Saltuklu Camii'nin temeli atıldı

ERZURUM 17.09.2019 - 11:20, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Saltuklu Camii'nin temeli atıldı

Erzurumsonhaber / Erzurum - Saltuklu Camii temel atma töreni birlikte yapılan duaların ardından gerçekleşti. Aziziye ilçesinin Saltuklu mahallesinde düzenlenen törene Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Aziziye Belediye meclis üyeleri, İlçe Müftülüğü’nde görev yapan imam-hatipler ve vatandaşlar katıldı. Temel atma töreni birlikte yapılan dualarla başladı. Bölgede yaşayan vatandaşların yakından ilgilendiği törende bir de kurban kesildi. Saltuklu Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yürütülen çalışmada çok sayıda hayır severin emeği bulunuyor. Törende bir konuşma yapan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan,” Her geçen gün ilçemiz daha da büyüyor ve gelişiyor. Dolayısıyla bu gelişim ile birlikte yeni ihtiyaçlar hasıl oluyor. Saltuklu mahallemizin ilgili bölgesinde vatandaşlarımızın bir camii ihtiyacı vardır. Hayırsever vatandaşlarımız bir araya gelerek bu ihtiyaca çözüm ürettiler. Saltuklu Camii’nin bu aşamaya gelmesinde cami derneğinin ve hayırsever hemşerilerimizin çok emeği bulunuyor. Bizlerde Aziziye Belediyesi olarak bu ihtiyacı giderme noktasında üzerimize düşeni yapıyoruz.” diye konuştu. Başkan Orhan ayrıca şunları kaydetti:” Saltuklu Camii inşaatı tamamlandığında bölgedeki önemli bir ihtiyaca cevap vermiş olacak. Burada vatandaşlarımızın huşu içerisinde ibadetlerini yapabilecekleri bir eser ortaya çıkmış olacak. Böylesine değerli yatırımların ortaya çıkmasında emeği geçen her kardeşime yürekten teşekkür ediyorum.”. Yapımına başlanan camiinin bünyesinde aynı zamanda Kur’an kursu da yer alacak ve kullanılan toplam alan 300 metrekare olacak.

Erzurumsonhaber / Erzurum - Saltuklu Camii temel atma töreni birlikte yapılan duaların ardından gerçekleşti.


Aziziye ilçesinin Saltuklu mahallesinde düzenlenen törene Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Aziziye Belediye meclis üyeleri, İlçe Müftülüğü’nde görev yapan imam-hatipler ve vatandaşlar katıldı.


Temel atma töreni birlikte yapılan dualarla başladı. Bölgede yaşayan vatandaşların yakından ilgilendiği törende bir de kurban kesildi. Saltuklu Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yürütülen çalışmada çok sayıda hayır severin emeği bulunuyor.



Törende bir konuşma yapan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan,” Her geçen gün ilçemiz daha da büyüyor ve gelişiyor. Dolayısıyla bu gelişim ile birlikte yeni ihtiyaçlar hasıl oluyor. Saltuklu mahallemizin ilgili bölgesinde vatandaşlarımızın bir camii ihtiyacı vardır. Hayırsever vatandaşlarımız bir araya gelerek bu ihtiyaca çözüm ürettiler. Saltuklu Camii’nin bu aşamaya gelmesinde cami derneğinin ve hayırsever hemşerilerimizin çok emeği bulunuyor. Bizlerde Aziziye Belediyesi olarak bu ihtiyacı giderme noktasında üzerimize düşeni yapıyoruz.” diye konuştu.



Başkan Orhan ayrıca şunları kaydetti:” Saltuklu Camii inşaatı tamamlandığında bölgedeki önemli bir ihtiyaca cevap vermiş olacak. Burada vatandaşlarımızın huşu içerisinde ibadetlerini yapabilecekleri bir eser ortaya çıkmış olacak. Böylesine değerli yatırımların ortaya çıkmasında emeği geçen her kardeşime yürekten teşekkür ediyorum.”.



Yapımına başlanan camiinin bünyesinde aynı zamanda Kur’an kursu da yer alacak ve kullanılan toplam alan 300 metrekare olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.