Robotik cerrahi ile yapılan yapay mesane hayatlarını değiştirdi

SAĞLIK 03.02.2020 - 10:41, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Robotik cerrahi ile yapılan yapay mesane hayatlarını değiştirdi

Erzurumsonhaber / Erzurum - Robotik cerrahi ile yapılan yapay mesane ameliyatları hayat kurtarmaya devam ediyor.      62 yaşındaki Seyfi İnan ve 59 yaşındaki Nazmi Eren’e 5 yıl önce aynı zamanlarda mesane kanseri teşhisi konuldu.    Bu hastalığın tedavisinde robotik cerrahinin en ileri teknoloji olduğunu ve hastaya önemli avantajlar sağladığını öğrenen İnan ve Eren,  ameliyat olmak üzere Prof. Dr. Ali Fuat Atmaca’ya başvurdu. Prof. Dr. Atmaca ve ekibi tarafından, iki hastanın da “da Vinci” Robotik cerrahi ile mesanesi alındı ve bağırsaktan yeni mesane yapıldı.    Tedavi sürecinde yakın arkadaş olan ve ameliyatlarının 5. yılında Memorial Ankara Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Atmaca’yı ziyarete gelen Seyfi İnan ve Nazmi Eren, operasyon sürecinde ve sonrasında çok konforlu bir dönem yaşadıklarını, senelerdir çok sağlıklı olduklarını belirttiler.    Ameliyattan sonra hastaların uzun dönem takibinin oldukça önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Ali Fuat Atmaca,  “Robotik cerrahi ile hastalarımıza bağırsaktan yaptığımız yeni mesane işlevini sorunsuz bir şeklide yerine getiriyor. Bu yöntem ile hastalarımızın hayat kalitesinin yükselmiş olduğunu görmek bizler için de mutluluk verici” diye konuştu. 

Erzurumsonhaber / Erzurum - Robotik cerrahi ile yapılan yapay mesane ameliyatları hayat kurtarmaya devam ediyor.   


  62 yaşındaki Seyfi İnan ve 59 yaşındaki Nazmi Eren’e 5 yıl önce aynı zamanlarda mesane kanseri teşhisi konuldu. 


  Bu hastalığın tedavisinde robotik cerrahinin en ileri teknoloji olduğunu ve hastaya önemli avantajlar sağladığını öğrenen İnan ve Eren,  ameliyat olmak üzere Prof. Dr. Ali Fuat Atmaca’ya başvurdu. Prof. Dr. Atmaca ve ekibi tarafından, iki hastanın da “da Vinci” Robotik cerrahi ile mesanesi alındı ve bağırsaktan yeni mesane yapıldı. 


  Tedavi sürecinde yakın arkadaş olan ve ameliyatlarının 5. yılında Memorial Ankara Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Atmaca’yı ziyarete gelen Seyfi İnan ve Nazmi Eren, operasyon sürecinde ve sonrasında çok konforlu bir dönem yaşadıklarını, senelerdir çok sağlıklı olduklarını belirttiler. 


  Ameliyattan sonra hastaların uzun dönem takibinin oldukça önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Ali Fuat Atmaca,  “Robotik cerrahi ile hastalarımıza bağırsaktan yaptığımız yeni mesane işlevini sorunsuz bir şeklide yerine getiriyor. Bu yöntem ile hastalarımızın hayat kalitesinin yükselmiş olduğunu görmek bizler için de mutluluk verici” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.