Karayazı Kudüs İçin Yürüdü

İLÇELER 16.12.2017 - 16:55, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Karayazı Kudüs İçin Yürüdü

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etmesinin ardından Türkiye’de ve dünyada birçok devlet tarafından yağan tepkilere Erzurum'un Karayazı ilçesi de kayıtsız kalmadı.
Erzurumsonhaber / Erzurum - Karayazı İlçesinde Ak Parti Karayazı İlçe Başkanlığı ve Karayazı ilçe STK ları tarafından  Protesto Yürüyüşü düzenlendi. Protesto Yürüyüşüne Ak Parti Karayazı İlçe Başkanı Servet Tutkun, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan , Eğitim Bir-Sen Karayazı İlçe Başkanı Ahmet Akkuş ,  STK Temsilcileri,  Partililer ve Çok sayıda vatandaş katıldı.    Cuma Namazı sonrası  Bayraktar Camii önünde toplanan vatandaşlar,  ellerinde Türk bayrakları ile İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atarak Merkez Cami'ye kadar yürüdü.   Yürüyüş sonrası yapkılan duanın ardından Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan , AK Parti Karayazı İlçe Başkanı Servet Tutkun ve Eğitim Bir-Sen Karayazı İlçe Başkanı Ahmet Akuş Tüm STK lar adına konuşma yaptı.   Başkan Akkuş Yaptığı Konuşmada " İlk Kıblemiz Mescid-i Aksa yıllardır İsrail'in işgali altındadır. Bu Planlı işgalin sonucu olarak Kudüs, İsrail ile yardakçıları tarafından başkent ilan edilmiştir. Bu menfur kararı hiç bir şekilde kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz.   Çarşamba günü İslam İşbirliği toplantısında alınan kararla Cumhurbaşkanımız Saytın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın Tüm Dünya'ya açıkladığı gibi Kudüs Filistin'in Başkentidir. Diyerek Tüm İslam Coğrafyasına Liderlik etmiştir.   Gelinen nokta ABD'nin aldığı bu karar uluslararası hukukada tamamen aykırıdır ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracak niteliktedir.    İlk Kıblemiz Mescid-i Aksa'yı içinde barındıran Kudüs Filistin'in Başkentidir.    İsrail'i tanımadık ve Asla Tanımayacağız.   Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ü Onurumuz ve Kalbimiz biliyotuz, Sonuna kadar da böyle bilmeye devam edeceğiz. " dedi.    Konuşmaların ardından vatandaşlar dağıldı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etmesinin ardından Türkiye’de ve dünyada birçok devlet tarafından yağan tepkilere Erzurum'un Karayazı ilçesi de kayıtsız kalmadı.

Erzurumsonhaber / Erzurum - Karayazı İlçesinde Ak Parti Karayazı İlçe Başkanlığı ve Karayazı ilçe STK ları tarafından  Protesto Yürüyüşü düzenlendi. Protesto Yürüyüşüne Ak Parti Karayazı İlçe Başkanı Servet Tutkun, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan , Eğitim Bir-Sen Karayazı İlçe Başkanı Ahmet Akkuş ,  STK Temsilcileri,  Partililer ve Çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

Cuma Namazı sonrası  Bayraktar Camii önünde toplanan vatandaşlar,  ellerinde Türk bayrakları ile İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atarak Merkez Cami'ye kadar yürüdü.

 

Yürüyüş sonrası yapkılan duanın ardından Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan , AK Parti Karayazı İlçe Başkanı Servet Tutkun ve Eğitim Bir-Sen Karayazı İlçe Başkanı Ahmet Akuş Tüm STK lar adına konuşma yaptı.

 

Başkan Akkuş Yaptığı Konuşmada " İlk Kıblemiz Mescid-i Aksa yıllardır İsrail'in işgali altındadır. Bu Planlı işgalin sonucu olarak Kudüs, İsrail ile yardakçıları tarafından başkent ilan edilmiştir. Bu menfur kararı hiç bir şekilde kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz.

 

Çarşamba günü İslam İşbirliği toplantısında alınan kararla Cumhurbaşkanımız Saytın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın Tüm Dünya'ya açıkladığı gibi Kudüs Filistin'in Başkentidir. Diyerek Tüm İslam Coğrafyasına Liderlik etmiştir.

 

Gelinen nokta ABD'nin aldığı bu karar uluslararası hukukada tamamen aykırıdır ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracak niteliktedir. 

 

İlk Kıblemiz Mescid-i Aksa'yı içinde barındıran Kudüs Filistin'in Başkentidir. 

 

İsrail'i tanımadık ve Asla Tanımayacağız.

 

Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ü Onurumuz ve Kalbimiz biliyotuz, Sonuna kadar da böyle bilmeye devam edeceğiz. " dedi.

 

 Konuşmaların ardından vatandaşlar dağıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.