Devrim AKTÜRK
Köşe Yazarı
Devrim AKTÜRK
 

Yıldırımın çarptığı sümer cami minaresinin çalışmaları devam ediyor

Erzurumsonhaber / Erzurum - Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi’nde bulunan Sümer Cami’nin minaresine 4 Haziran 2018 tarihinde yıldırım düşmüş ve gelen tepkiler sonucunda minarenin yıkılma işlemleri başlatılmıştı.   Yıkımın hemen ardından ise, yıldırımın çarptığı minareye yeni bir minare yapılma kararı verilmişti. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile dönemin kayyım başkanı Cumali Atilla’lı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılan, daha sonrasında ise yeni inşası yapılmaya başlanan minare farklı görüntüsü ile dikkatleri üzerine çekiyor.   İKİ MİNARE BİRBİRİNDEN FARKLI   Sümer Cami’nde yıldırımın çarptığı ve yıkım işleminin tamamlandığı minare daha önce kahverengi bir renkte, yuvarlak bir biçimde ve diğer minare ile aynı boyutta iken; yeni minare ise beyaz bir renkte, kare bir biçimde ve diğer minareden uzun olması vatandaşı şaşırttı.   DİĞER MİNARE’DE YIKILACAK   Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile dönemin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce yıkım kararı verdiği diğer minarede yeni inşası ile birlikte Sümer Cami’deki ziyaretçilerine kavuşacak.   Haber: Devrim AKTÜRK
Ekleme Tarihi: 27 Eylül 2019 - Cuma

Yıldırımın çarptığı sümer cami minaresinin çalışmaları devam ediyor

Erzurumsonhaber / Erzurum - Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi’nde bulunan Sümer Cami’nin minaresine 4 Haziran 2018 tarihinde yıldırım düşmüş ve gelen tepkiler sonucunda minarenin yıkılma işlemleri başlatılmıştı.

 

Yıkımın hemen ardından ise, yıldırımın çarptığı minareye yeni bir minare yapılma kararı verilmişti. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile dönemin kayyım başkanı Cumali Atilla’lı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılan, daha sonrasında ise yeni inşası yapılmaya başlanan minare farklı görüntüsü ile dikkatleri üzerine çekiyor.

 

İKİ MİNARE BİRBİRİNDEN FARKLI

 

Sümer Cami’nde yıldırımın çarptığı ve yıkım işleminin tamamlandığı minare daha önce kahverengi bir renkte, yuvarlak bir biçimde ve diğer minare ile aynı boyutta iken; yeni minare ise beyaz bir renkte, kare bir biçimde ve diğer minareden uzun olması vatandaşı şaşırttı.

 

DİĞER MİNARE’DE YIKILACAK

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile dönemin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce yıkım kararı verdiği diğer minarede yeni inşası ile birlikte Sümer Cami’deki ziyaretçilerine kavuşacak.

 

Haber: Devrim AKTÜRK

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.