Devrim AKTÜRK
Köşe Yazarı
Devrim AKTÜRK
 

Viral Emoji Dua veya Beşlik – Bunun gerçek anlamı nedir?

Erzurumsonhaber / Erzurum - Son zamanlarda sosyal medya, netizenlerin emojilerin niyetleri hakkındaki tartışmalarını ekteki iki avuç içi şeklinde ele alıyor.   Nedeni ise son zamanlarda, Twitter'da bu emojinin iki kişi arasında yüksek beş veya beş seviyenin sembolü olduğunu gösteren bir yükleme ifade etmesidir.   Ancak, çoğu insan bu emojinin dua ederken bir özür ya da jest ifade etmek anlamına geldiğini varsaymaktadır.     Peki, doğru olan nedir?   Dikkatlice bakarsanız, iki kişi aynı elle beşlik çaktığında, baş parmakları paralel olmayan taraflarda oluyor. Ancak emojide başparmağın paralel olarak tutturulduğu görülmektedir.   Emojis veritabanı sitesinde listelenen açıklamada Emojipedia, buna bağlı iki avucunun resmi genellikle Japon kültüründe "lütfen" veya "teşekkür ederim" anlamına geldiğini aktardı. Buna ek olarak, bu emojiler de sık sık dua ifadeleri için kullanıldığı belirtildi.   Emojipedia'dan bildiren bu emoji, resmi Unicode adıyla "Katlanmış Ellere Sahip Kişi" olarak tescil edilmiştir. Dolayısıyla bu emoji, elini tutan bir kişi olduğu anlamına gelir.     Bununla birlikte Emojipedia, ayrıca bu emojinin beşlik veya beşlik ifadesi olarak kullanılabileceğini belirtmektedir. Ancak bu beşlik ifadesi gerçekten kullanıcılar tarafından daha az kullanılmaktadır.   Sonuç olarak bu emojiler farklı anlamları temsil edebilir. Her şey mevcut konuşmada kullanılan içeriğe ve onu kullanan kullanıcıların ihtiyaçlarına göre değişir.         Haber: Devrim Aktürk Kaynak: https://teknologi.id/tekno/viral-emoji-berdoa/?utm_campaign=later-linkinbio-teknologi_id&utm_content=later-2669970&utm_medium=social&utm_source=instagram
Ekleme Tarihi: 13 Eylül 2019 - Cuma

Viral Emoji Dua veya Beşlik – Bunun gerçek anlamı nedir?

Erzurumsonhaber / Erzurum - Son zamanlarda sosyal medya, netizenlerin emojilerin niyetleri hakkındaki tartışmalarını ekteki iki avuç içi şeklinde ele alıyor.

 
Nedeni ise son zamanlarda, Twitter'da bu emojinin iki kişi arasında yüksek beş veya beş seviyenin sembolü olduğunu gösteren bir yükleme ifade etmesidir.

 

Ancak, çoğu insan bu emojinin dua ederken bir özür ya da jest ifade etmek anlamına geldiğini varsaymaktadır.

 


 
Peki, doğru olan nedir?

 
Dikkatlice bakarsanız, iki kişi aynı elle beşlik çaktığında, baş parmakları paralel olmayan taraflarda oluyor. Ancak emojide başparmağın paralel olarak tutturulduğu görülmektedir.

 
Emojis veritabanı sitesinde listelenen açıklamada Emojipedia, buna bağlı iki avucunun resmi genellikle Japon kültüründe "lütfen" veya "teşekkür ederim" anlamına geldiğini aktardı. Buna ek olarak, bu emojiler de sık sık dua ifadeleri için kullanıldığı belirtildi.

 
Emojipedia'dan bildiren bu emoji, resmi Unicode adıyla "Katlanmış Ellere Sahip Kişi" olarak tescil edilmiştir. Dolayısıyla bu emoji, elini tutan bir kişi olduğu anlamına gelir.

 

 
Bununla birlikte Emojipedia, ayrıca bu emojinin beşlik veya beşlik ifadesi olarak kullanılabileceğini belirtmektedir. Ancak bu beşlik ifadesi gerçekten kullanıcılar tarafından daha az kullanılmaktadır.

 
Sonuç olarak bu emojiler farklı anlamları temsil edebilir. Her şey mevcut konuşmada kullanılan içeriğe ve onu kullanan kullanıcıların ihtiyaçlarına göre değişir.

 

 

 

 

Haber: Devrim Aktürk

Kaynak: https://teknologi.id/tekno/viral-emoji-berdoa/?utm_campaign=later-linkinbio-teknologi_id&utm_content=later-2669970&utm_medium=social&utm_source=instagram

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.