Fırat AKSOY
Köşe Yazarı
Fırat AKSOY
 

Algı Operasyonu

Erzurumsonhaber / Erzurum - Ben siyasetten anlamam.      Ama anladığım iki şey var.  İletişimci olduğumdan algı yönetimi, işletme mezunu olduğumdan ekonomi.  Şu an ki ekonomimiz liberal sosyo ekonomi modelidir.  Yani yatrımlarında kalkınmanında birey ve devlet desteği barındırması. Bireyden kasıt özel teşebbüs veya yatırımcı. Kominst rejimde insanın tüm ihtiyaçlarını devlet verirken fazlasına devlet el koyar.  Yani sana günde 4 ekmek yetiyorken 5. yi alamazsın. Yada 100 metre kare evi verir 120 metre kareyi talep edemezsin.   Ekonomi modelleri. Liberal sosyo ekonomik modelde çark özel teşebbüs ve  Devlet kanalları ile döner.  Burda dikkat edilmesi gereken nokta özel teşebbüs şirketleri, firma ve yatırımcıların sermayesini dış güçler verirse işte o zaman yatırımın durması, doların yükselmesi gibi durumlar mevcut hükümeti sevmeyen dış güçler için zorlaşır. Örnek vermek gerekirse hükümet karşıtı bir sermaye destekli holding bir gecede piyasadan 1 milyon dolar çekse ertesi gün bu dolara arz - talep ilişkisi doğrultusunda yükseltme yaşatır.  Ertesi günü bir gün önce piyasada  2 milyon dolar varken artık bir milyon dolar vardır.  Talep doğrultusunda bir milyon dolar artar.  Bu birinci boyut, Yapılması gerekenler konuşulabilir.  İkinci boyut algı operasyonu kısmı.  Bu yükselmeyi bilen stokcular önceden ucuza yolladıkları malı piyasaya yüksek yani fahiş fiyattan sürer. Yumurtadan, ete varana kadar yeme, una, şekere zam geldiğinden daha çok para kazanma hırsı insanları karaborsadan piyasaya mal sürmelerine sebep oluyor.  Bu kaos durumundan çıkabilecek iki yöntem var. Bir gerçek vatan sever ticaretciler zaten ucuza topladıkları malları cüzi fiyata piyasaya sürüp piyasayı rahatlatmaları ve hükümetin holding ve büyük sermayeli şirketlerin piyasadan yüklü dolar ve euro çekmesini önleyici yasaları.  İki tüketici kesime alım gücü yükseltici maaş zammı yapılması piyasaya para girdisi olması.  Çünkü halk ekonomik krizde para ve altın daha cok biriktirir . Saygılarımla 
Ekleme Tarihi: 29 Eylül 2018 - Cumartesi

Algı Operasyonu

Erzurumsonhaber / Erzurum - Ben siyasetten anlamam. 

 

 

Ama anladığım iki şey var. 

İletişimci olduğumdan algı yönetimi, işletme mezunu olduğumdan ekonomi. 

Şu an ki ekonomimiz liberal sosyo ekonomi modelidir. 

Yani yatrımlarında kalkınmanında birey ve devlet desteği barındırması.

Bireyden kasıt özel teşebbüs veya yatırımcı.

Kominst rejimde insanın tüm ihtiyaçlarını devlet verirken fazlasına devlet el koyar. 

Yani sana günde 4 ekmek yetiyorken 5. yi alamazsın.

Yada 100 metre kare evi verir 120 metre kareyi talep edemezsin.

 

Ekonomi modelleri.

Liberal sosyo ekonomik modelde çark özel teşebbüs ve  Devlet kanalları ile döner. 

Burda dikkat edilmesi gereken nokta özel teşebbüs şirketleri, firma ve yatırımcıların sermayesini dış güçler verirse işte o zaman yatırımın durması, doların yükselmesi gibi durumlar mevcut hükümeti sevmeyen dış güçler için zorlaşır.

Örnek vermek gerekirse hükümet karşıtı bir sermaye destekli holding bir gecede piyasadan 1 milyon dolar çekse ertesi gün bu dolara arz - talep ilişkisi doğrultusunda yükseltme yaşatır. 

Ertesi günü bir gün önce piyasada  2 milyon dolar varken artık bir milyon dolar vardır. 

Talep doğrultusunda bir milyon dolar artar. 

Bu birinci boyut,

Yapılması gerekenler konuşulabilir. 

İkinci boyut algı operasyonu kısmı. 

Bu yükselmeyi bilen stokcular önceden ucuza yolladıkları malı piyasaya yüksek yani fahiş fiyattan sürer.

Yumurtadan, ete varana kadar yeme, una, şekere zam geldiğinden daha çok para kazanma hırsı insanları karaborsadan piyasaya mal sürmelerine sebep oluyor. 

Bu kaos durumundan çıkabilecek iki yöntem var.

Bir gerçek vatan sever ticaretciler zaten ucuza topladıkları malları cüzi fiyata piyasaya sürüp piyasayı rahatlatmaları ve hükümetin holding ve büyük sermayeli şirketlerin piyasadan yüklü dolar ve euro çekmesini önleyici yasaları. 

İki tüketici kesime alım gücü yükseltici maaş zammı yapılması piyasaya para girdisi olması. 

Çünkü halk ekonomik krizde para ve altın daha cok biriktirir .

Saygılarımla 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.