Devrim AKTÜRK
Köşe Yazarı
Devrim AKTÜRK
 

Tarihi Surların Sprey Boyalarıyla İmtihanı

Erzurumsonhaber / Erzurum - Genişlik bakımından dünyanın en geniş 2. Suru (5000 metre) ve uzunluk bakımdan dünyanın en uzun Suru (8 – 10 metre) olma özelliği taşıyan Diyarbakır’ın tarihi Surları, bugünlerde sprey boyalarıyla uğraşıyor.   Her geçen gün dem dem yıkılan tarihi Surların bakımsızlığı bir kenara bırakılırken, şimdilerde ise bu ulu yapı sprey boyalarıyla daha kötü bir görünüme ve görüntüye kavuşturulmaya çalışılıyor. Bununla ilgili vatandaşlar üzüntülerini belirtirken; turistler ise bu konuda halkı ve devlet kuruluşlarını suçlamaktadır. Konuyla ilgili Valilik, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve STK’dan ise herhangi bir açıklama veya çalışma başlatılmış değil. Ancak halk bir an önce bu duruma el atılmasını talep ediyor.   Tarihi Surlara verilen en büyük zararlardan biri olan bu sprey boyaları, ayrıca manasız yazılarla ve anlamsız kelimelerle boy gösteriyor. Önemlikle terör örgütüne ait olan bir takım kelimelerin - terimlerin yer alması ve bunların silinmiyor oluşu, kafalarda soru işaretleri bırakıyor.   Vatandaşlar ise tarihi Surları yazıp çizenlere karşı lanetler okurken; konuyla ilgilenmesi gereken kamu, kurum ve kuruluşları ivedi çalışma başlatmaları için memleketlerine davet ediyor.       HABER: Devrim AKTÜRK
Ekleme Tarihi: 13 Eylül 2019 - Cuma

Tarihi Surların Sprey Boyalarıyla İmtihanı

Erzurumsonhaber / Erzurum - Genişlik bakımından dünyanın en geniş 2. Suru (5000 metre) ve uzunluk bakımdan dünyanın en uzun Suru (8 – 10 metre) olma özelliği taşıyan Diyarbakır’ın tarihi Surları, bugünlerde sprey boyalarıyla uğraşıyor.

 

Her geçen gün dem dem yıkılan tarihi Surların bakımsızlığı bir kenara bırakılırken, şimdilerde ise bu ulu yapı sprey boyalarıyla daha kötü bir görünüme ve görüntüye kavuşturulmaya çalışılıyor. Bununla ilgili vatandaşlar üzüntülerini belirtirken; turistler ise bu konuda halkı ve devlet kuruluşlarını suçlamaktadır. Konuyla ilgili Valilik, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve STK’dan ise herhangi bir açıklama veya çalışma başlatılmış değil. Ancak halk bir an önce bu duruma el atılmasını talep ediyor.

 

Tarihi Surlara verilen en büyük zararlardan biri olan bu sprey boyaları, ayrıca manasız yazılarla ve anlamsız kelimelerle boy gösteriyor. Önemlikle terör örgütüne ait olan bir takım kelimelerin - terimlerin yer alması ve bunların silinmiyor oluşu, kafalarda soru işaretleri bırakıyor.

 

Vatandaşlar ise tarihi Surları yazıp çizenlere karşı lanetler okurken; konuyla ilgilenmesi gereken kamu, kurum ve kuruluşları ivedi çalışma başlatmaları için memleketlerine davet ediyor.

 

 

 

HABER: Devrim AKTÜRK

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.