Oltu’ya 'leylek kar'ı

İLÇELER 17.03.2020 - 16:49, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Oltu’ya 'leylek kar'ı

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum’un Oltu ilçesinde her yıl Mart ayının 15’i ile 25’i arasında leyleklerin geçiş yaptıkları dönemde yağan ve 'leyleğin kar'ı olarak adlandırılan kar yağışı Oltuluları sevindirdi.      Dün gece yarısından itibaren etkili olan kar yağışı ilçe merkezinin uzun bir aradan sonra yeniden beyaz örtüyle kaplanmasına neden oldu.    Oltu esnaflarından Hamza Durgun, “Mart ayında leyleğin karı vardır, leyleğin geçme zamanı gelince kar yağar şu anda ise leylek geçmek üzere karda iyidir bu kışında Oltu’ya pek kar yağmadı şuan bu karın yağması ortalıkta bir temizlik oldu. Güzel bir hava oldu toz duman kayboldu ortalıktan” dedi.    Oltulu Hasan Bulut ise “Mart yine bize Mart'lığını yaptı. Mart her zaman olduğu gibi karıyla yağmuruyla rahmetiyle geldi, bizler de bekliyorduk yağmasını. Onun için bu bizim için bir nimettir inşallah iyi olacak” dedi. 

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum’un Oltu ilçesinde her yıl Mart ayının 15’i ile 25’i arasında leyleklerin geçiş yaptıkları dönemde yağan ve 'leyleğin kar'ı olarak adlandırılan kar yağışı Oltuluları sevindirdi.   


  Dün gece yarısından itibaren etkili olan kar yağışı ilçe merkezinin uzun bir aradan sonra yeniden beyaz örtüyle kaplanmasına neden oldu. 


  Oltu esnaflarından Hamza Durgun, “Mart ayında leyleğin karı vardır, leyleğin geçme zamanı gelince kar yağar şu anda ise leylek geçmek üzere karda iyidir bu kışında Oltu’ya pek kar yağmadı şuan bu karın yağması ortalıkta bir temizlik oldu. Güzel bir hava oldu toz duman kayboldu ortalıktan” dedi. 


  Oltulu Hasan Bulut ise “Mart yine bize Mart'lığını yaptı. Mart her zaman olduğu gibi karıyla yağmuruyla rahmetiyle geldi, bizler de bekliyorduk yağmasını. Onun için bu bizim için bir nimettir inşallah iyi olacak” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.