Erzurum Matbaa, Kitap-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca'dan Ahilik haftası kutlama mesajı

ERZURUM 17.09.2019 - 11:14, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Erzurum Matbaa, Kitap-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca'dan Ahilik haftası kutlama mesajı

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum Matbaa, Kitap-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, Ahilik Haftası münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.      Karaca, mesajında şu ifadelere yer verdi:    “Ahilik haftası kutlamalarında yaldızlı cümleler havada uçuşuyor, ne de çok sahibimiz varmış. Yanlış tercih ve politik kararlar nedeniyle Ahilik kültürünü yaşatmaya çalışan esnaf ve sanatkarlarımız büyük yaralar almıştır. Alışveriş merkezleri ve zincir marketler nedeniyle, sayıları her geçen yıl daha da azalan esnaf ve sanatkârlarımız, ekonomik krizin de etkisiyle, kredisini ödeyemez, vergi ve sosyal güvenlik primlerini yatıramaz, evine ekmek götüremez hale gelmiştir. Ahilik Kardeşlik, hoşgörü, birlik ve beraberliğin sembolü niteliği taşıyan esnaf ve sanatkârlarımıza, elini, kapını ve sofranı açık tut öğretisini yaşam felsefesi kabul ettirmiş, muhtaç ve ihtiyaç sahibi olanların her zaman yanında yer almıştır. Ahilik kavramı sayesinde dürüst ticaret ve iş ahlakının kaideleri asırlardan bugüne kadar süre gelmiştir. Alın terinin kıymetini öğütleyen Ahi Evran-ı Veli, esnaf ve sanatkârlarımızın kılavuzu olmuş, bizlere güzel ahlakı, yoksula sahip çıkmayı, herkesin kendi sanatıyla yükselmesini, başkasının hakkına saygı göstermeyi aşılamıştır. Ahilik maneviyatı, esnaf ve sanatkarlarımızı 13. yüzyıldan itibaren doğruluk, dürüstlük saygı ve sevgiyle harmanlayarak yeni nesillerin yoluna da ışık tutmuştur. Bu anlamlı haftada Ahi Evran-ı Veli´yi rahmetle anıyor, esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftasını kutluyorum” 

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum Matbaa, Kitap-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, Ahilik Haftası münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.   


  Karaca, mesajında şu ifadelere yer verdi: 


  “Ahilik haftası kutlamalarında yaldızlı cümleler havada uçuşuyor, ne de çok sahibimiz varmış. Yanlış tercih ve politik kararlar nedeniyle Ahilik kültürünü yaşatmaya çalışan esnaf ve sanatkarlarımız büyük yaralar almıştır. Alışveriş merkezleri ve zincir marketler nedeniyle, sayıları her geçen yıl daha da azalan esnaf ve sanatkârlarımız, ekonomik krizin de etkisiyle, kredisini ödeyemez, vergi ve sosyal güvenlik primlerini yatıramaz, evine ekmek götüremez hale gelmiştir. Ahilik Kardeşlik, hoşgörü, birlik ve beraberliğin sembolü niteliği taşıyan esnaf ve sanatkârlarımıza, elini, kapını ve sofranı açık tut öğretisini yaşam felsefesi kabul ettirmiş, muhtaç ve ihtiyaç sahibi olanların her zaman yanında yer almıştır. Ahilik kavramı sayesinde dürüst ticaret ve iş ahlakının kaideleri asırlardan bugüne kadar süre gelmiştir. Alın terinin kıymetini öğütleyen Ahi Evran-ı Veli, esnaf ve sanatkârlarımızın kılavuzu olmuş, bizlere güzel ahlakı, yoksula sahip çıkmayı, herkesin kendi sanatıyla yükselmesini, başkasının hakkına saygı göstermeyi aşılamıştır. Ahilik maneviyatı, esnaf ve sanatkarlarımızı 13. yüzyıldan itibaren doğruluk, dürüstlük saygı ve sevgiyle harmanlayarak yeni nesillerin yoluna da ışık tutmuştur. Bu anlamlı haftada Ahi Evran-ı Veli´yi rahmetle anıyor, esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftasını kutluyorum” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.