ANDA Derneği Diyarbakır Temsilciliğinden Suriye'ye İnsani Yardım

BÖLGE 10.01.2020 - 13:24, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

ANDA Derneği Diyarbakır Temsilciliğinden Suriye'ye İnsani Yardım

Erzurumsonhaber / Erzurum - Son aylarda yaptıkları maddi ve manevi desteklerle adından söz ettiren ANDA Kardeşe Vefa Derneği Diyarbakır Temsilciliği’nden bir grup ekip, Diyarbakır’dan Suriye’ye insani yardımda bulundu.   Son aylarda yaptıkları maddi ve manevi desteklerle adından söz ettiren ANDA Kardeşe Vefa Derneği Diyarbakır Temsilciliği’nden bir grup ekip, Suriye’nin El Bab, El Azez ve Afrin gibi bölgelerinde ANDA Hatay, ANDA İstanbul, ANDA Almanya ve Elfida Yardım Arama ve Kurtarma Ekibi gönüllüleri ile birlikte insani yardımda bulunmak için, Diyarbakır’dan Suriye’ye gittiler.   Biz Şehrimizi Unutanlardan Değiliz   Suriye’ye yaptıkları yardımdan dolayı bazı ileri geri konuşanların olduğunu belirten ANDA Derneği temsilcilerinden Murat Yaşa; ‘‘Biz, şehrimizi unutanlardan değiliz. Gücümüz yettiğince Diyarbakır’daki ihtiyaç sahiplerine yönelik düzenli olarak yardım çalışmalarını yapmaktayız. Keza bizim için mazlum, mazlumdur. Suriye’ye en yakın olan bizler, ümmet içerisinde İslami ahlaka göre de Suriye’deki bazı noktalarda sorumlu olan insanlarız. Bizim bugüne kadar kurumlardan, siyasilerden, vb. kuruluşlardan yardım alma gibi bir durumumuz hiçbir zaman yaşanmadı. Çünkü bizim dünyalık gibi bir derdimiz yok. O gün İdlib’te battaniye, çocuk bezi ve maması, gıda ürünleri, kadın ve çocuk hijyen malzemeleri yardımında bulunduk.’’ diye açıkladı.   Suriye’deki Kardeşlerimizi Yalnız Bırakmama Kararı Aldık   Bu yardım kampanyasına katıldığı için hem şanslı hem de mutlu olduğunu belirten Diyar Kaya; ‘‘Diyarbakır’da, Suriyeli komşularımız ile birlikte Bağlar İlçemizde yaşamaktayım. İşte, bugün yaptığımız yardımla birlikte, bizim evimizin karşısında oturan komşularımızın değerini de çok iyi anlıyorum. Tek tek bir kısım şehirleri gezip, orası hakkında incelemelerde ve insani yardımlarda bulunduk. Vatanımızın kanayan yarası olan Suriye’deki içler açısı durumun bir an önce son bulmasını ve mazlumlar için bu tarz çalışmaların daha sık yapılmasını istiyorum.’’ diye belirtti.   HABER: Devrim AKTÜRK      

Erzurumsonhaber / Erzurum - Son aylarda yaptıkları maddi ve manevi desteklerle adından söz ettiren ANDA Kardeşe Vefa Derneği Diyarbakır Temsilciliği’nden bir grup ekip, Diyarbakır’dan Suriye’ye insani yardımda bulundu.

 

Son aylarda yaptıkları maddi ve manevi desteklerle adından söz ettiren ANDA Kardeşe Vefa Derneği Diyarbakır Temsilciliği’nden bir grup ekip, Suriye’nin El Bab, El Azez ve Afrin gibi bölgelerinde ANDA Hatay, ANDA İstanbul, ANDA Almanya ve Elfida Yardım Arama ve Kurtarma Ekibi gönüllüleri ile birlikte insani yardımda bulunmak için, Diyarbakır’dan Suriye’ye gittiler.

 

Biz Şehrimizi Unutanlardan Değiliz

 

Suriye’ye yaptıkları yardımdan dolayı bazı ileri geri konuşanların olduğunu belirten ANDA Derneği temsilcilerinden Murat Yaşa; ‘‘Biz, şehrimizi unutanlardan değiliz. Gücümüz yettiğince Diyarbakır’daki ihtiyaç sahiplerine yönelik düzenli olarak yardım çalışmalarını yapmaktayız. Keza bizim için mazlum, mazlumdur. Suriye’ye en yakın olan bizler, ümmet içerisinde İslami ahlaka göre de Suriye’deki bazı noktalarda sorumlu olan insanlarız. Bizim bugüne kadar kurumlardan, siyasilerden, vb. kuruluşlardan yardım alma gibi bir durumumuz hiçbir zaman yaşanmadı. Çünkü bizim dünyalık gibi bir derdimiz yok. O gün İdlib’te battaniye, çocuk bezi ve maması, gıda ürünleri, kadın ve çocuk hijyen malzemeleri yardımında bulunduk.’’ diye açıkladı.

 

Suriye’deki Kardeşlerimizi Yalnız Bırakmama Kararı Aldık

 

Bu yardım kampanyasına katıldığı için hem şanslı hem de mutlu olduğunu belirten Diyar Kaya; ‘‘Diyarbakır’da, Suriyeli komşularımız ile birlikte Bağlar İlçemizde yaşamaktayım. İşte, bugün yaptığımız yardımla birlikte, bizim evimizin karşısında oturan komşularımızın değerini de çok iyi anlıyorum. Tek tek bir kısım şehirleri gezip, orası hakkında incelemelerde ve insani yardımlarda bulunduk. Vatanımızın kanayan yarası olan Suriye’deki içler açısı durumun bir an önce son bulmasını ve mazlumlar için bu tarz çalışmaların daha sık yapılmasını istiyorum.’’ diye belirtti.

 

HABER: Devrim AKTÜRK

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.