Gümüşe böyle şekil veriyorlar

ERZURUM 05.07.2021 - 11:18, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Gümüşe böyle şekil veriyorlar

Erzurumsonhaber / Erzurum - Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Genel Müdürlüğüne bağlı Erzurum Olgunlaşma Enstitüsü faaliyetlerine yeniden başlarken, gümüş işleme kursu da başladı.       Olgunlaşma Enstitüsü’nde dokuma, ehram, Bardız halısı ve Bardız kilimi, giyim, nakış, ebru hat, kuyumculuk dallarında faaliyetler tekrar başladı. 2019 Ocak ayında açılışı yapılan enstitüde öğretmen ve usta öğretici olarak 46 kişi görev yapıyor.    Olgunlaşma Enstitüsü'nde usta öğretici olarak görev yapan Adem Kaya ve Miray Yılmaz, “Yapılacak ürünün önce çizimini yapıyoruz. İşlenecek taş veya metala istenilen modele göre şekiller veriyoruz. Tasarlanan ürün çizim aşamasından sonra ürünün kesim aşamasına geçiliyor. Kesilen ürüne kaynak işlemi yapılıyor ve istenilen ürün ortaya çıkarılıyor. Ürün son aşamasında ise üretilen ürüne cila işlemi yapılıyor ve istenilen ürün teşhir edilir hale getiriliyor. Enstitüye işlenecek madde ham olarak getiriliyor. Gelen ürünü kişinin isteğine göre tasarım yapıp, daha sonra çeşitli aşamalardan geçirildikten sonra ürünü tekrar kontrol edip sahibine teslim ediyoruz. Enstitümüzde Oltu taşı tespit imalatları da yapılmaktadır” ifadelerini kullandılar.    Enstitü Müdür Yardımcısı Sedef Yeni ise enstitünün 2 yıldır hizmet verdiğini belirterek, “Kurumumuzda ayrıca birçok geleneksel el sanatlarında faaliyet gösteren kurslar açıyoruz. Okulların açılmasıyla birlikte eylül ayından başlamak üzere kurslarımızı açarak isteyen kursiyerlere el becerileri konularında istediği mesleği öğrenmeleri konusunda yardımcı olacağız” dedi. 

Erzurumsonhaber / Erzurum - Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Genel Müdürlüğüne bağlı Erzurum Olgunlaşma Enstitüsü faaliyetlerine yeniden başlarken, gümüş işleme kursu da başladı.    


  Olgunlaşma Enstitüsü’nde dokuma, ehram, Bardız halısı ve Bardız kilimi, giyim, nakış, ebru hat, kuyumculuk dallarında faaliyetler tekrar başladı. 2019 Ocak ayında açılışı yapılan enstitüde öğretmen ve usta öğretici olarak 46 kişi görev yapıyor. 


  Olgunlaşma Enstitüsü'nde usta öğretici olarak görev yapan Adem Kaya ve Miray Yılmaz, “Yapılacak ürünün önce çizimini yapıyoruz. İşlenecek taş veya metala istenilen modele göre şekiller veriyoruz. Tasarlanan ürün çizim aşamasından sonra ürünün kesim aşamasına geçiliyor. Kesilen ürüne kaynak işlemi yapılıyor ve istenilen ürün ortaya çıkarılıyor. Ürün son aşamasında ise üretilen ürüne cila işlemi yapılıyor ve istenilen ürün teşhir edilir hale getiriliyor. Enstitüye işlenecek madde ham olarak getiriliyor. Gelen ürünü kişinin isteğine göre tasarım yapıp, daha sonra çeşitli aşamalardan geçirildikten sonra ürünü tekrar kontrol edip sahibine teslim ediyoruz. Enstitümüzde Oltu taşı tespit imalatları da yapılmaktadır” ifadelerini kullandılar. 


  Enstitü Müdür Yardımcısı Sedef Yeni ise enstitünün 2 yıldır hizmet verdiğini belirterek, “Kurumumuzda ayrıca birçok geleneksel el sanatlarında faaliyet gösteren kurslar açıyoruz. Okulların açılmasıyla birlikte eylül ayından başlamak üzere kurslarımızı açarak isteyen kursiyerlere el becerileri konularında istediği mesleği öğrenmeleri konusunda yardımcı olacağız” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.