Devrim AKTÜRK
Köşe Yazarı
Devrim AKTÜRK
 

Bu Rus Hacker'ı Keşfedene 70 Milyar Dolar Ödül

Erzurumsonhaber / Erzurum - Rusya'dan bir hacker grubu olan Evil Corps'un lideri Maksim Yakubets, Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin büyük bir kaçakçısı konumuna geldi.   Grup, ABD ve İngiltere hükümetleri tarafından en kötü iki bilgisayar saldırısının ana beyni ve son on yılda en büyük banka sahtekarlığı planı suçlarından aranıyor.   Hacker'la ilgili bilgi sağlayabilecek herhangi biri için ABD tarafından hazırlanan 5 milyon ABD Doları veya 70 milyar Rp'lik eşdeğer ödenmemiş ödül kondu.   Ödül, ABD Dışişleri Bakanlığı ve FBI tarafından kaçakları tutuklamak için verilen en büyük ödül oldu.   Evil Kolordu Hacking, Mayıs 2009'da bu işlerle uğraşmaya başladı ve halende aynı işlerle uğraşmaya devam ediyor. İki banka, dört petrol şirketi, inşaat malzemesi tedarikçileri, ateşli silahlar fabrikaları ve okullar dahil olmak üzere birçok işletme bu saldırının kurbanı oldu.   ABD, Maksim Yakubets'e ek olarak, Evil Corps ile de ilişkilendirilen bir bilgisayar korsanı olan Igor Turashev'i arıyor. Her ikisi de Rus vatandaşı ve ABD yetkilileri, Maksim Yakubets'i diğer siber saldırılarda Rus hükümeti ile birlikte çalışmakla suçluyor.   Başsavcı Yardımcısı Brian Benczkowski, "Maksim Yakubets'in, bugüne kadar kullanılmış ve dünya çapında milyonlarca dolarlık zarara neden olan, zarar verici iki kötü amaçlı yazılımın yayılmasına neden olan, ayrıca on yıl boyunca siber suça karıştığından şüpheleniliyor." (6/12/2019).   Evil Corp, Bugat veya Cridex olarak da bilinen Dridex, bankacılık yazılımlarını yapmakla suçlanıyor. Bu kötü amaçlı yazılım, virüslü bilgisayarlardaki finansal bilgileri ve kişisel verileri otomatik olarak çalmak ve özellikle de çevrimiçi bankacılık kimlik bilgilerini hedeflemek için tasarlanmıştır. Dridex daha sonra önemli dosyaları şifreleyen ve kurbanın bilgisayarını ele geçiren fidye yazılımı dahil ederek ürünü geliştirmiş oldu. Kötü amaçlı yazılım, kurbanın bilgisayarına, iddianameye göre sahte bir e-posta bağlantısı veya çevrimiçi bankacılık sayfasını görüntüleyerek virüs bulaştırıyor.   HABER: DEVRİM AKTÜRK   KAYNAK: https://teknologi.id/tekno/as-hadiahi-rp-70-m-bagi-siapapun-yang-temukan-hacker-rusia-ini    
Ekleme Tarihi: 09 Aralık 2019 - Pazartesi

Bu Rus Hacker'ı Keşfedene 70 Milyar Dolar Ödül

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Rusya'dan bir hacker grubu olan Evil Corps'un lideri Maksim Yakubets, Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin büyük bir kaçakçısı konumuna geldi. 

 
Grup, ABD ve İngiltere hükümetleri tarafından en kötü iki bilgisayar saldırısının ana beyni ve son on yılda en büyük banka sahtekarlığı planı suçlarından aranıyor.

 
Hacker'la ilgili bilgi sağlayabilecek herhangi biri için ABD tarafından hazırlanan 5 milyon ABD Doları veya 70 milyar Rp'lik eşdeğer ödenmemiş ödül kondu.

 
Ödül, ABD Dışişleri Bakanlığı ve FBI tarafından kaçakları tutuklamak için verilen en büyük ödül oldu.

 
Evil Kolordu Hacking, Mayıs 2009'da bu işlerle uğraşmaya başladı ve halende aynı işlerle uğraşmaya devam ediyor. İki banka, dört petrol şirketi, inşaat malzemesi tedarikçileri, ateşli silahlar fabrikaları ve okullar dahil olmak üzere birçok işletme bu saldırının kurbanı oldu.

 
ABD, Maksim Yakubets'e ek olarak, Evil Corps ile de ilişkilendirilen bir bilgisayar korsanı olan Igor Turashev'i arıyor. Her ikisi de Rus vatandaşı ve ABD yetkilileri, Maksim Yakubets'i diğer siber saldırılarda Rus hükümeti ile birlikte çalışmakla suçluyor.

 
Başsavcı Yardımcısı Brian Benczkowski, "Maksim Yakubets'in, bugüne kadar kullanılmış ve dünya çapında milyonlarca dolarlık zarara neden olan, zarar verici iki kötü amaçlı yazılımın yayılmasına neden olan, ayrıca on yıl boyunca siber suça karıştığından şüpheleniliyor." (6/12/2019).

 

Evil Corp, Bugat veya Cridex olarak da bilinen Dridex, bankacılık yazılımlarını yapmakla suçlanıyor. Bu kötü amaçlı yazılım, virüslü bilgisayarlardaki finansal bilgileri ve kişisel verileri otomatik olarak çalmak ve özellikle de çevrimiçi bankacılık kimlik bilgilerini hedeflemek için tasarlanmıştır.

Dridex daha sonra önemli dosyaları şifreleyen ve kurbanın bilgisayarını ele geçiren fidye yazılımı dahil ederek ürünü geliştirmiş oldu.

Kötü amaçlı yazılım, kurbanın bilgisayarına, iddianameye göre sahte bir e-posta bağlantısı veya çevrimiçi bankacılık sayfasını görüntüleyerek virüs bulaştırıyor.

 

HABER: DEVRİM AKTÜRK

 

KAYNAK: https://teknologi.id/tekno/as-hadiahi-rp-70-m-bagi-siapapun-yang-temukan-hacker-rusia-ini

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.