Sen Çok Yaşa Adem!

SPOR 07.08.2018 - 14:00, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Sen Çok Yaşa Adem!

Erzurumsonhaber / Erzurum - Nereden başlayacağımı bilemediğim yazılardan biridir bu.   Çünkü tanıtmayı bir borç ve görev bildiğim ‘çok özel’ bir adam olduğu için de cümleye nereden başlayacağımı kestirmiyorum. Adem Çağlayan’dan bahsediyorum tabiiki de. O son 3 yılda 3 şampiyonluk yaşayan BB Erzurumspor’un ekibinde olan adamdan.   Adem Çağlayan, benim Erzurum’da her yönüyle en beğendiğim spor adamlarından biri. Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu mezunu bu eğitimli genç spor adamının en sevdiğim yönü duruşu. Tanıdığım ilk günkü gibi yine ağır, yine efendi ve yine adam! Daha küçüklüğünden tanırım, Dadaşkent’te aynı semtte otururduk. Okuldan eve, evden okula haliyle tanımıştım onu. ‘Yüzü yazılı gelin’ diye tabir var ya. İşte öyle biridir bu Adem.   Ne yalan söyleyeyim, bir Erzurumlu sporsever olarak böyle güzel bir spor adamını tanımaktan dolayı hem mutlu hem de gururluyum. Bugün BB Erzurumspor’da 4’ncü yılına girmiş olan Adem Çağlayan, kulüpte Atletik Performans Uzmanı olarak görev yapıyor. Antrenman planlaması ve rakip analizi konularında artık bir uzman o. Görev süresi içerisinde 3 şampiyonluk görürken tam 4 hocayla çalıştı. Hepsiyle de iyi ilişkiler içerisinde oldu ve her teknik adama hem çok şey verdi hem de onlardan çok şey aldı. Bunu belki dışarıda olanlar pek bilmez ama kulüp içerisinde olanlar farkındadır. İyi ve kötü gününde BB Erzurumspor nerede o da oradadır. Kimseyle polemiğe girmez, dedikodudan hep uzak durmuştur. Bakıyorum, hem futbolcular hem de yöneticilerle arası iyi. BB Erzurumspor’un şampiyonluklarında pay sahiplerindendir. İşine bakan, reklam peşinde olmayan, doğru yerde doğru zamanda olan bir elemandır.   En son süper ligde Erzurum’un ilk rakibi olan Konyaspor’u izlemek üzere Hollanda’ya gitmiş Adem. Konya’nın hem Ajax ve hem de Kayseri ile oynadığı hazırlık maçlarını izlemiş, tuttuğu raporu teknik direktör Mehmet Altıparmak’a sunmuş. Daha önce çok yaptığı işlerden biri bu. Belki bir çok maç alınmışsa bu biraz da Adem’in verdiği rapora istinaden alınan tedbirlerle olmuş. Haa, buraya da öyle hoop diye gelmemiş Adem. Antrenör olarak çalıştığı Palandökenspor, Yolspor ve Aras 12 Martspor’da da şampiyonluk yaşamış bir teknik adam. Kısa sürede büyük başarılara imza atmayı başarmış, ezberleri bozmuş bir spor adamı o. Üstelik her spor adamına nasip olmayan UEFA A lisansına sahip bir antrenör. En son aradığımda o Tuncay Şanlı ve Necati Ateş gibi Türk futboluna damgasını vurmuş isimlerle kurstaydı.   Bayılıyorum bu hallerine. Konuşurken yine nazik, yine sakindi. Açıkçası, bu şehire 3 yılda 3 şampiyonluk yaşatan Büyükşehir Belediye yönetimine bir teşekkürü de Adem için etmeliyiz. Onu başta Erzurum olmak üzere Türk futboluna hediye ettiği için. Yolun açık olsun Adem..   Vedat Refayeli

Erzurumsonhaber / Erzurum - Nereden başlayacağımı bilemediğim yazılardan biridir bu.

 

Çünkü tanıtmayı bir borç ve görev bildiğim ‘çok özel’ bir adam olduğu için de cümleye nereden başlayacağımı kestirmiyorum. Adem Çağlayan’dan bahsediyorum tabiiki de. O son 3 yılda 3 şampiyonluk yaşayan BB Erzurumspor’un ekibinde olan adamdan.

 

Adem Çağlayan, benim Erzurum’da her yönüyle en beğendiğim spor adamlarından biri. Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu mezunu bu eğitimli genç spor adamının en sevdiğim yönü duruşu. Tanıdığım ilk günkü gibi yine ağır, yine efendi ve yine adam! Daha küçüklüğünden tanırım, Dadaşkent’te aynı semtte otururduk. Okuldan eve, evden okula haliyle tanımıştım onu. ‘Yüzü yazılı gelin’ diye tabir var ya. İşte öyle biridir bu Adem.

 

Ne yalan söyleyeyim, bir Erzurumlu sporsever olarak böyle güzel bir spor adamını tanımaktan dolayı hem mutlu hem de gururluyum. Bugün BB Erzurumspor’da 4’ncü yılına girmiş olan Adem Çağlayan, kulüpte Atletik Performans Uzmanı olarak görev yapıyor. Antrenman planlaması ve rakip analizi konularında artık bir uzman o. Görev süresi içerisinde 3 şampiyonluk görürken tam 4 hocayla çalıştı. Hepsiyle de iyi ilişkiler içerisinde oldu ve her teknik adama hem çok şey verdi hem de onlardan çok şey aldı. Bunu belki dışarıda olanlar pek bilmez ama kulüp içerisinde olanlar farkındadır. İyi ve kötü gününde BB Erzurumspor nerede o da oradadır. Kimseyle polemiğe girmez, dedikodudan hep uzak durmuştur. Bakıyorum, hem futbolcular hem de yöneticilerle arası iyi. BB Erzurumspor’un şampiyonluklarında pay sahiplerindendir. İşine bakan, reklam peşinde olmayan, doğru yerde doğru zamanda olan bir elemandır.

 

En son süper ligde Erzurum’un ilk rakibi olan Konyaspor’u izlemek üzere Hollanda’ya gitmiş Adem. Konya’nın hem Ajax ve hem de Kayseri ile oynadığı hazırlık maçlarını izlemiş, tuttuğu raporu teknik direktör Mehmet Altıparmak’a sunmuş. Daha önce çok yaptığı işlerden biri bu. Belki bir çok maç alınmışsa bu biraz da Adem’in verdiği rapora istinaden alınan tedbirlerle olmuş. Haa, buraya da öyle hoop diye gelmemiş Adem. Antrenör olarak çalıştığı Palandökenspor, Yolspor ve Aras 12 Martspor’da da şampiyonluk yaşamış bir teknik adam. Kısa sürede büyük başarılara imza atmayı başarmış, ezberleri bozmuş bir spor adamı o. Üstelik her spor adamına nasip olmayan UEFA A lisansına sahip bir antrenör. En son aradığımda o Tuncay Şanlı ve Necati Ateş gibi Türk futboluna damgasını vurmuş isimlerle kurstaydı.

 

Bayılıyorum bu hallerine. Konuşurken yine nazik, yine sakindi. Açıkçası, bu şehire 3 yılda 3 şampiyonluk yaşatan Büyükşehir Belediye yönetimine bir teşekkürü de Adem için etmeliyiz. Onu başta Erzurum olmak üzere Türk futboluna hediye ettiği için. Yolun açık olsun Adem..

 

Vedat Refayeli

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.