Sinema Fikir Ekibi Kadına Şiddetle ilgili Kısa Film Çekimlerine Başlıyor

BÖLGE 24.07.2020 - 13:33, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Sinema Fikir Ekibi Kadına Şiddetle ilgili Kısa Film Çekimlerine Başlıyor

Erzurumsonhaber / Erzurum - Diyarbakır: Sinema Fikir Ekibi yepyeni bir proje için Diyarbakır’da hazırlıklara başladı. Yönetmenlik koltuğunda Diyar Kaya ve Devrim Aktürk'ün oturacağı, senaryosunu ise Sercan Bayram'ın yazacağı çekimlerde kadına şiddet konusu ele alınacak.   Sinema Fikir Ekibi yepyeni bir proje için Diyarbakır’da hazırlıklara başladı. Yönetmenlik koltuğunda Diyar Kaya ve Devrim Aktürk'ün oturacağı, senaryosunu ise Sercan Bayram'ın yazacağı çekimlerde kadına şiddet konusu ele alınacak. Konuyla ilgili Diyar Kaya çekimlerin kısa metraj olacağını belirtirken, sessiz çığlıkların sesi olmak istediğini dile getirdi. Devrim Aktürk ise bu çalışmanın Diyarbakır’da yapılacak olmasından dolayı mutlu olduğunu aktarırken, Türkiye'de kadınlara ve hayvanlara yönelik şiddetin son bulması gerektiğini açıkladı. Yaşananlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Senarist Sercan Bayram; “Örnek bir toplum için, örnek bir vatandaş olarak, örnek bir Annenin evladı olarak diyorum ki, kimse annesiz kalmasın. Neden mi? Çünkü kadınsız bir toplum istemiyoruz” dedi.   Filmin Adı Annelerin Evlatları Ses Olmaya Geldi Olacak   On üç yıldır kadına şiddetin ekstra bir şekilde arttığını ve herhangi bir şekilde önlem alınmadığını dile getiren yönetmen Diyar Kaya; ‘Ekip arkadaşlarımla oluşturduğumuz süreç içerisinde filmin adını Annelerin Evlatları Ses Olmaya Geldi olacak. Başarılı bir proje için bir aylık hazırlık içinde olduğumuzu ve iki hafta içerisinde çekimlere başlayacağımızı duyurmak isterim. Biz Diyarbakırlılar olarak kadına şiddet konusunun ivedilikle hal olmasını talep ediyoruz. Bizler Diyar Kaya, Devrim Aktürk, Harun Reşit Tekin, A. Samet Erdoğan, Sercan Bayram, Çağdaş Aydın, M. Cihan Akalın, Ersan Yıldız ve Veysi Harman olarak büyük bir hazırlık içerisinde olduğumuzu belirtmek isterim” diye belirtti.   Kadınlar Özgürlüğü Yaşamalı Yarınların Umudu Olmalı   Kadın şiddetinin sadece psikolojik hastalıktan ibaret olduğunu ve bu şiddeti uygulayan kişilerin ruh sağlığından şüphe ettiğini dile getiren yönetmen Devrim Aktürk; “Kadınlara en büyük özgürlüğü tanıyan din İslâm dinidir ve onu en güzel şekilde uygulayan isim ise Hazreti Muhammet'tir. Bizler ise yaşanan kadına şiddet durumuna mani olmak için konuyu ve durumu kısa film şeklinde sinema severlere sunacağız. İmkanlarımız doğrultusunda iyi bir proje yapacağımızı düşündüğüm kısa filmimizi en kısa zamanda sizlere sunacağımızı dile getirmek isterim. Her ne sebep ve amaç olursa olsun fark etmez, kadınlar özgürlüğü yaşamalı ve yarınların umudu olmalıdır. Kadını eve kilitleyen zihniyette, onları mutfağa sıkıştıran düşüncede tamamen saçmalıktan ibarettir. Bilinmelidir ki toplumun alt yapısını oluşturanlar kadınlardır. Her birinin elinde bin bereket vardır” diye aktardı.

Erzurumsonhaber / Erzurum - Diyarbakır: Sinema Fikir Ekibi yepyeni bir proje için Diyarbakır’da hazırlıklara başladı. Yönetmenlik koltuğunda Diyar Kaya ve Devrim Aktürk'ün oturacağı, senaryosunu ise Sercan Bayram'ın yazacağı çekimlerde kadına şiddet konusu ele alınacak.

 

Sinema Fikir Ekibi yepyeni bir proje için Diyarbakır’da hazırlıklara başladı. Yönetmenlik koltuğunda Diyar Kaya ve Devrim Aktürk'ün oturacağı, senaryosunu ise Sercan Bayram'ın yazacağı çekimlerde kadına şiddet konusu ele alınacak. Konuyla ilgili Diyar Kaya çekimlerin kısa metraj olacağını belirtirken, sessiz çığlıkların sesi olmak istediğini dile getirdi. Devrim Aktürk ise bu çalışmanın Diyarbakır’da yapılacak olmasından dolayı mutlu olduğunu aktarırken, Türkiye'de kadınlara ve hayvanlara yönelik şiddetin son bulması gerektiğini açıkladı. Yaşananlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Senarist Sercan Bayram; “Örnek bir toplum için, örnek bir vatandaş olarak, örnek bir Annenin evladı olarak diyorum ki, kimse annesiz kalmasın. Neden mi? Çünkü kadınsız bir toplum istemiyoruz” dedi.

 

Filmin Adı Annelerin Evlatları Ses Olmaya Geldi Olacak

 

On üç yıldır kadına şiddetin ekstra bir şekilde arttığını ve herhangi bir şekilde önlem alınmadığını dile getiren yönetmen Diyar Kaya; ‘Ekip arkadaşlarımla oluşturduğumuz süreç içerisinde filmin adını Annelerin Evlatları Ses Olmaya Geldi olacak. Başarılı bir proje için bir aylık hazırlık içinde olduğumuzu ve iki hafta içerisinde çekimlere başlayacağımızı duyurmak isterim. Biz Diyarbakırlılar olarak kadına şiddet konusunun ivedilikle hal olmasını talep ediyoruz. Bizler Diyar Kaya, Devrim Aktürk, Harun Reşit Tekin, A. Samet Erdoğan, Sercan Bayram, Çağdaş Aydın, M. Cihan Akalın, Ersan Yıldız ve Veysi Harman olarak büyük bir hazırlık içerisinde olduğumuzu belirtmek isterim” diye belirtti.

 

Kadınlar Özgürlüğü Yaşamalı Yarınların Umudu Olmalı

 

Kadın şiddetinin sadece psikolojik hastalıktan ibaret olduğunu ve bu şiddeti uygulayan kişilerin ruh sağlığından şüphe ettiğini dile getiren yönetmen Devrim Aktürk; “Kadınlara en büyük özgürlüğü tanıyan din İslâm dinidir ve onu en güzel şekilde uygulayan isim ise Hazreti Muhammet'tir. Bizler ise yaşanan kadına şiddet durumuna mani olmak için konuyu ve durumu kısa film şeklinde sinema severlere sunacağız. İmkanlarımız doğrultusunda iyi bir proje yapacağımızı düşündüğüm kısa filmimizi en kısa zamanda sizlere sunacağımızı dile getirmek isterim. Her ne sebep ve amaç olursa olsun fark etmez, kadınlar özgürlüğü yaşamalı ve yarınların umudu olmalıdır. Kadını eve kilitleyen zihniyette, onları mutfağa sıkıştıran düşüncede tamamen saçmalıktan ibarettir. Bilinmelidir ki toplumun alt yapısını oluşturanlar kadınlardır. Her birinin elinde bin bereket vardır” diye aktardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.