Erzurum'da Resim ve Fotograf sergisi açıldı

ERZURUM 19.06.2019 - 21:45, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Erzurum'da Resim ve Fotograf sergisi açıldı

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanı’nda 17 Haziran günü resim ve fotoğraf sergisi açıldı.   Serginin 1. günü (17 Haziran) açılış olarak gerçekleşirken, 2. günü (18 Haziran) kitap tahlili ve son günü ise (19 Haziran) film tahlili ile resim ve fotoğraf sergisi sonlanmış olacak. Sergi her gün saat 10:00’da başlayıp, 20:00’da sona erecek.   Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin 2018-2019 yılları arasında yaptıkları çalışmalar göz doldurdu. İlkin şehre Tuğrul Selmanoğlu, Bahadır Yenişehirlioğlu, Halit Ertuğrul gibi alanında uzman isimleri şehre davet eden Gençlik Meclisi; geçen aylarda açtıkları fotoğraf kursu ile Erzurum halkının ve üniversite öğrencilerinin kalbinde yer ayırmayı başardılar.   Bu tarz çalışmalara yoğun ilgi gösterdiklerini belirten Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Genel Sekreteri Muhammed İkbal Yazıcı ile yaptığımız röportajda kendilerine, neden bu tarz çalışmaları yaptıklarını, gelecekte Gençlik Meclisi’nin ne gibi projelerde bulunacaklarını sorduk. Yazıcı; Erzurum’un kültürel bağlamda eksikliklerini gördükleri için bu tarz çalışmalar yaptıklarını, yapılan çalışmalar sırasında elde edilen fotoğraf ve resimleri sergilemeyi düşündüklerini belirtti. Yazıcı; Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi olarak gelecekte ne yapacaklar ise gençlerin talepleri doğrultusunda yapacaklarını, bundan ötürü Gençlik Meclisi’nin gençler ile ilgili önemli projelerinin olduğunu, bu projelerden bir kısmını yaptıklarını ve geri kalan kısımlarını diğer dönemlerde yapacaklarını, diğer projeler içinde gençlerin taleplerinin çok önemli olduğunu, bu talepleri de hem gençlerin hem de halkın Erzurum Gençlik Meclisi’ne ait tüm sosyal medya hesaplarından iletebileceklerini, bu taleplerin Gençlik Meclisi Komisyonluğu tarafından onaylandıktan sonra hemen istenen çalışmaları hayata geçireceklerini söyledi. Yazıcı son olarak, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin tek gayelerinin olduğunu, bununda tamamen gençlere hizmet etmekten geçtiğini belirtti.       Haber ve Fotoğraflar: Devrim Aktürk

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanı’nda 17 Haziran günü resim ve fotoğraf sergisi açıldı.

 

Serginin 1. günü (17 Haziran) açılış olarak gerçekleşirken, 2. günü (18 Haziran) kitap tahlili ve son günü ise (19 Haziran) film tahlili ile resim ve fotoğraf sergisi sonlanmış olacak. Sergi her gün saat 10:00’da başlayıp, 20:00’da sona erecek.

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin 2018-2019 yılları arasında yaptıkları çalışmalar göz doldurdu. İlkin şehre Tuğrul Selmanoğlu, Bahadır Yenişehirlioğlu, Halit Ertuğrul gibi alanında uzman isimleri şehre davet eden Gençlik Meclisi; geçen aylarda açtıkları fotoğraf kursu ile Erzurum halkının ve üniversite öğrencilerinin kalbinde yer ayırmayı başardılar.

 

Bu tarz çalışmalara yoğun ilgi gösterdiklerini belirten Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Genel Sekreteri Muhammed İkbal Yazıcı ile yaptığımız röportajda kendilerine, neden bu tarz çalışmaları yaptıklarını, gelecekte Gençlik Meclisi’nin ne gibi projelerde bulunacaklarını sorduk. Yazıcı; Erzurum’un kültürel bağlamda eksikliklerini gördükleri için bu tarz çalışmalar yaptıklarını, yapılan çalışmalar sırasında elde edilen fotoğraf ve resimleri sergilemeyi düşündüklerini belirtti. Yazıcı; Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi olarak gelecekte ne yapacaklar ise gençlerin talepleri doğrultusunda yapacaklarını, bundan ötürü Gençlik Meclisi’nin gençler ile ilgili önemli projelerinin olduğunu, bu projelerden bir kısmını yaptıklarını ve geri kalan kısımlarını diğer dönemlerde yapacaklarını, diğer projeler içinde gençlerin taleplerinin çok önemli olduğunu, bu talepleri de hem gençlerin hem de halkın Erzurum Gençlik Meclisi’ne ait tüm sosyal medya hesaplarından iletebileceklerini, bu taleplerin Gençlik Meclisi Komisyonluğu tarafından onaylandıktan sonra hemen istenen çalışmaları hayata geçireceklerini söyledi. Yazıcı son olarak, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin tek gayelerinin olduğunu, bununda tamamen gençlere hizmet etmekten geçtiğini belirtti.

 

 

 

Haber ve Fotoğraflar: Devrim Aktürk

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.