TÜBİTAK’tan ETÜ’nün Projesine Destek

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.02.2024 - 21:38, Güncelleme: 20.02.2024 - 16:36
 

TÜBİTAK’tan ETÜ’nün Projesine Destek

TÜBİTAK’tan ETÜ’nün Projesine Destek
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Kristal Girişimcilik Merkezi öğretim elemanlarından Öğr. Gör. İbrahim Semih Topcuoğlu’nun yürütücülüğünü yaptığı ‘Tır Dorseleri için Yeni Nesil Enerji Sönümleyici Tampon’ başlıklı proje TÜBİTAK 1005-Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.Proje ülkemizin ve Avrupa’nın en büyük dorse imalatçılarından olan Tırsan Treyler firmasıyla üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde yürütülecek. Geliştirilen projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Öğr. Gör. Topçuoğlu, dorseye arkadan çarpma şeklinde gerçekleşen kazaların can ve mal kayıplarına sebep olduğunu belirterek: “Ülkemizde ve yurt dışında sıklıkla yaşanan bu kaza türünde büyük kayıplar meydana gelmektedir. Bu sorunun önüne geçebilmek için yeni nesil enerji sönümleyici özellikte bir dorse tamponu geliştirdik. Projeye konu olan yeni nesil tamponun kaza testlerini ve analiz faaliyetlerini Tırsan Treyler firması gerçekleştireceğiz. Tamponun Ar-Ge faaliyetlerini tamamlanarak dorselerde kullanılması ile meydana gelebilecek kazalarda hasarın ve kayıpların en aza indirilmesi amaçlıyoruz” diye konuştu.
TÜBİTAK’tan ETÜ’nün Projesine Destek
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Kristal Girişimcilik Merkezi öğretim elemanlarından Öğr. Gör. İbrahim Semih Topcuoğlu’nun yürütücülüğünü yaptığı ‘Tır Dorseleri için Yeni Nesil Enerji Sönümleyici Tampon’ başlıklı proje TÜBİTAK 1005-Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.
Proje ülkemizin ve Avrupa’nın en büyük dorse imalatçılarından olan Tırsan Treyler firmasıyla üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde yürütülecek. Geliştirilen projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Öğr. Gör. Topçuoğlu, dorseye arkadan çarpma şeklinde gerçekleşen kazaların can ve mal kayıplarına sebep olduğunu belirterek: “Ülkemizde ve yurt dışında sıklıkla yaşanan bu kaza türünde büyük kayıplar meydana gelmektedir. Bu sorunun önüne geçebilmek için yeni nesil enerji sönümleyici özellikte bir dorse tamponu geliştirdik. Projeye konu olan yeni nesil tamponun kaza testlerini ve analiz faaliyetlerini Tırsan Treyler firması gerçekleştireceğiz. Tamponun Ar-Ge faaliyetlerini tamamlanarak dorselerde kullanılması ile meydana gelebilecek kazalarda hasarın ve kayıpların en aza indirilmesi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Erzurum HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.