’’Karakter Eğitimi Projesi ’’ öğretmen eğitimleri devam ediyor

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.02.2024 - 21:38, Güncelleme: 20.02.2024 - 11:34
 

’’Karakter Eğitimi Projesi ’’ öğretmen eğitimleri devam ediyor

’’Karakter Eğitimi Projesi ’’ öğretmen eğitimleri devam ediyor
Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal’ın katılımıyla öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra saygı, sevgi, sorumluluk, sabır, merhamet, yardımseverlik, kanaat, vefa, vatan sevgisi, paylaşma bilinci, empati gibi pek çok ahlaki değerin kazandırılacağı ’’Karakter Eğitimi Projesi ’’ öğretmen eğitimleri devam ediyor.Erzincan Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, anaokulları temelde olan ve tüm okullarda uygulanacak Karakter Eğitimi CAN-KAR projesi ile, Peygamber sevgisi, vatanseverlik, saygı, hoşgörü, sabır, merhamet, sorumluluk, adalet, doğruluk ve dürüstlük, alçakgönüllülük, kanaatkarlık, yardımseverlik, hayvan sevgisi, paylaşma bilinci vb. temel ahlaki değerlerle örtüşen, bütün insanlığın ortak paydası olarak kabul edilip ele alınan yaklaşık 30 değerin görsel ve işitmeyle ilgili olarak kazandırılması sağlanacak.Proje ile öğrencilere, “iyi” insan olmanın iç dünyalarında hazzını yaşamaları için değer ve erdem sahibi olmaları gerektiği fikri aşılanarak, her bireyin kendi zihin dünyasında doğruya ilişkin yorumlar olduğu vurgulanacak ve hiç kimsenin gerçekliğin merkezinde olmadığı belirtilecek. Proje sayesinde, öğrencilere başkalarının bakış açısını edinebilme becerisi ve empati duygusu kazandırılması da amaçlanıyor.Türkiye’de örnek proje olma özelliğine sahip bu projeyle ilk etapta, il merkezinde bulunan bağımsız 22 anaokulu, ardından ilçelerde bulunan bağımsız anaokulları ile birlikte toplamda 37 bağımsız anaokulunda proje kapsamında eğitim verilecek.Erzincan’da İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okul kategorilerinin yer alacağı toplamda 240 okul, 3 bin 905 öğretmen ve 45 bin 700 öğrenci projenin yaygınlaştırılmasıyla ulaşılacak insan kaynağı olacak.
’’Karakter Eğitimi Projesi ’’ öğretmen eğitimleri devam ediyor
Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal’ın katılımıyla öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra saygı, sevgi, sorumluluk, sabır, merhamet, yardımseverlik, kanaat, vefa, vatan sevgisi, paylaşma bilinci, empati gibi pek çok ahlaki değerin kazandırılacağı ’’Karakter Eğitimi Projesi ’’ öğretmen eğitimleri devam ediyor.
Erzincan Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, anaokulları temelde olan ve tüm okullarda uygulanacak Karakter Eğitimi CAN-KAR projesi ile, Peygamber sevgisi, vatanseverlik, saygı, hoşgörü, sabır, merhamet, sorumluluk, adalet, doğruluk ve dürüstlük, alçakgönüllülük, kanaatkarlık, yardımseverlik, hayvan sevgisi, paylaşma bilinci vb. temel ahlaki değerlerle örtüşen, bütün insanlığın ortak paydası olarak kabul edilip ele alınan yaklaşık 30 değerin görsel ve işitmeyle ilgili olarak kazandırılması sağlanacak.
Proje ile öğrencilere, “iyi” insan olmanın iç dünyalarında hazzını yaşamaları için değer ve erdem sahibi olmaları gerektiği fikri aşılanarak, her bireyin kendi zihin dünyasında doğruya ilişkin yorumlar olduğu vurgulanacak ve hiç kimsenin gerçekliğin merkezinde olmadığı belirtilecek. Proje sayesinde, öğrencilere başkalarının bakış açısını edinebilme becerisi ve empati duygusu kazandırılması da amaçlanıyor.
Türkiye’de örnek proje olma özelliğine sahip bu projeyle ilk etapta, il merkezinde bulunan bağımsız 22 anaokulu, ardından ilçelerde bulunan bağımsız anaokulları ile birlikte toplamda 37 bağımsız anaokulunda proje kapsamında eğitim verilecek.
Erzincan’da İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okul kategorilerinin yer alacağı toplamda 240 okul, 3 bin 905 öğretmen ve 45 bin 700 öğrenci projenin yaygınlaştırılmasıyla ulaşılacak insan kaynağı olacak.

Erzincan HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.