15. Uluslar Arası Kar Film Festivali'nde 3. Gün Sona Erdi

KÜLTÜR 23.03.2019 - 09:41, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

15. Uluslar Arası Kar Film Festivali'nde 3. Gün Sona Erdi

Atatürk Üniversitesi, İletişim Fakültesi önderliğinde 15.si düzenlenen Kar Film Festivali’nde 3. gün sona erdi.
Erzurumsonhaber / Erzurum - Atatürk Üniversitesi, Nene Hatun Kültür ve Gösteri Merkezi’nde devam eden festivalde saat 10:00 – 11:30 arasında Türkiye Foto Muhabirleri Derneği bir söyleşi yaptı. Ardından saat 13:00’da gün boyu büyük merak uyandıran iki isim sahneye çıktı: ‘‘Deliler: Fatih’in Fermanı’’ filminde yapımcılığını üstlenen ve başrolde oynayan Cem Uçan ve oğlu Batın Uçan.   Erzurum’un günlerce beklediği iki isim, her an her dakika başında güzel ve eğlenceli anlar yaşattırdı. Önemlikle sorulan sorulara verilen cevaplar, diğer zamanlarda çok büyük projelerin yapılacağını gösterdi. Baba ve oğlun yaptıkları açıklamalar hem güldürdü hem de salon içerisine tarih bilincini bir kez daha ortaya koydu. Keza Cem Uçan, bir dinleyiciye şunları söyledi; ‘‘Tarihi, dizilerden ve filmlerden öğrenemezsiniz. Biz size sadece araştırma ve okuma hevesi aşılıyoruz.’’    Cem Uçan önemlikle yapımcılığını ve başrolünü üstlendiği ‘‘Deliler: Fatih’in Fermanı’’ filmini başka filmlere benzetilmesine yakındı (Game Of Thrones ve Yüzüklerin Efendisi). Ek olarak ise Johnny Depp’in başrolde oynadığı ‘‘Karayip Korsanları’’ filminin, Osmanlı’da önemli görevlerde yer almış Kaptan Yusuf Reis üzerinden kurgulandığını aktardı. Kendi başarılarını ise çok okuyarak, çok araştırarak, çok spor yaparak ve işine aşkla yaklaşarak gerçekleştiğini belirtti.   Oyuncu olan baba ve oğul Uçan’a çok önemli sorular soruldu. Her iki isimde sorulan sorulara en realist biçimde cevap verdiler.   Dinleyicilerden biri Cem Uçan’a, ‘‘Deliler: Fatih’in Fermanı 2 gelecek mi?’’ diye bir soru yöneltti. Cem Uçan bu soruya; ‘‘Ben bu konuda sizlere söz veremem ama size söz en geç 4 – 5 sene içinde size bir film seyrettireceğim. Yani açıkçası çok özel bir film izlettireceğim, Kürşat’ı çekeceğim. Kürşat karakterini ise oğlum Batın Uçan’a oynatabilirim.’’ dedi   Dinleyicilerden biri ise Batın Uçan’a, ‘‘Başka bir projede yer alacakmısınız?’’diye bir soru sordu. Batın Uçan bu soruya; ‘‘Payitaht Abdülhamit dizisinde Ömer Halisdemir adına, Ömer adında bir karakter ile sizlerin huzuruna çıkacağım.’’ diye cevapladı.   Kar Film Festivali’nin üçüncü gününde yapımcı – oyuncu Cem Uçan ile oyuncu Batın Uçan’a ödülleri takdim edildi. Yılın en iyi erkek oyuncusu ödülü Cem Uçan’a verilirken, yılın en iyi yardımcı erkek oyuncusu ödülü ise Batın Uçan’a verildi. Yılın en iyi çıkış filmi ise ‘‘Deliler: Fatih’in Fermanı’’ oldu.   HABER: Devrim Aktürk
Atatürk Üniversitesi, İletişim Fakültesi önderliğinde 15.si düzenlenen Kar Film Festivali’nde 3. gün sona erdi.

Erzurumsonhaber / Erzurum - Atatürk Üniversitesi, Nene Hatun Kültür ve Gösteri Merkezi’nde devam eden festivalde saat 10:00 – 11:30 arasında Türkiye Foto Muhabirleri Derneği bir söyleşi yaptı. Ardından saat 13:00’da gün boyu büyük merak uyandıran iki isim sahneye çıktı: ‘‘Deliler: Fatih’in Fermanı’’ filminde yapımcılığını üstlenen ve başrolde oynayan Cem Uçan ve oğlu Batın Uçan.

 

Erzurum’un günlerce beklediği iki isim, her an her dakika başında güzel ve eğlenceli anlar yaşattırdı. Önemlikle sorulan sorulara verilen cevaplar, diğer zamanlarda çok büyük projelerin yapılacağını gösterdi. Baba ve oğlun yaptıkları açıklamalar hem güldürdü hem de salon içerisine tarih bilincini bir kez daha ortaya koydu. Keza Cem Uçan, bir dinleyiciye şunları söyledi; ‘‘Tarihi, dizilerden ve filmlerden öğrenemezsiniz. Biz size sadece araştırma ve okuma hevesi aşılıyoruz.’’

 

 Cem Uçan önemlikle yapımcılığını ve başrolünü üstlendiği ‘‘Deliler: Fatih’in Fermanı’’ filmini başka filmlere benzetilmesine yakındı (Game Of Thrones ve Yüzüklerin Efendisi). Ek olarak ise Johnny Depp’in başrolde oynadığı ‘‘Karayip Korsanları’’ filminin, Osmanlı’da önemli görevlerde yer almış Kaptan Yusuf Reis üzerinden kurgulandığını aktardı. Kendi başarılarını ise çok okuyarak, çok araştırarak, çok spor yaparak ve işine aşkla yaklaşarak gerçekleştiğini belirtti.

 

Oyuncu olan baba ve oğul Uçan’a çok önemli sorular soruldu. Her iki isimde sorulan sorulara en realist biçimde cevap verdiler.

 

Dinleyicilerden biri Cem Uçan’a, ‘‘Deliler: Fatih’in Fermanı 2 gelecek mi?’’ diye bir soru yöneltti. Cem Uçan bu soruya; ‘‘Ben bu konuda sizlere söz veremem ama size söz en geç 4 – 5 sene içinde size bir film seyrettireceğim. Yani açıkçası çok özel bir film izlettireceğim, Kürşat’ı çekeceğim. Kürşat karakterini ise oğlum Batın Uçan’a oynatabilirim.’’ dedi

 

Dinleyicilerden biri ise Batın Uçan’a, ‘‘Başka bir projede yer alacakmısınız?’’diye bir soru sordu. Batın Uçan bu soruya; ‘‘Payitaht Abdülhamit dizisinde Ömer Halisdemir adına, Ömer adında bir karakter ile sizlerin huzuruna çıkacağım.’’ diye cevapladı.

 

Kar Film Festivali’nin üçüncü gününde yapımcı – oyuncu Cem Uçan ile oyuncu Batın Uçan’a ödülleri takdim edildi. Yılın en iyi erkek oyuncusu ödülü Cem Uçan’a verilirken, yılın en iyi yardımcı erkek oyuncusu ödülü ise Batın Uçan’a verildi. Yılın en iyi çıkış filmi ise ‘‘Deliler: Fatih’in Fermanı’’ oldu.

 

HABER: Devrim Aktürk

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.