KUDAKA’dan imalat sektörüne büyük destek

EKONOMİ 03.09.2021 - 13:44, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

KUDAKA’dan imalat sektörüne büyük destek

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, imalat sektörü yatırımlarına yaklaşık 10 milyon TL faizsiz kredi desteği sağlayarak bölgede yeni istihdam alanlarının oluşmasına katkı sunmaya devam ediyor.      2021 yılı Finansman Desteği Programı kapsamında Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nde faaliyet gösteren mobilya, ayakkabı, gıda, plastik, elektrik devre ve cihazlarının imalatını gerçekleştiren 6 yerel firmanın proje destek sözleşmeleri KUDAKA merkez binasında gerçekleştirilen törenle imzalandı.    Onaylanan 6 projeye sağlanacak yaklaşık 10 milyon TL’lik destekle imalat sektöründe kapasite, ürün çeşitliliği ve teknolojinin arttırılması hedefleniyor. Uygulanacak projeler kapsamında planlanan yatırımların tamamlanması ile sadece Türkiye’deki taleplerin değil küresel taleplerinde karşılanması ve ülke ekonomisine katkı sağlaması bekleniyor.    Yatırımların tamamlanması sonrasında projelerin bölge istihdamını arttırıcı etkisinin yanı sıra yeni yatırımlar için de teşvik edici ve yol gösterici olması hedefleniyor. 

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, imalat sektörü yatırımlarına yaklaşık 10 milyon TL faizsiz kredi desteği sağlayarak bölgede yeni istihdam alanlarının oluşmasına katkı sunmaya devam ediyor.   


  2021 yılı Finansman Desteği Programı kapsamında Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nde faaliyet gösteren mobilya, ayakkabı, gıda, plastik, elektrik devre ve cihazlarının imalatını gerçekleştiren 6 yerel firmanın proje destek sözleşmeleri KUDAKA merkez binasında gerçekleştirilen törenle imzalandı. 


  Onaylanan 6 projeye sağlanacak yaklaşık 10 milyon TL’lik destekle imalat sektöründe kapasite, ürün çeşitliliği ve teknolojinin arttırılması hedefleniyor. Uygulanacak projeler kapsamında planlanan yatırımların tamamlanması ile sadece Türkiye’deki taleplerin değil küresel taleplerinde karşılanması ve ülke ekonomisine katkı sağlaması bekleniyor. 


  Yatırımların tamamlanması sonrasında projelerin bölge istihdamını arttırıcı etkisinin yanı sıra yeni yatırımlar için de teşvik edici ve yol gösterici olması hedefleniyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.