Palandöken Kültür Yolu Festivali dolu dizgin sürüyor

KÜLTÜR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.08.2023 - 15:45, Güncelleme: 27.08.2023 - 11:21
 

Palandöken Kültür Yolu Festivali dolu dizgin sürüyor

Palandöken Kültür Yolu Festivali dolu dizgin sürüyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 11 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin Erzurum’daki durağı Palandöken Kültür Yolu Festivali sekizinci gününde konser, tiyatro, söyleşi ve sanat etkinlikleriyle devam etti.Erzurum’da festivalin sekizinci gününde Nurullah Genç sevenleri ile tarihi Erzurum Tren İstasyonu’nda buluştu. Genç burada unutulmaz bir şiir dinletisi sundu. Palandöken Kültür Yolu Festivali çerçevesinde İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezinde Ahmet Yenilmez’in yazıp yönettiği 2. Abdülhamid Han’ı konu alan “USTA” isimli tiyatro oyunu sahne aldı. Oyunda 2. Abdülhamid Han’ın şehzadelik günlerinden başlayarak yaşamında gerçekleşen toplumsal, tarihi ve kültürel olaylar kendisinin ve kızının gözünden canlandırılarak sahnelendi.Milli Mücadele sırasında kadınlarımızın zafere giden yolda gösterdikleri mücadeleyi çarpıcı bir şekilde ele alan, Erzurum Devlet Tiyatrosu yapımı “Ana-Dolu” (Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları) adlı oyun, Palandöken Kültür Yolu Festivali çerçevesinde Devlet Tiyatroları Sahnesi’nde dün son kez Erzurumlular ile buluştu.Kültür ve Turizm Bakanlığınca Erzurum’da düzenlenen Palandöken Kültür Yolu Festivali bugün sona erecek. Tüm festival detaylarına ise https://kulturyolufestivalleri.com adresinden ulaşılabilir.
Palandöken Kültür Yolu Festivali dolu dizgin sürüyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 11 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin Erzurum’daki durağı Palandöken Kültür Yolu Festivali sekizinci gününde konser, tiyatro, söyleşi ve sanat etkinlikleriyle devam etti.
Erzurum’da festivalin sekizinci gününde Nurullah Genç sevenleri ile tarihi Erzurum Tren İstasyonu’nda buluştu. Genç burada unutulmaz bir şiir dinletisi sundu. Palandöken Kültür Yolu Festivali çerçevesinde İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezinde Ahmet Yenilmez’in yazıp yönettiği 2. Abdülhamid Han’ı konu alan “USTA” isimli tiyatro oyunu sahne aldı. Oyunda 2. Abdülhamid Han’ın şehzadelik günlerinden başlayarak yaşamında gerçekleşen toplumsal, tarihi ve kültürel olaylar kendisinin ve kızının gözünden canlandırılarak sahnelendi.
Milli Mücadele sırasında kadınlarımızın zafere giden yolda gösterdikleri mücadeleyi çarpıcı bir şekilde ele alan, Erzurum Devlet Tiyatrosu yapımı “Ana-Dolu” (Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları) adlı oyun, Palandöken Kültür Yolu Festivali çerçevesinde Devlet Tiyatroları Sahnesi’nde dün son kez Erzurumlular ile buluştu.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca Erzurum’da düzenlenen Palandöken Kültür Yolu Festivali bugün sona erecek. Tüm festival detaylarına ise https://kulturyolufestivalleri.com adresinden ulaşılabilir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.