Liseye girişte yeni sistem!

EĞİTİM 27.11.2017 - 09:20, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Liseye girişte yeni sistem!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz liseye giriş sınavında soru sayının 90 sürenin ise 135 dakika olacağın ve sadece 8. sınıftan soru sorulacağını açıkladı.
Erzurum son haber / Erzurum - Bakan Yılmaz'ın açıklamaları şu şekilde:   Bir önceki açıklamamızda 60 soru soracağımızı söylemiştik ancak biz bunu yaparken bizim öğrencilerimiz, ortaokulu bitirecekler liseye geçecekler. Aynı şekilde liseyi bitirip üniversiteye gidecekler. Daha sora soru sayısını 90'a çıkardık. 135 dakikalık bir süre içinde.   20 fen sorusu, 20 matematik, 20 Türkçe, 10 inkılap tarihi ve atatürkçülük, 10 din kültürü ve ahlak bilgisi
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz liseye giriş sınavında soru sayının 90 sürenin ise 135 dakika olacağın ve sadece 8. sınıftan soru sorulacağını açıkladı.

Erzurum son haber / Erzurum - Bakan Yılmaz'ın açıklamaları şu şekilde:

 

Bir önceki açıklamamızda 60 soru soracağımızı söylemiştik ancak biz bunu yaparken bizim öğrencilerimiz, ortaokulu bitirecekler liseye geçecekler. Aynı şekilde liseyi bitirip üniversiteye gidecekler. Daha sora soru sayısını 90'a çıkardık. 135 dakikalık bir süre içinde.

 

20 fen sorusu, 20 matematik, 20 Türkçe, 10 inkılap tarihi ve atatürkçülük, 10 din kültürü ve ahlak bilgisi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.