SDU "Açık kapı" günü düzenlendi

DÜNYA 13.01.2018 - 17:11, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

SDU "Açık kapı" günü düzenlendi

Sumgayıt Devlet Üniversitesi rektörü yanında Toplumsal Denetim ve Danışmanlık Konseyi üyeleri, veliler, sivil toplum kuruluşları ve MEDYA temsilcilerinin katılımıyla 2017-2018 öğretim yılının sonbahar sömestrin imtihan oturumuna ilişkin bir sonraki "Açık kapı" günü düzenlendi.
Erzurumsonhaber / Erzurum - Önce konukları rektör prof Elxan Hüseynov kabul ederek, sınav oturumu öncesinde üniversitede yapılan çalışmalar, sınavlara hazırlık hakkında bilgi verdi. Rektör prof İlhan Hüseynov konuklara ayrıca Sumgayıt Devlet Üniversitesi 55 yılda katettiği gelişme yolundan, bu yıllarda elde ettiği başarılardan, önümüzde duran görevlerden, uluslararası ilişkilerinden ve yüksek okulun dünyanın birçok üniversiteleri ile yakın ilişkilerinden bahsetti. Söyledi, yakın zamanda Sumgayıt Devlet Üniversitesi inşa edilecek iki yeni eğitim binalarının temel atma töreni yapılacak. Tüm bu başarılar onu söylenebilir ki, Azerbaycan kendi geleceğini daha güvenilir ve güvenli yapma azmi ve Cumhurbaşkanı sayın Cumhurbaşkanı Aliyev'in eğitimin gelişmesine gösterdiği dikkat ve ilginin bariz örneğidir. Sonra heyet Mühendislik, Tarih ve coğrafya, Ekonomi ve yönetim, Matematik, Kimya ve biyoloji bölümleri üzere yapılan sınav kitlelerinde ebeveynlerin de imtihan sürecini takip ettiklerini gördüler. Onlar öğrencilerin sınavların gidişatına ilişkin ilgilenip, yazılı imtihan çalışmalarının kodlaşdırılması odasında olup, sınavların nesnel geçirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundular. Öğrenciler de kendi sıralarında yaratılan ortamdan ve imtihanların gidişinden memnun kaldıklarını belirttiler. Sonunda Toplumsal Denetim ve Danışmanlık Konseyi üyeleri karara vardılar ki, imtihanın toplantısını gidişatını düzenli izleyecekler.
Sumgayıt Devlet Üniversitesi rektörü yanında Toplumsal Denetim ve Danışmanlık Konseyi üyeleri, veliler, sivil toplum kuruluşları ve MEDYA temsilcilerinin katılımıyla 2017-2018 öğretim yılının sonbahar sömestrin imtihan oturumuna ilişkin bir sonraki "Açık kapı" günü düzenlendi.

Erzurumsonhaber / Erzurum - Önce konukları rektör prof Elxan Hüseynov kabul ederek, sınav oturumu öncesinde üniversitede yapılan çalışmalar, sınavlara hazırlık hakkında bilgi verdi.


Rektör prof İlhan Hüseynov konuklara ayrıca Sumgayıt Devlet Üniversitesi 55 yılda katettiği gelişme yolundan, bu yıllarda elde ettiği başarılardan, önümüzde duran görevlerden, uluslararası ilişkilerinden ve yüksek okulun dünyanın birçok üniversiteleri ile yakın ilişkilerinden bahsetti. Söyledi, yakın zamanda Sumgayıt Devlet Üniversitesi inşa edilecek iki yeni eğitim binalarının temel atma töreni yapılacak. Tüm bu başarılar onu söylenebilir ki, Azerbaycan kendi geleceğini daha güvenilir ve güvenli yapma azmi ve Cumhurbaşkanı sayın Cumhurbaşkanı Aliyev'in eğitimin gelişmesine gösterdiği dikkat ve ilginin bariz örneğidir.



Sonra heyet Mühendislik, Tarih ve coğrafya, Ekonomi ve yönetim, Matematik, Kimya ve biyoloji bölümleri üzere yapılan sınav kitlelerinde ebeveynlerin de imtihan sürecini takip ettiklerini gördüler. Onlar öğrencilerin sınavların gidişatına ilişkin ilgilenip, yazılı imtihan çalışmalarının kodlaşdırılması odasında olup, sınavların nesnel geçirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundular. Öğrenciler de kendi sıralarında yaratılan ortamdan ve imtihanların gidişinden memnun kaldıklarını belirttiler.



Sonunda Toplumsal Denetim ve Danışmanlık Konseyi üyeleri karara vardılar ki, imtihanın toplantısını gidişatını düzenli izleyecekler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.