Devrim AKTÜRK
Köşe Yazarı
Devrim AKTÜRK
 

Mark Zuckerberg Covid-19 ile Mücadele için Bill Gates vakdına destek sağladı

Erzurumsonhaber / Erzurum - Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan, COVID-19 aşısı ile ilgili araştırmaları desteklemek için Bill & Melinda Gates Vakfı'na 25 milyon dolar bağışta bulundu.   Chan-Zuckerberg Girişimi (CZI) vakfı aracılığıyla kanalize edilen bağış, özellikle mevcut ilaçlarla Corona COVID-19 virüsünden ilaçları veya panzehirleri derhal iyileştirmeyi amaçlıyor.   Konuyla alakalı Mark Zuckerberg; "Ben ve Priscilla, COVID-19 tedavilerinin gelişimini hızlandırmak için 25 milyon ABD Doları tutarında destek sağlamak ve yardımcı olmak için karar aldık. Şu anda en çok hangi ilaçların korona hastalarını önlemede ve tedavi etmede etkili olduğunu görmeyi umut eden ilaçları hızlı bir şekilde değerlendirmek için Gates Vakfı ve diğerleriyle ortaklık kurduk." dedi.   Gates Vakfı, COVID-19 aşı araştırması üretmek için gereken süreyi kısaltarak, mevcut ve klinik olarak test edilmiş ilaçları kullanmaya odaklanmıştır.   Mark Zuckerberg ise; "Bu ilaçlar klinik güvenlik denemelerini geçtiği için, eğer etkili olurlarsa, yeni aşılar geliştirip test etmekten çok daha hızlı hale getirilecekler." diye belirtti.   Aşı gelişimi ise bir yıla kadar sürebilir. Daha önce Bill Gates, yeni COVID-19 aşısının, süreç iyi gitse bile 12 ila 18 ay içinde mevcut olamayacağını açıklıyordu.   Bill & Melinda Gates Vakfı, bilim adamlarına COVID-19 aşısını bulmaları için fon sağlayan bir kurum olan Salgın Hazırlık Yenilikleri Koalisyonu’nun bir destekçisidir.   Geçen Mart ayının başından bu yana Bill Gates, COVID-19 Terapötik Hızlandırıcısı oluşturarak, korona salgınıyla mücadele etmek için yüz milyonlarca dolar katkıda bulundu.   COVID-19 Terapötik Hızlandırıcısının kurulmasının amacı, COVID-19 karşı önlemleriyle ilgili uygun fiyatlı tedavi sağlamaktır ve büyük miktarlarda mevcut olabileceği açıklandı.   Bill Gates  ilaçla alakalı; "Farklı yaklaşımlar için çok sayıda imalat yapmak zorundayız. Çünkü bazılarının başarılı olamayacağını biliyoruz. Aşıların etkili ve güvenli olduklarından emin olmak için denemelere ve güvenirliğe ihtiyacı var." diye aktardı.   HABER: DEVRİM AKTÜRK     KAYNAK: https://teknologi.id/sains/mark-zuckerberg-donasi-rp-400-miliar-ke-bill-gates-foundation-untuk-teliti-vaksin-covid-19
Ekleme Tarihi: 31 Mart 2020 - Salı

Mark Zuckerberg Covid-19 ile Mücadele için Bill Gates vakdına destek sağladı

Erzurumsonhaber / Erzurum - Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan, COVID-19 aşısı ile ilgili araştırmaları desteklemek için Bill & Melinda Gates Vakfı'na 25 milyon dolar bağışta bulundu.

 
Chan-Zuckerberg Girişimi (CZI) vakfı aracılığıyla kanalize edilen bağış, özellikle mevcut ilaçlarla Corona COVID-19 virüsünden ilaçları veya panzehirleri derhal iyileştirmeyi amaçlıyor.

 
Konuyla alakalı Mark Zuckerberg; "Ben ve Priscilla, COVID-19 tedavilerinin gelişimini hızlandırmak için 25 milyon ABD Doları tutarında destek sağlamak ve yardımcı olmak için karar aldık. Şu anda en çok hangi ilaçların korona hastalarını önlemede ve tedavi etmede etkili olduğunu görmeyi umut eden ilaçları hızlı bir şekilde değerlendirmek için Gates Vakfı ve diğerleriyle ortaklık kurduk." dedi.

 
Gates Vakfı, COVID-19 aşı araştırması üretmek için gereken süreyi kısaltarak, mevcut ve klinik olarak test edilmiş ilaçları kullanmaya odaklanmıştır.

 
Mark Zuckerberg ise; "Bu ilaçlar klinik güvenlik denemelerini geçtiği için, eğer etkili olurlarsa, yeni aşılar geliştirip test etmekten çok daha hızlı hale getirilecekler." diye belirtti.

 
Aşı gelişimi ise bir yıla kadar sürebilir. Daha önce Bill Gates, yeni COVID-19 aşısının, süreç iyi gitse bile 12 ila 18 ay içinde mevcut olamayacağını açıklıyordu.

 
Bill & Melinda Gates Vakfı, bilim adamlarına COVID-19 aşısını bulmaları için fon sağlayan bir kurum olan Salgın Hazırlık Yenilikleri Koalisyonu’nun bir destekçisidir.

 
Geçen Mart ayının başından bu yana Bill Gates, COVID-19 Terapötik Hızlandırıcısı oluşturarak, korona salgınıyla mücadele etmek için yüz milyonlarca dolar katkıda bulundu.

 
COVID-19 Terapötik Hızlandırıcısının kurulmasının amacı, COVID-19 karşı önlemleriyle ilgili uygun fiyatlı tedavi sağlamaktır ve büyük miktarlarda mevcut olabileceği açıklandı.

 
Bill Gates  ilaçla alakalı; "Farklı yaklaşımlar için çok sayıda imalat yapmak zorundayız. Çünkü bazılarının başarılı olamayacağını biliyoruz. Aşıların etkili ve güvenli olduklarından emin olmak için denemelere ve güvenirliğe ihtiyacı var." diye aktardı.

 
HABER: DEVRİM AKTÜRK 

 


 

KAYNAK: https://teknologi.id/sains/mark-zuckerberg-donasi-rp-400-miliar-ke-bill-gates-foundation-untuk-teliti-vaksin-covid-19

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.