Zen Pırlanta Dünyaya Açıldı!

DİĞER 19.04.2018 - 11:20, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Zen Pırlanta Dünyaya Açıldı!

Zen Pırlanta 1890 yılında kuyum sektöründe başladığı serüvenine art arda açtığı mağaza zincirlerinin halkalarına son senelerde yurt dışında açtığı bayiliklerle devam ediyor.
Zen Pırlanta’nın sahibi Emil Güzeliş Mardin’li atalarının başlattığı kuyumculuk serüvenini İstanbul’da sürdürmekte olan 3. kuşak aile mensuplarından... O günden bu güne Türkiye sınırları içinde bir çok mağaza açan Zen markası; iki yıl içinde Türkiye’de 9, Rusya’da da 6 mağaza açmış durumda. Zen Pırlanta’nın en büyük hedefiyse 25 yılda tüm dünyada 1000 mağaza açmak. Zen Pırlanta’nın sahibi Emin Güzeliş pırlanta akademisi kurarak günümüze dek 2000 kuyumcu eğitimine imkan tanımış bir isim. Zen Pırlanta, 2006 yılında perakende satışlara başlamış bulunuyor. 1994 yılında ihracata yönelmiş olan marka; 2000 yılında Amsterdam, 2001 Newyork, 2002 yılında da Dubai şubesini açtığı gibi 2004’de Bankok’da üretime geçmiş olan bir mücevher firması. Rusya/San Peterburg’da 1994 yılında iki mağaza birden açan Zen Pırlanta’nın sahibi ve sözcüsü Emin Güzeliş; önümüzdeki yıllarda mağaza sayısını 50’ye çıkarmayı amaçladıklarını belirtirken 2018 sonuna kadar Rusya’da 5, Türkiye’de 3, Belçika, Azerbaycan ve Suudi Arabistan’da birer tane mağaza açarak bu sayıyı 26 mağazaya ulaştırmayı amaçladıklarını belirtti. Güzeliş’in açıklamalarına göre Zen’in anlamı; Farsça’da kadın demek ve aynı zamanda da bir uzak doğu felsefesi anlamına geliyor. Yurt dışından da önemli teklifler aldıklarını belirten Zen Emin Güzeliş, Romanya’da bir franchaising kanalıyla 3 yılda 3 mağaza açacaklarını ve Azerbaycan’da da 3 yılda 3 mağaza açmayı amaçladıklarını ayrıca bu konuda Boss grubuna yetki verdiklerini aktardı. Yine Bahreyn ve Ortadoğu’dan da önemli teklifler aldıklarını sözlerine ekledi. MODA BAŞKENTLERİ Güzeliş’in firma konusunda gelecekteki en büyük hedefi 25 yılda bin mağazalık franchiseing projesi oluşturmak. Öte yandan Güzeliş tüm bu faaliyetlerinin yanı sıra Turquality kapsamında kendi mağazalarını açacaklarını belirtti. Ek olarak New York, Londra, Milano, Paris, Madrid ve Barselona gibi moda başkentlerindeki mağazaları bizzat kendilerinin açacağını vurguladı. Yine Mayıs ayında da Mekke’de mağaza açacaklarını belirten Güzeliş, sırada Ortadoğu ve Bahreyn’in bulunduğunu da belirtti.     Zen Pırlanta’ya Erkeklerden Büyük İlgi Erkekler üzerine mücevher kategorisinde ciddi bir boşluk olduğunu belirten Emil Güzeliş, erkeklerin pırlantalı ürünlere ve özellikle de saatlere büyük ilgi gösterdiğini belirtti. Özellikle Babalar gününde satışların arttığını bunu; yılbaşı, sevgililer günü, anneler gününün takip ettiğini belirtti.   Zen’e Kalan En Büyük Miras, Atalardan Güzeliş Dedenin Özel İşçiliği Mardin’de yolculuğuna başlayan www.zenpirlanta.com ’un serüveni büyük atalardan Güzeliş dedenin ilgi çekici işçiliğiyle yörede büyük ilgi görmesiyle başlar. 1950 yılında İstanbul’a gelen oğul Güzeliş ise bu serüveni devam ettirir ve torun Emin Güzeliş’de 6 yaşından beri hem okuyarak, hem de kuyum dükkanında çalışmaya devam ederek Zen Pırlanta’yı bu gün sektördeki önemli markalardan biri haline getiren isimlerdendir.
Zen Pırlanta 1890 yılında kuyum sektöründe başladığı serüvenine art arda açtığı mağaza zincirlerinin halkalarına son senelerde yurt dışında açtığı bayiliklerle devam ediyor.


Zen Pırlanta’nın sahibi Emil Güzeliş Mardin’li atalarının başlattığı kuyumculuk serüvenini İstanbul’da sürdürmekte olan 3. kuşak aile mensuplarından... O günden bu güne Türkiye sınırları içinde bir çok mağaza açan Zen markası; iki yıl içinde Türkiye’de 9, Rusya’da da 6 mağaza açmış durumda. Zen Pırlanta’nın en büyük hedefiyse 25 yılda tüm dünyada 1000 mağaza açmak. Zen Pırlanta’nın sahibi Emin Güzeliş pırlanta akademisi kurarak günümüze dek 2000 kuyumcu eğitimine imkan tanımış bir isim.

pırlanta


Zen Pırlanta, 2006 yılında perakende satışlara başlamış bulunuyor. 1994 yılında ihracata yönelmiş olan marka; 2000 yılında Amsterdam, 2001 Newyork, 2002 yılında da Dubai şubesini açtığı gibi 2004’de Bankok’da üretime geçmiş olan bir mücevher firması. Rusya/San Peterburg’da 1994 yılında iki mağaza birden açan Zen Pırlanta’nın sahibi ve sözcüsü Emin Güzeliş; önümüzdeki yıllarda mağaza sayısını 50’ye çıkarmayı amaçladıklarını belirtirken 2018 sonuna kadar Rusya’da 5, Türkiye’de 3, Belçika, Azerbaycan ve Suudi Arabistan’da birer tane mağaza açarak bu sayıyı 26 mağazaya ulaştırmayı amaçladıklarını belirtti.
Güzeliş’in açıklamalarına göre Zen’in anlamı; Farsça’da kadın demek ve aynı zamanda da bir uzak doğu felsefesi anlamına geliyor. Yurt dışından da önemli teklifler aldıklarını belirten Zen Emin Güzeliş, Romanya’da bir franchaising kanalıyla 3 yılda 3 mağaza açacaklarını ve Azerbaycan’da da 3 yılda 3 mağaza açmayı amaçladıklarını ayrıca bu konuda Boss grubuna yetki verdiklerini aktardı. Yine Bahreyn ve Ortadoğu’dan da önemli teklifler aldıklarını sözlerine ekledi.

MODA BAŞKENTLERİ


Güzeliş’in firma konusunda gelecekteki en büyük hedefi 25 yılda bin mağazalık franchiseing projesi oluşturmak. Öte yandan Güzeliş tüm bu faaliyetlerinin yanı sıra Turquality kapsamında kendi mağazalarını açacaklarını belirtti. Ek olarak New York, Londra, Milano, Paris, Madrid ve Barselona gibi moda başkentlerindeki mağazaları bizzat kendilerinin açacağını vurguladı. Yine Mayıs ayında da Mekke’de mağaza açacaklarını belirten Güzeliş, sırada Ortadoğu ve Bahreyn’in bulunduğunu da belirtti.

 

pırlanta

 

Zen Pırlanta’ya Erkeklerden Büyük İlgi

Erkekler üzerine mücevher kategorisinde ciddi bir boşluk olduğunu belirten Emil Güzeliş, erkeklerin pırlantalı ürünlere ve özellikle de saatlere büyük ilgi gösterdiğini belirtti. Özellikle Babalar gününde satışların arttığını bunu; yılbaşı, sevgililer günü, anneler gününün takip ettiğini belirtti.

 

Zen’e Kalan En Büyük Miras, Atalardan Güzeliş Dedenin Özel İşçiliği


Mardin’de yolculuğuna başlayan www.zenpirlanta.com ’un serüveni büyük atalardan Güzeliş dedenin ilgi çekici işçiliğiyle yörede büyük ilgi görmesiyle başlar. 1950 yılında İstanbul’a gelen oğul Güzeliş ise bu serüveni devam ettirir ve torun Emin Güzeliş’de 6 yaşından beri hem okuyarak, hem de kuyum dükkanında çalışmaya devam ederek Zen Pırlanta’yı bu gün sektördeki önemli markalardan biri haline getiren isimlerdendir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.