Usta Gazeteci Naci Ergen'den Mehmet Sekmen Yorumu

ERZURUM 13.03.2020 - 21:17, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Usta Gazeteci Naci Ergen'den Mehmet Sekmen Yorumu

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum’un ‘Büyükşehir’ statüsünü elde edişinin üzerinden 26 sene geçti. Tabi bu süre zarfında Ersan Gemalmaz, Mahmut Uykusuz ve Ahmet Küçükler dönemlerini geçiren Erzurum’da, şehrin en nitelikli hizmetleri gördüğü dönem ise, kuşkusuz Mehmet Sekmen dönemi oldu.   Mehmet Sekmen’i Erzurum için avantajlı kılan faktörlerin başında, elbetteki siyaseten sahip olduğu tecrübe, vizyon ve geniş bakış açısı geliyor. Bunu da zaten kimsenin inkar edeceğini zannetmiyorum.   Bakın!   Erzurum’da bugün tarımdan hayvancılığa, turizmden ticarete, kültürden sanata, spordan eğitime varıncaya kadar her alanda Büyükşehir Belediyesi’nin attığı imzalara rastlamak mümkün.   Bir zamanlar sadece yol ve kaldırım yapan, hatta bunları yapmakta bile zorlanan bir belediye, bugün Erzurum’da et entegre tesisi kuruyor, canlı hayvan borsası yapıyor, göletler inşa ediyor.   Palandöken Kayak Merkezi’ni zaten biliyorsunuz; nereden nerelere geldi. Yüksek irtifa kamp merkezleri, ESMEK’ler, güneş enerjisinden elektirik üretim tesisleri, HES ve metan gazını enerjiye dönüştüren adımlar ve daha neler neler…   Ve aynı belediye bugün fabrika kurulmasına öncülük ediyor, gençlerin istihdamına katkı sağlıyor, evlere aş ve iş kapısı oluyor.   Bunlar bir yana, bir hatırlatmada daha bulunayım.   Örneğin; Erzurumspor.   Hatırlayın, Erzurumspor’un düşürüldüğü durumu ve yöneticilerinin kulübün borcu yüzünden icralık olduğu yılları. Bugün eğer Süper Lig görmüş ve yine Süper Lig yolunda mücadele eden bir takımımız varsa, bunu borçlu olduğumuz kişi de, yine Mehmet Sekmen’dir. Üç yılda kazanılan üç şampiyonluk kupasını ise, hiç kesaba bile katmıyorum.   Aslına bakarsanız, belediyenin özellikle son 10-15 yıllık dönemde bunları yapacak imkanları vardı, ama ne yazık ki bu öngörüye ve vizyona sahip bir başkanı yoktu.   İşte bu yüzden Mehmet Sekmen’in Erzurum için gösterdiği gayreti ve verdiği mücadeleyi pas geçmemek lazım. Eleştirenler muhakkak olacaktır. Çünkü zaten hemen herkesin kolay kolay memnun edilemediği bir şehirde yaşıyoruz.   Ama öğreneceğiz!   Takdir etmesini de öğreneceğiz, tebrik etmesini de öğreneceğiz.   Son olarak şu tespitte bulunmayı da kayda değer görüyorum ki, o da Mehmet Sekmen’le Büyükşehir Belediyesi’nin Erzurum için bir şans olduğudur.   Bu tespitimde ne kadar haklı olduğumu anlamanın yolu çok basit; dünle bugün arasında bir mukayese yapın yeter!
Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum’un ‘Büyükşehir’ statüsünü elde edişinin üzerinden 26 sene geçti. Tabi bu süre zarfında Ersan Gemalmaz, Mahmut Uykusuz ve Ahmet Küçükler dönemlerini geçiren Erzurum’da, şehrin en nitelikli hizmetleri gördüğü dönem ise, kuşkusuz Mehmet Sekmen dönemi oldu.
 
Mehmet Sekmen’i Erzurum için avantajlı kılan faktörlerin başında, elbetteki siyaseten sahip olduğu tecrübe, vizyon ve geniş bakış açısı geliyor. Bunu da zaten kimsenin inkar edeceğini zannetmiyorum.
 
Bakın!
 
Erzurum’da bugün tarımdan hayvancılığa, turizmden ticarete, kültürden sanata, spordan eğitime varıncaya kadar her alanda Büyükşehir Belediyesi’nin attığı imzalara rastlamak mümkün.
 
Bir zamanlar sadece yol ve kaldırım yapan, hatta bunları yapmakta bile zorlanan bir belediye, bugün Erzurum’da et entegre tesisi kuruyor, canlı hayvan borsası yapıyor, göletler inşa ediyor.
 
Palandöken Kayak Merkezi’ni zaten biliyorsunuz; nereden nerelere geldi. Yüksek irtifa kamp merkezleri, ESMEK’ler, güneş enerjisinden elektirik üretim tesisleri, HES ve metan gazını enerjiye dönüştüren adımlar ve daha neler neler…
 
Ve aynı belediye bugün fabrika kurulmasına öncülük ediyor, gençlerin istihdamına katkı sağlıyor, evlere aş ve iş kapısı oluyor.
 
Bunlar bir yana, bir hatırlatmada daha bulunayım.
 
Örneğin; Erzurumspor.
 
Hatırlayın, Erzurumspor’un düşürüldüğü durumu ve yöneticilerinin kulübün borcu yüzünden icralık olduğu yılları.
Bugün eğer Süper Lig görmüş ve yine Süper Lig yolunda mücadele eden bir takımımız varsa, bunu borçlu olduğumuz kişi de, yine Mehmet Sekmen’dir. Üç yılda kazanılan üç şampiyonluk kupasını ise, hiç kesaba bile katmıyorum.
 
Aslına bakarsanız, belediyenin özellikle son 10-15 yıllık dönemde bunları yapacak imkanları vardı, ama ne yazık ki bu öngörüye ve vizyona sahip bir başkanı yoktu.
 
İşte bu yüzden Mehmet Sekmen’in Erzurum için gösterdiği gayreti ve verdiği mücadeleyi pas geçmemek lazım.
Eleştirenler muhakkak olacaktır. Çünkü zaten hemen herkesin kolay kolay memnun edilemediği bir şehirde yaşıyoruz.
 
Ama öğreneceğiz!
 
Takdir etmesini de öğreneceğiz, tebrik etmesini de öğreneceğiz.
 
Son olarak şu tespitte bulunmayı da kayda değer görüyorum ki, o da Mehmet Sekmen’le Büyükşehir Belediyesi’nin Erzurum için bir şans olduğudur.
 
Bu tespitimde ne kadar haklı olduğumu anlamanın yolu çok basit; dünle bugün arasında bir mukayese yapın yeter!
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.