ETÜ’de Türkiye’nin Modernleşme Süreci Konuşuldu

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.12.2023 - 23:22, Güncelleme: 14.12.2023 - 15:10
 

ETÜ’de Türkiye’nin Modernleşme Süreci Konuşuldu

ETÜ’de Türkiye’nin Modernleşme Süreci Konuşuldu
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) “Cumhuriyetçi Siyaset Felsefesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Modernleşme Deneyiminin Sınırları” isimli konferans gerçekleştirildi.Prof. Dr. Muammer Yaylalı Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Akbulut, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.Edebiyat Fakültesi tarafından Cumhuriyet’in 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Artvin Çoruh Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve siyaset bilimci Doç. Dr. Armağan Öztürk, cumhuriyetçi siyaset felsefesinin temel kavram ve değerlerini tartışmaya açarak, Türk modernleşmesini tarihsel ve sosyolojik açıdan ele aldı.Cumhuriyetin Türk toplumu tarafından genel kabul gören bir içeriğe sahip olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Öztürk, laiklik ve milliyetçiliğin modernleşme sürecinde önemli unsurlar olduğuna dikkat çekti.Öğrencilerin döneme ilişkin merak ettiği soruları yöneltmesiyle devam edem eden konferans, Dekan Akbulut’un Öztürk’e teşekkür belgesi takdim etmesi ile sona erdi.
ETÜ’de Türkiye’nin Modernleşme Süreci Konuşuldu
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) “Cumhuriyetçi Siyaset Felsefesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Modernleşme Deneyiminin Sınırları” isimli konferans gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Muammer Yaylalı Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Akbulut, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Edebiyat Fakültesi tarafından Cumhuriyet’in 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Artvin Çoruh Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve siyaset bilimci Doç. Dr. Armağan Öztürk, cumhuriyetçi siyaset felsefesinin temel kavram ve değerlerini tartışmaya açarak, Türk modernleşmesini tarihsel ve sosyolojik açıdan ele aldı.
Cumhuriyetin Türk toplumu tarafından genel kabul gören bir içeriğe sahip olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Öztürk, laiklik ve milliyetçiliğin modernleşme sürecinde önemli unsurlar olduğuna dikkat çekti.
Öğrencilerin döneme ilişkin merak ettiği soruları yöneltmesiyle devam edem eden konferans, Dekan Akbulut’un Öztürk’e teşekkür belgesi takdim etmesi ile sona erdi.

Erzurum HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.