Buzağı Güzellik Yarışmasına Horasan’dan giden buzağılar damga vurdu

İLÇELER 22.09.2019 - 08:19, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Buzağı Güzellik Yarışmasına Horasan’dan giden buzağılar damga vurdu

Erzurumsonhaber / Erzurum  - Erzurum Recep Tayyip Erdoğan Fuar Alanında yapılan ve en güzel buzağıların seçildiği yarışmada birbirinden renkli görüntüler ortaya çıkarken yarışmayı, Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum İl Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Polat, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, üretici ve yetiştirici birlik başkanları ve çok sayıda vatandaş izledi.      Erzurum’da düzenlenen Doğu Anadolu Tarım Fuarının açılış gününde “Erzurum’un en güzel buzağıları” yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlere, yem, süt makinası ve  sıvat hediye edildi.    Jüri ve yarışmayı izleyenlerin karşısına çıkan 3-6 ay arası dişi  buzağılar arasından, montofon ve simental ırkı olmak üzere iki kategoride oluşan ödül töreninde Horasan ilçesine bağlı Kırkgözeler Mahallesinde hayvancılık ile uğraşan yetiştirici Mehmet Aytekin’e ait Simental Buzağı birincilik ödülünü aldı  Sahibine süt makinası hediye edildi .    Yine aynı kategoride Horasan ilçesine bağlı Mümtaz Turhan Mahallesinde ikamet eden yetiştirici Şefik Yıldırım’a ait simental buzağı 2. oldu ve sahibine 2 adet sıvat (su kurumu) hediye edildi. Montofon kategorisinde ise yine Horasan’a bağlı  Kırkgözeler Mahallesinde ikamet eden  yetiştirici Lütfü Ayhan’a ait montofon, buzağı 3. olurken sahibine ise 5 çuval yem hediye edildi.    Fuar alanında düzenlenen buzağı güzellik yarışmasında dereceye giren buzağıların yetiştiricilerine  ödüllerini Erzurum Valisi Okay Memiş  ve Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar  takdim etti.    Fuar açılış programına katılan Horasan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sinan Ayhan, yaptığı açıklamada, “Erzurum Doğu Anadolu Tarım Fuarının ilk açılış gününde düzenlenen buzağı güzellik yarışmasına yetiştiricilerimiz ile birlikte katılım sağladık. İlçemizden gelen buzağılar Montofon ve Simental olmak üzere iki farklı kategoride  dereceye girmiştir. Amacımız ilçemizde  hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamaktır. Buradan değerli yetiştiricilerimizi tebrik ediyorum buzağılarımızın simental kategorisinde 1. ve  2. dereceye girmeleri Montofon kategorisinde ise 3. dereceye girmesi  bizleri mutlu etmiştir” dedi. 

Erzurumsonhaber / Erzurum  - Erzurum Recep Tayyip Erdoğan Fuar Alanında yapılan ve en güzel buzağıların seçildiği yarışmada birbirinden renkli görüntüler ortaya çıkarken yarışmayı, Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum İl Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Polat, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, üretici ve yetiştirici birlik başkanları ve çok sayıda vatandaş izledi.   


  Erzurum’da düzenlenen Doğu Anadolu Tarım Fuarının açılış gününde “Erzurum’un en güzel buzağıları” yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlere, yem, süt makinası ve  sıvat hediye edildi. 


  Jüri ve yarışmayı izleyenlerin karşısına çıkan 3-6 ay arası dişi  buzağılar arasından, montofon ve simental ırkı olmak üzere iki kategoride oluşan ödül töreninde Horasan ilçesine bağlı Kırkgözeler Mahallesinde hayvancılık ile uğraşan yetiştirici Mehmet Aytekin’e ait Simental Buzağı birincilik ödülünü aldı  Sahibine süt makinası hediye edildi . 


  Yine aynı kategoride Horasan ilçesine bağlı Mümtaz Turhan Mahallesinde ikamet eden yetiştirici Şefik Yıldırım’a ait simental buzağı 2. oldu ve sahibine 2 adet sıvat (su kurumu) hediye edildi. Montofon kategorisinde ise yine Horasan’a bağlı  Kırkgözeler Mahallesinde ikamet eden  yetiştirici Lütfü Ayhan’a ait montofon, buzağı 3. olurken sahibine ise 5 çuval yem hediye edildi. 


  Fuar alanında düzenlenen buzağı güzellik yarışmasında dereceye giren buzağıların yetiştiricilerine  ödüllerini Erzurum Valisi Okay Memiş  ve Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar  takdim etti. 


  Fuar açılış programına katılan Horasan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sinan Ayhan, yaptığı açıklamada, “Erzurum Doğu Anadolu Tarım Fuarının ilk açılış gününde düzenlenen buzağı güzellik yarışmasına yetiştiricilerimiz ile birlikte katılım sağladık. İlçemizden gelen buzağılar Montofon ve Simental olmak üzere iki farklı kategoride  dereceye girmiştir. Amacımız ilçemizde  hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamaktır. Buradan değerli yetiştiricilerimizi tebrik ediyorum buzağılarımızın simental kategorisinde 1. ve  2. dereceye girmeleri Montofon kategorisinde ise 3. dereceye girmesi  bizleri mutlu etmiştir” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.