Erzurum'da tarihi Karaz Köprüsü Ayyaşların mesken mekanı haline geldi

TURİZM 23.12.2019 - 08:19, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Erzurum'da tarihi Karaz Köprüsü Ayyaşların mesken mekanı haline geldi

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum’un Ilıca İlçesi’nde Karasu Çayı üzerinde 16. yüzyılda inşa edilen tarihi Karaz Köprüsü, ayyaşların mesken mekânı haline geldi. Konuyla ilgili ziyaretçiler şikâyetlerini belirtirken, bir an önce valiliğin veya büyükşehir belediyesinin önlem almaları gerektiğini belirttiler.   Erzurum’un Ilıca İlçesi’nde Karasu Çayı üzerinde 16. yüzyılda inşa edilen tarihi Karaz Köprüsü, ayyaşların mesken mekânı haline geldi. İçki şişelerinin içilip kenarlara bırakıldığı, avcıların tüfeklerinde çıkan mermilerin saçıldığı, çöplerin görüntü kirliliği oluşturduğu ve etrafın kirletildiği Karaz Köprüsü, ziyaretçilerini de bu nedenle kaybediyor. Konuyla ilgili ziyaretçiler şikâyetlerini belirtirken, ivedi bir şekilde valiliğin veya büyükşehir belediyesinin önlem almaları gerektiğini belirttiler.   Korkudan Buralara Gelemiyoruz   Yaşananları tarihe saygısızlık olarak belirten bazı ziyaretçiler; ‘‘Burası Ilıca’nın en güzel tarihi yeri ve bizlerde burada hafta sonlarımızı güzel bir şekilde geçirmek istiyoruz. Ancak bazı avcılar burada silahları alıp sağa ve sola ateş açıyorlar. Keza etraftan da anlayacağınız üzere, burası ayyaşların mesken mekânı haline geldi. Haliyle bizlerde korkudan buralara gelemiyoruz. Bir hafta sonumuz var, onu da ailemizle geçirmemize izin vermiyorlar. Konuyla ilgili yetkilileri, görevlerine davet ediyoruz. Bir an önce valiliğin ya da büyükşehir belediyesinin önlem alması gerekmektedir. Gerekeni yapmakla mükellefler.’’ diye belirttiler.   Karaz (Öznü) Köprüsü’nün Tarihi   Karaz Köprüsü’nün 16. yüzyılda Osmanlı Dönemi’nde inşa edildiği bilinmektedir. Ilıca İlçesi’nde Karasu Çayı üzerinde inşa edilmiştir. Yedi adet sivri kemeri ve bir adet dairesel kemer gözü bulunan köprünün tabliye genişliği 6.15 metre, boyu 135 metredir. 2017 yılında Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılmıştır.     Haber: Devrim AKTÜRK

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum’un Ilıca İlçesi’nde Karasu Çayı üzerinde 16. yüzyılda inşa edilen tarihi Karaz Köprüsü, ayyaşların mesken mekânı haline geldi. Konuyla ilgili ziyaretçiler şikâyetlerini belirtirken, bir an önce valiliğin veya büyükşehir belediyesinin önlem almaları gerektiğini belirttiler.

 

Erzurum’un Ilıca İlçesi’nde Karasu Çayı üzerinde 16. yüzyılda inşa edilen tarihi Karaz Köprüsü, ayyaşların mesken mekânı haline geldi. İçki şişelerinin içilip kenarlara bırakıldığı, avcıların tüfeklerinde çıkan mermilerin saçıldığı, çöplerin görüntü kirliliği oluşturduğu ve etrafın kirletildiği Karaz Köprüsü, ziyaretçilerini de bu nedenle kaybediyor. Konuyla ilgili ziyaretçiler şikâyetlerini belirtirken, ivedi bir şekilde valiliğin veya büyükşehir belediyesinin önlem almaları gerektiğini belirttiler.

 

Korkudan Buralara Gelemiyoruz

 

Yaşananları tarihe saygısızlık olarak belirten bazı ziyaretçiler; ‘‘Burası Ilıca’nın en güzel tarihi yeri ve bizlerde burada hafta sonlarımızı güzel bir şekilde geçirmek istiyoruz. Ancak bazı avcılar burada silahları alıp sağa ve sola ateş açıyorlar. Keza etraftan da anlayacağınız üzere, burası ayyaşların mesken mekânı haline geldi. Haliyle bizlerde korkudan buralara gelemiyoruz. Bir hafta sonumuz var, onu da ailemizle geçirmemize izin vermiyorlar. Konuyla ilgili yetkilileri, görevlerine davet ediyoruz. Bir an önce valiliğin ya da büyükşehir belediyesinin önlem alması gerekmektedir. Gerekeni yapmakla mükellefler.’’ diye belirttiler.

 

Karaz (Öznü) Köprüsü’nün Tarihi

 

Karaz Köprüsü’nün 16. yüzyılda Osmanlı Dönemi’nde inşa edildiği bilinmektedir. Ilıca İlçesi’nde Karasu Çayı üzerinde inşa edilmiştir. Yedi adet sivri kemeri ve bir adet dairesel kemer gözü bulunan köprünün tabliye genişliği 6.15 metre, boyu 135 metredir. 2017 yılında Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılmıştır.

 

 

Haber: Devrim AKTÜRK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.