuruluşu olan  Er-Vak, Olağan Genel Kurul Toplantısını yaptı.      ETSO Meclis salonunda yapılan Genel Kurul toplantısına ilgi büyük oldu. Divan Başkanlığını eski Baro Başkanı Av. Faruk Terzioğlu’nun yaptığı  Genel Kurul Toplantısında  Er-Vak Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu üyelikleri ile Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimi yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından  sonra Er-Vak faaliyetlerinin sinevizyon şeklinde sunulduğu toplantıda konuşan Başkan Erdal Güzel, Er-Vak’ın kuruluş ilkelerince Erzurum ve bölgeye en iyi hizmeti sunmak için faaliyet gösteren ender kuruluşlardan biri olduğunu ve bölgenin marka STK’sı olarak gönüllere taht kurduğunu vurguladı.    Güzel, Er-Vak’ın siyaset üstü duruşu ve yaptığı faaliyetlerle  ile Erzurum’da en güvenilen ve takdir edilen STK’ların başında geldiğini söyleyerek  şehrin hafızası ve vicdanı olmaya devam edeceklerini belirtti.    Yaklaşan 2 Mart Erzurum’un Kurtuluşu ile ilgili olarak artık cephede kazanılan zaferin iktisadi alanlarda da kazanılmasının altını çizen Güzel, “Yanık Dere Şehitliği’nin” yeni bir projeyle tekrar gün yüzüne çıkarılmasını ve şehirde mutlak “Müslüman Türk Soykırım” müzesinin açılmasını hatırlattı.    23 Nisan 2020’de TBMM’nin açılışının 100. yılına dikkat çeken Güzel, Erzurum’un  bu anlamlı günü iyi değerlendirip ,farkındalık oluşturması  gerektiğini ifade edip, TBMM’nin kapısının Erzurum’da açıldığını ve anahtarının da Erzurum’da olduğunu belirterek, bu anlamlı yıl münasebetiyle Atatürk’ün,  Kongre  için geldiği  Erzurum’da  bir hafta kaldığı ve sivil hayata döndüğü  Cumhuriyet Caddesi’nde ki evin müze yapılmasının şehre büyük değer katacağını ve Kültür Yolu Projesi’nin de bu müzeyle taçlanacağını söyledi.    Yoğun katılımın olduğu genel kurul toplantısı Mütevelli ve Yönetim Kurulu üyeliklerinin seçimiyle devam etti ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Erdal Güzel tekrar seçildi. 

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Erzurum’un en büyük sivil toplum kuruluşu olan  Er-Vak, Olağan Genel Kurul Toplantısını yaptı.   


  ETSO Meclis salonunda yapılan Genel Kurul toplantısına ilgi büyük oldu. Divan Başkanlığını eski Baro Başkanı Av. Faruk Terzioğlu’nun yaptığı  Genel Kurul Toplantısında  Er-Vak Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu üyelikleri ile Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimi yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından  sonra Er-Vak faaliyetlerinin sinevizyon şeklinde sunulduğu toplantıda konuşan Başkan Erdal Güzel, Er-Vak’ın kuruluş ilkelerince Erzurum ve bölgeye en iyi hizmeti sunmak için faaliyet gösteren ender kuruluşlardan biri olduğunu ve bölgenin marka STK’sı olarak gönüllere taht kurduğunu vurguladı. 


  Güzel, Er-Vak’ın siyaset üstü duruşu ve yaptığı faaliyetlerle  ile Erzurum’da en güvenilen ve takdir edilen STK’ların başında geldiğini söyleyerek  şehrin hafızası ve vicdanı olmaya devam edeceklerini belirtti. 


  Yaklaşan 2 Mart Erzurum’un Kurtuluşu ile ilgili olarak artık cephede kazanılan zaferin iktisadi alanlarda da kazanılmasının altını çizen Güzel, “Yanık Dere Şehitliği’nin” yeni bir projeyle tekrar gün yüzüne çıkarılmasını ve şehirde mutlak “Müslüman Türk Soykırım” müzesinin açılmasını hatırlattı. 


  23 Nisan 2020’de TBMM’nin açılışının 100. yılına dikkat çeken Güzel, Erzurum’un  bu anlamlı günü iyi değerlendirip ,farkındalık oluşturması  gerektiğini ifade edip, TBMM’nin kapısının Erzurum’da açıldığını ve anahtarının da Erzurum’da olduğunu belirterek, bu anlamlı yıl münasebetiyle Atatürk’ün,  Kongre  için geldiği  Erzurum’da  bir hafta kaldığı ve sivil hayata döndüğü  Cumhuriyet Caddesi’nde ki evin müze yapılmasının şehre büyük değer katacağını ve Kültür Yolu Projesi’nin de bu müzeyle taçlanacağını söyledi. 


  Yoğun katılımın olduğu genel kurul toplantısı Mütevelli ve Yönetim Kurulu üyeliklerinin seçimiyle devam etti ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Erdal Güzel tekrar seçildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.