TÜBİTAK bölge sergisine Erzurum damga vurdu

EĞİTİM 13.03.2020 - 09:04, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

TÜBİTAK bölge sergisine Erzurum damga vurdu

Erzurumsonhaber / Erzurum - TÜBİTAK 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi Erzurum’da düzenlendi.  9-11 Mart tarihleri arasında  Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde düzenlenen organizasyon için  10 ilden 12 farklı alanda 1665 proje başvurusu yapıldı. Bin 665 projenin 606 tanesi Erzurum’daki liselerde geliştirilen projeler oldu.      Bölge sergisinde sergilenen 100 projenin 33 tanesi Erzurum’dan davet edildi. Erzurum’u temsil eden 33 projeden 8 proje birincilik, 5 proje ikincilik, 3 proje ise üçüncülük elde etti. Dereceye giren projeler Nenehatun Kültür Merkezinde düzenlenen törenle ödüllendirildi.    TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı Türkiye genelinde 12 bölgede  her yıl düzenleniyor.Lise öğrencileri tarafından geliştirilen Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı ve Yazılım alanlarındaki projeler önce bölge birinciliği ardından Türkiye birinciliği için yarışıyor.    33 Projeden 16 Derece, 12 Alanda 8 Birincilik    Okullarda proje tabanlı eğitim faaliyetlerinin artmasıyla birlikte Erzurum geçmiş yıllara göre proje başvuru başvuru sayısında, davet edilen proje sayısında ve derece alan proje sayısında rekor kırdı. Erzurum’u temsil eden 33 projeden 16 tanesi derece aldı, 12 alandan 8 tane birincilik elde edildi. Biyoloji, Coğrafya (2), Değerler Eğitimi (2), Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji ve Yazılım  alanlarında öğrencilerimizin geliştirdiği 8 proje bölge birincisi seçildi ve Erzurum’u Diyarbakır"da yapılacak olan Türkiye finalinde temsil etme hakkı kazandı. 

Erzurumsonhaber / Erzurum - TÜBİTAK 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi Erzurum’da düzenlendi.  9-11 Mart tarihleri arasında  Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde düzenlenen organizasyon için  10 ilden 12 farklı alanda 1665 proje başvurusu yapıldı. Bin 665 projenin 606 tanesi Erzurum’daki liselerde geliştirilen projeler oldu.   


  Bölge sergisinde sergilenen 100 projenin 33 tanesi Erzurum’dan davet edildi. Erzurum’u temsil eden 33 projeden 8 proje birincilik, 5 proje ikincilik, 3 proje ise üçüncülük elde etti. Dereceye giren projeler Nenehatun Kültür Merkezinde düzenlenen törenle ödüllendirildi. 


  TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı Türkiye genelinde 12 bölgede  her yıl düzenleniyor.Lise öğrencileri tarafından geliştirilen Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı ve Yazılım alanlarındaki projeler önce bölge birinciliği ardından Türkiye birinciliği için yarışıyor. 


  33 Projeden 16 Derece, 12 Alanda 8 Birincilik 


  Okullarda proje tabanlı eğitim faaliyetlerinin artmasıyla birlikte Erzurum geçmiş yıllara göre proje başvuru başvuru sayısında, davet edilen proje sayısında ve derece alan proje sayısında rekor kırdı. Erzurum’u temsil eden 33 projeden 16 tanesi derece aldı, 12 alandan 8 tane birincilik elde edildi. Biyoloji, Coğrafya (2), Değerler Eğitimi (2), Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji ve Yazılım  alanlarında öğrencilerimizin geliştirdiği 8 proje bölge birincisi seçildi ve Erzurum’u Diyarbakır"da yapılacak olan Türkiye finalinde temsil etme hakkı kazandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.