Mobil Gençlik Merkezi Oltu’da

İLÇELER 03.11.2017 - 10:07, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Mobil Gençlik Merkezi Oltu’da

Siirt ilinde başlayan Mobil Gençlik Merkezi Projesi 21 il de hayata geçirildi.
Erzurumsonhaber / Erzurum - Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen proje Erzurum genelinde ilçelere kadar götürüldü. Projenin Erzurum ayağının tanıtımının Oltu etabı İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.   Mobil Gençlik Merkezi Erzurum Proje Koordinatörü Yusuf Tosunoğlu projenin ilk olarak Siirt’te başladığını belirterek proje hakkında bilgiler verdi. Projenin 8 aydır devam ettiğini aktaran Tosunoğlu, “Proje ilk olarak Siirt’te başladı. Daha sonra Bakanlığımız bu projenin güzel olduğunu görünce 21 ile verdi. Bu illerden birisi de Erzurum. Şuana kadar 7 ilçeye gittik” dedi.   Projenin özellikle dezavantajlı öğrencilere yönelik etkinlikleri kapsadığına vurgu yapan Mobil Gençlik Merkezi Erzurum Proje Koordinatörü Yusuf Tosunoğlu, “Etkinliklerimiz içerisinde langırt, sokak curlingi, matrak, mini futbol, ebru, ok-yay, koca ayak, dev dart, voleybol, uçurtma şenliği, kayak, sinema ve tiyatro şenliği bulunmaktadır. Kayak, tiyatro ve sinema şenliği için ilçelerimizden seçeceğimiz başarılı ve de hiç ilçe dışına çıkmamış öğrencilerimizi Erzurum il merkezinde kayak yaptırıp sinema ve tiyatro etkinliklerine götüreceğiz. Bir de uçurtma şenliğimiz var. Uçurtma şenliğimiz için de yine şuana kadar uçurtma görmemiş öğrencilerimizi uçurtma şenliği düzenleyeceğimiz ilçelere götüreceğiz.” şeklinde konuştu.   Okulda düzenlenen etkinlikten ötürü büyük mutluluk yaşayan öğrenciler etkinlik kapsamında langırttan ok-yay atmaya kadar tüm branşları deneme fırsatı buldu. Bu arada Mobil Gençlik Merkezi ve Oltu İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul idaresine teşekkür eden öğrenciler gün boyu etkinliklerin tadını çıkardı. Etkinlikte öğrenciler Langırt,Sokak Curling,Matrak,Mini Futbol,Mini Golf,Ebru,Ok Yay,Koca Ayak,dev Dart,voleyboll,Uçurma Şenliği,Sinema,Kayak,Tiyatro faaliyetlerine katılarak unutulmaz anlar yaşadılar.
Siirt ilinde başlayan Mobil Gençlik Merkezi Projesi 21 il de hayata geçirildi.

Erzurumsonhaber / Erzurum - Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen proje Erzurum genelinde ilçelere kadar götürüldü. Projenin Erzurum ayağının tanıtımının Oltu etabı İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

 

Mobil Gençlik Merkezi Erzurum Proje Koordinatörü Yusuf Tosunoğlu projenin ilk olarak Siirt’te başladığını belirterek proje hakkında bilgiler verdi. Projenin 8 aydır devam ettiğini aktaran Tosunoğlu, “Proje ilk olarak Siirt’te başladı. Daha sonra Bakanlığımız bu projenin güzel olduğunu görünce 21 ile verdi. Bu illerden birisi de Erzurum. Şuana kadar 7 ilçeye gittik” dedi.

 

Projenin özellikle dezavantajlı öğrencilere yönelik etkinlikleri kapsadığına vurgu yapan Mobil Gençlik Merkezi Erzurum Proje Koordinatörü Yusuf Tosunoğlu, “Etkinliklerimiz içerisinde langırt, sokak curlingi, matrak, mini futbol, ebru, ok-yay, koca ayak, dev dart, voleybol, uçurtma şenliği, kayak, sinema ve tiyatro şenliği bulunmaktadır. Kayak, tiyatro ve sinema şenliği için ilçelerimizden seçeceğimiz başarılı ve de hiç ilçe dışına çıkmamış öğrencilerimizi Erzurum il merkezinde kayak yaptırıp sinema ve tiyatro etkinliklerine götüreceğiz. Bir de uçurtma şenliğimiz var. Uçurtma şenliğimiz için de yine şuana kadar uçurtma görmemiş öğrencilerimizi uçurtma şenliği düzenleyeceğimiz ilçelere götüreceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Okulda düzenlenen etkinlikten ötürü büyük mutluluk yaşayan öğrenciler etkinlik kapsamında langırttan ok-yay atmaya kadar tüm branşları deneme fırsatı buldu. Bu arada Mobil Gençlik Merkezi ve Oltu İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul idaresine teşekkür eden öğrenciler gün boyu etkinliklerin tadını çıkardı. Etkinlikte öğrenciler Langırt,Sokak Curling,Matrak,Mini Futbol,Mini Golf,Ebru,Ok Yay,Koca Ayak,dev Dart,voleyboll,Uçurma Şenliği,Sinema,Kayak,Tiyatro faaliyetlerine katılarak unutulmaz anlar yaşadılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.