Narman Belediye Başkanı İşleyen: “Metruk binaları yıkıyoruz”

İLÇELER 09.01.2018 - 11:45, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Narman Belediye Başkanı İşleyen: “Metruk binaları yıkıyoruz”

Erzurum’un Narman ilçesinde bulunan ve uzun süredir kullanılmayan metruk binalar hak sahipleriyle irtibata geçildikten sonra yıkılmaya başlandı
Erzurumsonhaber / Erzurum - Narman Belediyesi, İlçede tehlike ve görüntü kirliliği arz eden metruk yerlerin yıkımına başladı. Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, “İlçemizde halkımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş ahır, samanlık, ev ve diğer kullanılamaz durumdaki yapılar, birer birer tespit ederek yıkımını gerçekleştiriyoruz” dedi. Narman belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan, tehlike saçan metruk ve terk edilmiş bütün binaları yıkıyor. Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, ilçemizde yürütülen çalışmalar ile çevreye tehdit oluşturan, suç mahalli olmaya yatkın sahipsiz binalar için yıkım çalışması başlattıklarını söyledi. Başkan İşleyen, ilçemiz sınırları içerisinde çok sayıda metruk bina ve yapılar olduğunun altını çizerken "Belediye olarak bu tür binaları tespit ederek hak sahipleriyle de görüşerek yıkımını gerçekleştiriyoruz. Belediyemiz Fen İşleri Müdürü Fatma Akçayır, Mali Hizmetler Müdürü Adnan Arabul ve Zabıta Amirliği ekiplerimizce, binayla ilgili çalışma yapıyor, raporları hazırlanıyor metruk yapı sahipleriyle iletişime geçilip yer tespiti yapıldıktan sonra yıkım gerçekleşiyor. Bu tür yerler suç mahalli olmaya uygun yerler. Binalar yıkıldıkça çevre sakinleri de rahat bir nefes alıyor" dedi. Öte yandan metruk bina bölgesinde yaşayan vatandaşları oldukça tedirgin eden kullanılamaz durumdaki yapılar, can ve mal güvenliğine zarar vermesinin yanı sıra, ulaşım konusunda da ilçeye zarar veriyor. Metruk binaların Narman Belediyesi tarafından yıkılmasını takdirle karşılayan ilçe halkı, Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyene teşekkür ederek, harabe ve virane yapıların bulunduğu yerlerden dolayı sıkıntı yaşandığını ve bundan da olumsuz etkilendiklerini belirttiler.
Erzurum’un Narman ilçesinde bulunan ve uzun süredir kullanılmayan metruk binalar hak sahipleriyle irtibata geçildikten sonra yıkılmaya başlandı

Erzurumsonhaber / Erzurum - Narman Belediyesi, İlçede tehlike ve görüntü kirliliği arz eden metruk yerlerin yıkımına başladı. Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, “İlçemizde halkımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş ahır, samanlık, ev ve diğer kullanılamaz durumdaki yapılar, birer birer tespit ederek yıkımını gerçekleştiriyoruz” dedi.


Narman belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan, tehlike saçan metruk ve terk edilmiş bütün binaları yıkıyor. Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, ilçemizde yürütülen çalışmalar ile çevreye tehdit oluşturan, suç mahalli olmaya yatkın sahipsiz binalar için yıkım çalışması başlattıklarını söyledi.





Başkan İşleyen, ilçemiz sınırları içerisinde çok sayıda metruk bina ve yapılar olduğunun altını çizerken "Belediye olarak bu tür binaları tespit ederek hak sahipleriyle de görüşerek yıkımını gerçekleştiriyoruz. Belediyemiz Fen İşleri Müdürü Fatma Akçayır, Mali Hizmetler Müdürü Adnan Arabul ve Zabıta Amirliği ekiplerimizce, binayla ilgili çalışma yapıyor, raporları hazırlanıyor metruk yapı sahipleriyle iletişime geçilip yer tespiti yapıldıktan sonra yıkım gerçekleşiyor. Bu tür yerler suç mahalli olmaya uygun yerler. Binalar yıkıldıkça çevre sakinleri de rahat bir nefes alıyor" dedi.


Öte yandan metruk bina bölgesinde yaşayan vatandaşları oldukça tedirgin eden kullanılamaz durumdaki yapılar, can ve mal güvenliğine zarar vermesinin yanı sıra, ulaşım konusunda da ilçeye zarar veriyor. Metruk binaların Narman Belediyesi tarafından yıkılmasını takdirle karşılayan ilçe halkı, Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyene teşekkür ederek, harabe ve virane yapıların bulunduğu yerlerden dolayı sıkıntı yaşandığını ve bundan da olumsuz etkilendiklerini belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.