Köylerde mahsur kalan 194 hasta kar üstü araçlarla kurtarıldı

YAŞAM 17.02.2020 - 10:59, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Köylerde mahsur kalan 194 hasta kar üstü araçlarla kurtarıldı

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Erzurum’da son 5 ayda kar ve tipiden dolayı kapanan köy yollarında mahsur kalan 194 hasta kar üstü araçlarla kurtarıldı.      Doğu Anadolu Bölgesinde Ekim 2019’dan berri devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan köy yollarında mahsur kalan 194 hasta İl Sağlık Müdürlüğüne ait kar üstü araçlarla kurtarıldı. Mahsur kalanların 30’unu çocuk, 23’ünü hamile kadın, 131’ini ise düşme, kalp hastalığı, diyaliz, yüksek ateş, beyin kanaması ve genel durum bozukluğu yaşayan hastalar oluşturdu. Hastaların geneli kar üstü araçlarla kurtarılırken 1 hasta ise ambulans helikopterle kurtarıldı.    Öte yandan hasta haricinde il genelinde son 5 ayda kapanan yollarda mahsur kalan 335 araç ve bin 129 yolcu Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve Karayolları ekipleri tarafından kurtarıldı. 

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Erzurum’da son 5 ayda kar ve tipiden dolayı kapanan köy yollarında mahsur kalan 194 hasta kar üstü araçlarla kurtarıldı.   


  Doğu Anadolu Bölgesinde Ekim 2019’dan berri devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan köy yollarında mahsur kalan 194 hasta İl Sağlık Müdürlüğüne ait kar üstü araçlarla kurtarıldı. Mahsur kalanların 30’unu çocuk, 23’ünü hamile kadın, 131’ini ise düşme, kalp hastalığı, diyaliz, yüksek ateş, beyin kanaması ve genel durum bozukluğu yaşayan hastalar oluşturdu. Hastaların geneli kar üstü araçlarla kurtarılırken 1 hasta ise ambulans helikopterle kurtarıldı. 


  Öte yandan hasta haricinde il genelinde son 5 ayda kapanan yollarda mahsur kalan 335 araç ve bin 129 yolcu Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve Karayolları ekipleri tarafından kurtarıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.