Başkan Göğebakan, liseli gençlerle bir araya geldi

ERZURUM 27.12.2022 - 17:30, Güncelleme: 27.12.2022 - 17:30
 

Başkan Göğebakan, liseli gençlerle bir araya geldi

Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, özel bir lisenin hazırlamış olduğu kariyer günleri programında öğrencilerle bir araya geldi.
Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, özel bir lisenin hazırlamış olduğu kariyer günleri programında öğrencilerle bir araya geldi. Avukatlık mesleği, baronun faaliyetleri ve öğrencilik anılarından bahseden Göğebakan, öğrencilerin merak ettiği soruları da yanıtladı.      Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimde beşinci kez Baro Başkanı seçilerek kırılması zor bir rekora imza atan Baro Başkanı Talat Göğebakan, özel bir okulun düzenlemiş olduğu kariyer söyleşi programına katıldı. Öğrencilerle yaklaşık bir saat süren sohbette onlara mesleki bilgiler aktaran ve bu mesleği tercih edenlerin nasıl bir yol çizmesi gerektiğini vurgulayan Talat Göğebakan, "Biz avukatlar bir gün herkese gerekiriz. Çünkü herkes savunma hakkına sahiptir. Biz avukatlar, hukukun üstünlüğü, adaletin tecellisi için onurlu bir mücadele veriyoruz. Hukuk ikinci tercihimde ama iyi ki avukat olmuşum. Dünyaya bir daha gelsem avukat olmak isterim. Unutulmasın ki Türk Milletinin yargıdaki temsilcisi avukatlardır. Hak arama özgürlüğünün, savunma hakkının ve hukuk devletinin en temel güvencesi avukattır. Hukukçu olmak ayrıcalıktır" diye konuştu.    Söyleşide öğrencilerin neden hukuk, iş imkanları, hukukçu olmanın ayrıcalıkları, baronun faaliyetleri, savunmanın püf noktaları gibi soruları tek tek yanıtlayan Başkan Göğebakan, öğrencilik yılları ile ilgili hatıralarını da anlattı. Zaman zaman öğrencilerin sorularını espirilerle karşılık veren Göğebakan, eğitim ve sosyal projelere katkılarının devam edeceğini söyledi.    Yaklaşık bir saat süren söyleşinin ardından öğrenciler Göğebakan'a çiçek vererek toplu fotoğraf çektirdi. 
Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, özel bir lisenin hazırlamış olduğu kariyer günleri programında öğrencilerle bir araya geldi.

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, özel bir lisenin hazırlamış olduğu kariyer günleri programında öğrencilerle bir araya geldi. Avukatlık mesleği, baronun faaliyetleri ve öğrencilik anılarından bahseden Göğebakan, öğrencilerin merak ettiği soruları da yanıtladı.   


  Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimde beşinci kez Baro Başkanı seçilerek kırılması zor bir rekora imza atan Baro Başkanı Talat Göğebakan, özel bir okulun düzenlemiş olduğu kariyer söyleşi programına katıldı. Öğrencilerle yaklaşık bir saat süren sohbette onlara mesleki bilgiler aktaran ve bu mesleği tercih edenlerin nasıl bir yol çizmesi gerektiğini vurgulayan Talat Göğebakan, "Biz avukatlar bir gün herkese gerekiriz. Çünkü herkes savunma hakkına sahiptir. Biz avukatlar, hukukun üstünlüğü, adaletin tecellisi için onurlu bir mücadele veriyoruz. Hukuk ikinci tercihimde ama iyi ki avukat olmuşum. Dünyaya bir daha gelsem avukat olmak isterim. Unutulmasın ki Türk Milletinin yargıdaki temsilcisi avukatlardır. Hak arama özgürlüğünün, savunma hakkının ve hukuk devletinin en temel güvencesi avukattır. Hukukçu olmak ayrıcalıktır" diye konuştu. 


  Söyleşide öğrencilerin neden hukuk, iş imkanları, hukukçu olmanın ayrıcalıkları, baronun faaliyetleri, savunmanın püf noktaları gibi soruları tek tek yanıtlayan Başkan Göğebakan, öğrencilik yılları ile ilgili hatıralarını da anlattı. Zaman zaman öğrencilerin sorularını espirilerle karşılık veren Göğebakan, eğitim ve sosyal projelere katkılarının devam edeceğini söyledi. 


  Yaklaşık bir saat süren söyleşinin ardından öğrenciler Göğebakan'a çiçek vererek toplu fotoğraf çektirdi. 

Erzurum HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.