Erzurum'un tarihi eski papaz evi ölüme mahkum edilmiş

ERZURUM 22.12.2019 - 10:54, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Erzurum'un tarihi eski papaz evi ölüme mahkum edilmiş

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum Yakutiye İlçesi, Topçuoğlu Mahallesi, Demirciler Caddesi, 15 kapı numaralı tarihi Eski Papaz Evi, ölüme mahkûm edilmiş durumda. Konuyla ilgili vatandaşlar, bir an evvel restorasyon çalışmalarının yapılması gerektiğini belirtti.   Üst katın çatı olduğu, bodrum katında gizli odaların yer aldığı ve yolların olduğu, çöküntülerin gerçekleştiği ve toplamda on beşe yakın odanın bulunduğuna dair iddiaların aktarıldığı Erzurum Yakutiye İlçesi, Topçuoğlu Mahallesi, Demirciler Caddesi, 15 kapı numaralı tarihi Eski Papaz Evi, ölüme mahkûm edilmiş durumda.   Söylentilere göre, evin bodrum katında altınların yer almasından dolayı defineciler tarafından tahrip edilen tarihi yapı, bir de geçmişte banka veya noter olarak da işlev görmüş. Uzun zaman boyunca restorasyon ve temizlik çalışmalarının yapılmamasından dolayı tarihi ev, her gün yıkılarak özünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Yaşanan durumla alakalı Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden şuana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.   Her Sene Restorasyon Yapılacak Deniyor   Konuyla ilgili bir vatandaşlar; ‘‘Her sene söz veriliyor ve restorasyon yapılacak deniyor. Ancak herhangi bir çalışma başlatılmıyor. Görüyorsunuz; evin camları dökülmüş, kapısı zarar görmüş ve her an çöküntünün gerçekleşeceği bir yapıyla karşı karşıyayız. Maazallah yarın bir gün deprem olsa, ilkin burası yıkılır. Evin çökmemesi ve yıkılmaması için ne gerekliyse yapılmalıdır. Çünkü burası günümüzde olduğu gibi, geçmişte de tarihi bir yapı özelliğine sahipti.’’ diye aktardılar.          HABER: Devrim AKTÜRK

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum Yakutiye İlçesi, Topçuoğlu Mahallesi, Demirciler Caddesi, 15 kapı numaralı tarihi Eski Papaz Evi, ölüme mahkûm edilmiş durumda. Konuyla ilgili vatandaşlar, bir an evvel restorasyon çalışmalarının yapılması gerektiğini belirtti.

 

Üst katın çatı olduğu, bodrum katında gizli odaların yer aldığı ve yolların olduğu, çöküntülerin gerçekleştiği ve toplamda on beşe yakın odanın bulunduğuna dair iddiaların aktarıldığı Erzurum Yakutiye İlçesi, Topçuoğlu Mahallesi, Demirciler Caddesi, 15 kapı numaralı tarihi Eski Papaz Evi, ölüme mahkûm edilmiş durumda.

 

Söylentilere göre, evin bodrum katında altınların yer almasından dolayı defineciler tarafından tahrip edilen tarihi yapı, bir de geçmişte banka veya noter olarak da işlev görmüş. Uzun zaman boyunca restorasyon ve temizlik çalışmalarının yapılmamasından dolayı tarihi ev, her gün yıkılarak özünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Yaşanan durumla alakalı Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden şuana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

Her Sene Restorasyon Yapılacak Deniyor

 

Konuyla ilgili bir vatandaşlar; ‘‘Her sene söz veriliyor ve restorasyon yapılacak deniyor. Ancak herhangi bir çalışma başlatılmıyor. Görüyorsunuz; evin camları dökülmüş, kapısı zarar görmüş ve her an çöküntünün gerçekleşeceği bir yapıyla karşı karşıyayız. Maazallah yarın bir gün deprem olsa, ilkin burası yıkılır. Evin çökmemesi ve yıkılmaması için ne gerekliyse yapılmalıdır. Çünkü burası günümüzde olduğu gibi, geçmişte de tarihi bir yapı özelliğine sahipti.’’ diye aktardılar. 

 

 

 

 

HABER: Devrim AKTÜRK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.