Bu metodu denemelisiniz

EĞİTİM 13.04.2018 - 11:30, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Bu metodu denemelisiniz

Türkiye’de eğitim müfredatına henüz alınmayan hızlı okuma metodunun bazı akademik noktalarda verildiğini söyleyen uzman Ayşenur Badıllı Solak, “Okumaya en hızlı geçen ülke biziz. Ama bunun gerisini getiremiyoruz. Kitap okumak çocuklar için mecburiyetten öteye gitmiyor” dedi.
Erzurum Son Haber / Erzurum -  Avrupa ülkelerinde ilkokul çağındaki çocuklara verilen ‘hızlı okuma’ yöntemi henüz Türkiye’de yaygınlaşmış değil. Çabuk kavrama, etkili ve hızlı öğrenme becerilerini artıran bu tekniğin her yaştan insana önemli katkılar sağladığını belirten Uzman Ayşenur Badıllı Solak, yöntemi deneyen kişilerde yaklaşık bir ay içinde okuma hızının en an az 2-4 katına çıktığını, anlama oranının da yüzde 80’den yüzde 100’e ulaştığını ifade etti.    Online platformda öğrenebilirsiniz    Eskiden bu yöntemin kitaplara bağlı kalınarak yapıldığını anlatan Uzman Solak, hızlı okuma tekniğinin gelişen teknolojiyle birlikte artık online platformlarda öğrenildiğini dile getirdi. Solak, “Hızlı okuma sırasında gözlerimiz beynimizle iletişim halinedir. Okurken hızımız gözlerimizin algı kapasitesi ile doğru orantılıdır. Gözlerimiz de vücudumuzun diğer kasları gibi egzersizler sayesinde algılama ve algıladıklarını beyne daha hızlı iletme özelliğine sahip olabilirler.Okuma hızımızı geliştirmek, daha fazla kaynağı okumaya ve mecbur kaldığımız sayıca fazla olan metinleri daha rahat algılamaya yardımcı olur” dedi.    Hızlı okumanın önemi    Teknolojinin gelişmesiyle bilgi alışverişinin hızına yetişebilmek için bilgi edinmenin hızlı ve etkin bir biçimde gerçekleşmesinin bir zorunluluk haline geldiğini kaydeden Ayşenur Badıllı Solak, şunları söyledi:  “Okuma hızımızı geliştirmek karşımıza çıkan ve okuma zorunluluğumuz olan her türlü kaynağı ( kitap, dergi, ders kitapları, internet kaynaklı bilgiler...) daha hızlı ve daha etkin bir biçimde okumayı ve anlamayı sağlayacaktır. Etkili okuma sistemi sayesinde okuma hızı 2-3 kat oranında gelişir.    Okunanları daha etkin ve hızlı biçimde anlama seviyesini geliştirir. Okuyucu daha odaklanarak ve özümseyerek, değerlendirerek ve daha etkin biçimde akılda tutarak okuma yeteneğine sahip olur.”    Hızlı okuma ve anlama    “İnsan beyninin ve gözünün koordineli bir şekilde, yüksek anlama oranıyla dakikada 500 kelimeden daha fazla okuyabilme kapasitesi vardır. Sahip olduğumuz bu yüksek okuma hızı kapasitemize ulaşabilmek için bazı özel teknikleri bilmek veya öğrenmek gerekir. Bizim sistemimizde 28 gün içinde kişinin hızlı okuma becerisini artırabiliyoruz. Bireyin, yaşı, eğitim durumuna göre gruplandırılan bu yöntem sayesinde ders ve metinler hızlı okumayla keyifli bir hal alıyor. Her yaştan insanın bu tekniği denemesini tavsiye ediyorum.” 
Türkiye’de eğitim müfredatına henüz alınmayan hızlı okuma metodunun bazı akademik noktalarda verildiğini söyleyen uzman Ayşenur Badıllı Solak, “Okumaya en hızlı geçen ülke biziz. Ama bunun gerisini getiremiyoruz. Kitap okumak çocuklar için mecburiyetten öteye gitmiyor” dedi.

Erzurum Son Haber / Erzurum -  Avrupa ülkelerinde ilkokul çağındaki çocuklara verilen ‘hızlı okuma’ yöntemi henüz Türkiye’de yaygınlaşmış değil. Çabuk kavrama, etkili ve hızlı öğrenme becerilerini artıran bu tekniğin her yaştan insana önemli katkılar sağladığını belirten Uzman Ayşenur Badıllı Solak, yöntemi deneyen kişilerde yaklaşık bir ay içinde okuma hızının en an az 2-4 katına çıktığını, anlama oranının da yüzde 80’den yüzde 100’e ulaştığını ifade etti. 


  Online platformda öğrenebilirsiniz 


  Eskiden bu yöntemin kitaplara bağlı kalınarak yapıldığını anlatan Uzman Solak, hızlı okuma tekniğinin gelişen teknolojiyle birlikte artık online platformlarda öğrenildiğini dile getirdi. Solak, “Hızlı okuma sırasında gözlerimiz beynimizle iletişim halinedir. Okurken hızımız gözlerimizin algı kapasitesi ile doğru orantılıdır. Gözlerimiz de vücudumuzun diğer kasları gibi egzersizler sayesinde algılama ve algıladıklarını beyne daha hızlı iletme özelliğine sahip olabilirler.Okuma hızımızı geliştirmek, daha fazla kaynağı okumaya ve mecbur kaldığımız sayıca fazla olan metinleri daha rahat algılamaya yardımcı olur” dedi. 


  Hızlı okumanın önemi 


  Teknolojinin gelişmesiyle bilgi alışverişinin hızına yetişebilmek için bilgi edinmenin hızlı ve etkin bir biçimde gerçekleşmesinin bir zorunluluk haline geldiğini kaydeden Ayşenur Badıllı Solak, şunları söyledi:  “Okuma hızımızı geliştirmek karşımıza çıkan ve okuma zorunluluğumuz olan her türlü kaynağı ( kitap, dergi, ders kitapları, internet kaynaklı bilgiler...) daha hızlı ve daha etkin bir biçimde okumayı ve anlamayı sağlayacaktır. Etkili okuma sistemi sayesinde okuma hızı 2-3 kat oranında gelişir. 


  Okunanları daha etkin ve hızlı biçimde anlama seviyesini geliştirir. Okuyucu daha odaklanarak ve özümseyerek, değerlendirerek ve daha etkin biçimde akılda tutarak okuma yeteneğine sahip olur.” 


  Hızlı okuma ve anlama 


  “İnsan beyninin ve gözünün koordineli bir şekilde, yüksek anlama oranıyla dakikada 500 kelimeden daha fazla okuyabilme kapasitesi vardır. Sahip olduğumuz bu yüksek okuma hızı kapasitemize ulaşabilmek için bazı özel teknikleri bilmek veya öğrenmek gerekir. Bizim sistemimizde 28 gün içinde kişinin hızlı okuma becerisini artırabiliyoruz. Bireyin, yaşı, eğitim durumuna göre gruplandırılan bu yöntem sayesinde ders ve metinler hızlı okumayla keyifli bir hal alıyor. Her yaştan insanın bu tekniği denemesini tavsiye ediyorum.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.