Meslek lisesi öğretmen ve öğrencileri günlük 3 bin maske üretiyor

ERZURUM 31.03.2020 - 09:53, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Meslek lisesi öğretmen ve öğrencileri günlük 3 bin maske üretiyor

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Erzurum’da iki ayrı meslek lisesinde öğretmen ve öğrenciler tarafından günlük 3 bin maske üretiliyor.      Yakutiye Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Hamidiye Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde Korona Virüsünün ortaya çıkmasıyla birlikte maske üretimine başlandı. 20 gram üç kat maskelik özel kumaştan üretilen maskeler Sağlık Bakanlığı Bilim kurulundan onaylı olarak standartlara uygun olarak yapılıyor. Tek kullanımlık hijyenik yüz maskesi üretimini artıran okullarda kapasitenin 4 bin maskeye çıkarılması planlanıyor    Yakutiye Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Çiğdem Hopur her iki oluda bin 500 maske üretimi olarak günlük 3 bin maske yapıldığını belirterek, “11 öğretmen ve öğrencimiz vardiyalı olarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Kapasiteyi artırarak 4 bine çıkarmayı hedefliyoruz.Piyasada fahiş fiyatla satılan hijyenik olmayan standartlara uygun olmayan maske üretimini durdurmak ve ülke ekonomisine katkı sağlayabilmek için üretim yapıyoruz. Burada ürettiğimiz maskelerden 100 adet Yakutiye Kaymakamlığımıza vererek ihtiyaç sahiplerine verilmesini sağladık. Bu çalışmalarla meslek liselerinin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı” diye konuştu. 

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Erzurum’da iki ayrı meslek lisesinde öğretmen ve öğrenciler tarafından günlük 3 bin maske üretiliyor.   


  Yakutiye Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Hamidiye Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde Korona Virüsünün ortaya çıkmasıyla birlikte maske üretimine başlandı. 20 gram üç kat maskelik özel kumaştan üretilen maskeler Sağlık Bakanlığı Bilim kurulundan onaylı olarak standartlara uygun olarak yapılıyor. Tek kullanımlık hijyenik yüz maskesi üretimini artıran okullarda kapasitenin 4 bin maskeye çıkarılması planlanıyor 


  Yakutiye Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Çiğdem Hopur her iki oluda bin 500 maske üretimi olarak günlük 3 bin maske yapıldığını belirterek, “11 öğretmen ve öğrencimiz vardiyalı olarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Kapasiteyi artırarak 4 bine çıkarmayı hedefliyoruz.Piyasada fahiş fiyatla satılan hijyenik olmayan standartlara uygun olmayan maske üretimini durdurmak ve ülke ekonomisine katkı sağlayabilmek için üretim yapıyoruz. Burada ürettiğimiz maskelerden 100 adet Yakutiye Kaymakamlığımıza vererek ihtiyaç sahiplerine verilmesini sağladık. Bu çalışmalarla meslek liselerinin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.