Oltu’da verem haftasında bilgilendirme eğitimi

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.01.2024 - 21:33, Güncelleme: 08.01.2024 - 16:36
 

Oltu’da verem haftasında bilgilendirme eğitimi

Oltu’da verem haftasında bilgilendirme eğitimi
Oltu İlçe Sağlık Müdürlüğü’nce 77. Verem (Tüberküloz) Farkındalık Haftası kapsamında Oltu Halk Eğitim Müdürlüğü kursiyerlerine yönelik bilgilendirme eğitimi verdiler.Oltu İlçe Sağlık Müdürlüğünde görev yapan Dr. Başak Güzelhan, Oltu Halk Eğitim Merkezi salonunda kursiyerlere verem eğitimi verdi. Dr. Güzelhan, “Oltu’da elimizden geldiğince verem hakkında eğitimler vererek vatandaşları bilgilendiriyoruz” dedi.Dr. Güzelhan, solunum yoluyla bulaşan verem hastalığından korunmak için kursiyerlere uymaları gereken kuralları açıkladı. Dr. Güzelhan, “Verem hastalığı tedavi edilebilir ve verem aşısı ile önlenebilir bir hastalıktır. Etkili tedavinin sağlanabilmesi için belirtilerin doğru değerlendirilmesi ve erken teşhis ile hastalığın kontrol altına alınması önemlidir. Eğer siz de tüberküloz belirtileri gösteriyor ya da sıklıkla kalabalık ortamlarda bulunuyorsanız, mutlaka belirti takibi yapmanız ve uygun sıklıkta doktor kontrolüne gitmeniz gerekir” dedi.
Oltu’da verem haftasında bilgilendirme eğitimi
Oltu İlçe Sağlık Müdürlüğü’nce 77. Verem (Tüberküloz) Farkındalık Haftası kapsamında Oltu Halk Eğitim Müdürlüğü kursiyerlerine yönelik bilgilendirme eğitimi verdiler.
Oltu İlçe Sağlık Müdürlüğünde görev yapan Dr. Başak Güzelhan, Oltu Halk Eğitim Merkezi salonunda kursiyerlere verem eğitimi verdi. Dr. Güzelhan, “Oltu’da elimizden geldiğince verem hakkında eğitimler vererek vatandaşları bilgilendiriyoruz” dedi.
Dr. Güzelhan, solunum yoluyla bulaşan verem hastalığından korunmak için kursiyerlere uymaları gereken kuralları açıkladı. Dr. Güzelhan, “Verem hastalığı tedavi edilebilir ve verem aşısı ile önlenebilir bir hastalıktır. Etkili tedavinin sağlanabilmesi için belirtilerin doğru değerlendirilmesi ve erken teşhis ile hastalığın kontrol altına alınması önemlidir. Eğer siz de tüberküloz belirtileri gösteriyor ya da sıklıkla kalabalık ortamlarda bulunuyorsanız, mutlaka belirti takibi yapmanız ve uygun sıklıkta doktor kontrolüne gitmeniz gerekir” dedi.

Erzurum HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.