ETÜ’de Cumhuriyet Dönemi Erzurum Kalkınma Hamleleri Konuşuldu

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.01.2024 - 13:34, Güncelleme: 09.01.2024 - 12:12
 

ETÜ’de Cumhuriyet Dönemi Erzurum Kalkınma Hamleleri Konuşuldu

ETÜ’de Cumhuriyet Dönemi Erzurum Kalkınma Hamleleri Konuşuldu
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESAM) tarafından Cumhuriyet Döneminde Erzurum’da Kalkınma Hamleleri konferansı düzenlendi.Prof. Dr. Muammer Yaylalı Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe ETÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Akbulut, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Serap Bedir Kara, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Mehmed Gökhan Polatoğlu, Cumhuriyet döneminde Erzurum da iktisadi bakımdan büyük ilerlemeler kaydedildiğini ifade ederek, Erzurum’da kalkınma hamleleri adına kurulan Şeker Fabrikası, Yem Fabrikası, Et Kombinası, Tarım-Alet Ve Makinaları Fabrikası ve Ergaz ile Aşkale Çimento Fabrikası gibi özel girişimler hakkında dinleyicilere bilgi verdi.
ETÜ’de Cumhuriyet Dönemi Erzurum Kalkınma Hamleleri Konuşuldu
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESAM) tarafından Cumhuriyet Döneminde Erzurum’da Kalkınma Hamleleri konferansı düzenlendi.
Prof. Dr. Muammer Yaylalı Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe ETÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Akbulut, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Serap Bedir Kara, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Mehmed Gökhan Polatoğlu, Cumhuriyet döneminde Erzurum da iktisadi bakımdan büyük ilerlemeler kaydedildiğini ifade ederek, Erzurum’da kalkınma hamleleri adına kurulan Şeker Fabrikası, Yem Fabrikası, Et Kombinası, Tarım-Alet Ve Makinaları Fabrikası ve Ergaz ile Aşkale Çimento Fabrikası gibi özel girişimler hakkında dinleyicilere bilgi verdi.

Erzurum HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.