Sedat Yoğurtcu
Köşe Yazarı
Sedat Yoğurtcu
 

Üç Puandan Daha Fazlası

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurumspor Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Akhisarspor ile ya tamam ya devam maçına çıktı. Maçın kaybedilmesi demek süper lige havlu atmak anlamı taşıyordu, hal böyle olunca da futbolcuların üzerindeki baskı da her zamankinden daha fazlaydı. Rakiplerin puan kaybettiği haftada alınacak bir galibiyetin önemi çok büyüktü.     Rakip Akhisarspor geçen hafta Göztepe'yi deplasmanda mağlup etmenin morali ile gelmişti Erzurum'a. Maçın ilk düdüğü ile iki takımın da ne kadar stres altında olduğu oynanan futboldan çok belliydi. Özellikle Erzurumspor'un maça başladığı ilk 11 yine tartışma konusu oldu. Orta alanda İbrahim Akdağ'ın ve Jasmin Scuk' un olmayışı Erzurumspor'u ileri taşıma konusunda sıkıntıya soktu. Böylesine önemli bir maçta ilk 30 dakika Erzurumspor adına çöpe atılan dakikalar oldu adeta. Daha sonrasında bir kaç cılız atak ile koskoca ilk yarı bitti.   İkinci yarıya da etkisiz başlayan Erzurumspor'da Hamza Hoca 60. dakikada Emrah Başsan'ı oyuna sürdü ve yaklaşık 1 dakika sonra Akhisarspor'un bulduğu gol işleri daha da zora soktu ve tribünlerden de protestolar yükselmeye başladı. Artık kaybedecek birşeyi kalmayan Hamza Hoca başta yapması gerekeni geç de olsa yaptı ve ikinci hamlesini de yaparak İbrahim Akdağ'ı da oyuna aldı. Bu dakikadan sonra Erzurumspor etkili ataklarına başladı ve aradığı golü 73. dakikada İbrahim Akdağ' la buldu. Golün asistini ise yine oyuna sonradan dahil olan Emrah Başsan yaptı.   Erzurumspor golden sonra oyunun kontrolünü de eline alarak Akhisarspor kalesine iyiden iyiye yüklenmeye başladı, çünkü bulacağı bir gol Erzurumspor için çok şey demekti. Aradığı golü de çok geçmeden maçın 77.dakikasında yine Emrah Başsan'ın asistinde Gilles Sunu'nun kafa golü ile buldu. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü elinde tutan Erzurumspor skoru korudu ve böylesine önemli bir maçı zorda olsa galibiyet ile bitirdi. Alınan bu galibiyetle futbolcuların, stadyumdaki taraftarların ve ekran başındaki Erzurumluların sevinci gerçekten görülmeye değerdi. Özlenen galibiyet öyle bir zamanda geldi ki umutların bittiği yok olduğu anda yeni bir umut ve hayata dönüş oldu.   Maç içerisinde Sunu'nun oyundan çıkmak istememesi maç sonunda Emrah Başsan'ın gözyaşları aslında alınan sonucun bir galibiyetten daha fazlası olduğunu gösteriyordu. Bu kenetlenme, bu istek, bu hırs kalan haftalar için Erzurumspor'un en büyük artısı olacaktır. Kısacası şehir yönetimi futbolcusu ve taraftarı ile her şeye yeniden başlıyor...
Ekleme Tarihi: 17 Nisan 2019 - Çarşamba

Üç Puandan Daha Fazlası

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurumspor Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Akhisarspor ile ya tamam ya devam maçına çıktı. Maçın kaybedilmesi demek süper lige havlu atmak anlamı taşıyordu, hal böyle olunca da futbolcuların üzerindeki baskı da her zamankinden daha fazlaydı. Rakiplerin puan kaybettiği haftada alınacak bir galibiyetin önemi çok büyüktü.

 

 

Rakip Akhisarspor geçen hafta Göztepe'yi deplasmanda mağlup etmenin morali ile gelmişti Erzurum'a. Maçın ilk düdüğü ile iki takımın da ne kadar stres altında olduğu oynanan futboldan çok belliydi. Özellikle Erzurumspor'un maça başladığı ilk 11 yine tartışma konusu oldu. Orta alanda İbrahim Akdağ'ın ve Jasmin Scuk' un olmayışı Erzurumspor'u ileri taşıma konusunda sıkıntıya soktu. Böylesine önemli bir maçta ilk 30 dakika Erzurumspor adına çöpe atılan dakikalar oldu adeta. Daha sonrasında bir kaç cılız atak ile koskoca ilk yarı bitti.

 

İkinci yarıya da etkisiz başlayan Erzurumspor'da Hamza Hoca 60. dakikada Emrah Başsan'ı oyuna sürdü ve yaklaşık 1 dakika sonra Akhisarspor'un bulduğu gol işleri daha da zora soktu ve tribünlerden de protestolar yükselmeye başladı. Artık kaybedecek birşeyi kalmayan Hamza Hoca başta yapması gerekeni geç de olsa yaptı ve ikinci hamlesini de yaparak İbrahim Akdağ'ı da oyuna aldı. Bu dakikadan sonra Erzurumspor etkili ataklarına başladı ve aradığı golü 73. dakikada İbrahim Akdağ' la buldu. Golün asistini ise yine oyuna sonradan dahil olan Emrah Başsan yaptı.

 

Erzurumspor golden sonra oyunun kontrolünü de eline alarak Akhisarspor kalesine iyiden iyiye yüklenmeye başladı, çünkü bulacağı bir gol Erzurumspor için çok şey demekti. Aradığı golü de çok geçmeden maçın 77.dakikasında yine Emrah Başsan'ın asistinde Gilles Sunu'nun kafa golü ile buldu. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü elinde tutan Erzurumspor skoru korudu ve böylesine önemli bir maçı zorda olsa galibiyet ile bitirdi. Alınan bu galibiyetle futbolcuların, stadyumdaki taraftarların ve ekran başındaki Erzurumluların sevinci gerçekten görülmeye değerdi. Özlenen galibiyet öyle bir zamanda geldi ki umutların bittiği yok olduğu anda yeni bir umut ve hayata dönüş oldu.

 

Maç içerisinde Sunu'nun oyundan çıkmak istememesi maç sonunda Emrah Başsan'ın gözyaşları aslında alınan sonucun bir galibiyetten daha fazlası olduğunu gösteriyordu. Bu kenetlenme, bu istek, bu hırs kalan haftalar için Erzurumspor'un en büyük artısı olacaktır. Kısacası şehir yönetimi futbolcusu ve taraftarı ile her şeye yeniden başlıyor...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.