Devrim AKTÜRK
Köşe Yazarı
Devrim AKTÜRK
 

IPhone Tasarımcısı Jony Ive Resmen Apple'dan Ayrıldı

Erzurumsonhaber / Erzurum -  iPhone ve Apple ürünlerinin tasarımcısı Jonathan 'Jony' Ive, Apple'da neredeyse 30 yıllık bir kariyer sonrasında resmen istifa etti. Haziran ayında, şirket Apple'ın Baş Tasarım Görevlisi olarak görevinden ayrılacağını açıkladı, ancak ayrılacağı zamanın tam tarihini söylemedi.   Ive, Steve Jobs'ın hem arkadaşı hem de sırdaşı. Her ikisi de Apple'ı 1990'larda iflasın eşiğine getirdi ve fakat yine her ikisi de Apple'ı, dünya tarafından tekrar saygı gören dev bir teknoloji şirketi haline dönüştürmeyi başardı. Ive ve Jobs işbirliğinde şık olan çeşitli araçlar üretildi. Renkli iMac, iPod, iPad ve elbette Apple için en büyük para kaynağı olan iPhone. Jobs 2011'de öldüğünde, endişeler Apple'ın geleceği ile ilgili olabilirdi. Ancak, bir zamanlar İş'in manevi ortağı olarak adlandırılan Ive'nin varlığı Apple'ın güçlü kalmasında yardımcı oldu. Ive, Apple'da yaklaşık 30 yıl çalıştıktan sonra, LoveFrom adlı kendi tasarım şirketini geliştirmekle uğraştı. Ayrıca Apple’nin da kesinlikle müşterilerinden biri olacağına inanmaktadır.   The CEO'su Tim Cook, 29.11.2019 tarihinde Cuma günü, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Apple, özel projelerde doğrudan birlikte çalışarak ve yaptığı mükemmel ve tutkulu tasarım ekibinin devam eden çalışmaları sayesinde Jony'nin yeteneklerinden faydalanmaya devam edecek. Yıllarca birlikte çalıştıktan sonra geldiğimiz son durumdan memnunum. Keza Apple hiç durmadan büyümeye devam ediyor ve Jony ile gelecekte çalışmayı umuyorum. "dedi.    HABER: DEVRİM AKTÜRK KAYNAK: https://teknologi.id/sosok/desainer-iphone-jony-ive-resmi-tinggalkan-apple
Ekleme Tarihi: 09 Aralık 2019 - Pazartesi

IPhone Tasarımcısı Jony Ive Resmen Apple'dan Ayrıldı

Erzurumsonhaber / Erzurum -  iPhone ve Apple ürünlerinin tasarımcısı Jonathan 'Jony' Ive, Apple'da neredeyse 30 yıllık bir kariyer sonrasında resmen istifa etti. Haziran ayında, şirket Apple'ın Baş Tasarım Görevlisi olarak görevinden ayrılacağını açıkladı, ancak ayrılacağı zamanın tam tarihini söylemedi.

 

Ive, Steve Jobs'ın hem arkadaşı hem de sırdaşı. Her ikisi de Apple'ı 1990'larda iflasın eşiğine getirdi ve fakat yine her ikisi de Apple'ı, dünya tarafından tekrar saygı gören dev bir teknoloji şirketi haline dönüştürmeyi başardı. Ive ve Jobs işbirliğinde şık olan çeşitli araçlar üretildi. Renkli iMac, iPod, iPad ve elbette Apple için en büyük para kaynağı olan iPhone. Jobs 2011'de öldüğünde, endişeler Apple'ın geleceği ile ilgili olabilirdi. Ancak, bir zamanlar İş'in manevi ortağı olarak adlandırılan Ive'nin varlığı Apple'ın güçlü kalmasında yardımcı oldu. Ive, Apple'da yaklaşık 30 yıl çalıştıktan sonra, LoveFrom adlı kendi tasarım şirketini geliştirmekle uğraştı. Ayrıca Apple’nin da kesinlikle müşterilerinden biri olacağına inanmaktadır.

 

The CEO'su Tim Cook, 29.11.2019 tarihinde Cuma günü, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Apple, özel projelerde doğrudan birlikte çalışarak ve yaptığı mükemmel ve tutkulu tasarım ekibinin devam eden çalışmaları sayesinde Jony'nin yeteneklerinden faydalanmaya devam edecek. Yıllarca birlikte çalıştıktan sonra geldiğimiz son durumdan memnunum. Keza Apple hiç durmadan büyümeye devam ediyor ve Jony ile gelecekte çalışmayı umuyorum. "dedi. 

 

HABER: DEVRİM AKTÜRK

KAYNAK: https://teknologi.id/sosok/desainer-iphone-jony-ive-resmi-tinggalkan-apple

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.