Fırat AKSOY
Köşe Yazarı
Fırat AKSOY
 

Yeni Dünya Düzeni ve Kovid-19 Süreci

Erzurumsonhaber / Erzurum - Dünya genelinde yaygın bir pandemi oluşturan COVID-19 salgını yaşamı ciddi anlamda tehdit etmeye devam etmektedir. Aslında beklenmeyen bir zamanda, Aralık 2019’da Çin’in Hubei eyaleti Wuhan kentinden başlayan bu hastalık hakkında var olan bilgiler her gün değişirken, hastalığın hızlı bulaşma şekli, hasta ve ölüm sayılarının sürekli artması sebebiyle var olan panik ve endişe bir tür korkuya dönüşmüş durumdadır. Geçen 4 ay içerisinde COVID-19 hakkında literatüre kazandırılan ve çoğunlukla bilimsel verilere dayandırılan yazılar, hastalık hakkında doğru bilgilenmenin sağlanmasına yardımcı olmakla birlikte önlem süreci hakkında da bilgi veriyor. Hastalığın farklı seyreden klinik prognozu, görüldüğü yaş grupları ve yayılışı dikkate alındığında; konunun sadece tıbbi boyutla sınırla kalmayacağı, sosyokültürel, etik ve ahlâk, hukuk, eğitim, turizm, ekonomi, tarım, halk sağlığı açısından olumsuz bazı etkileri olabileceği tahmin edilebilir. Çıkış noktası burası olan bu makalede, internet üzerinden doğruluk payı fazla olan haber kaynaklarına ve bilimsel literatüre dayalı olarak, COVID-19 pandemisinin sosyal yaşam ve etik düzlemi etkileyen olumsuzluklarını inceleyen ve değerlendiren bir içeriğe yer verilmiştir. Hastalığın ilk etki dalgasındaki durumunu özetleyen bu tür makalelerin COVID-19’un ortaya çıkardığı tıbbi ve sosyal sorunların doğru algılanacağına ve yeni çalışmalara kaynak teşkil edeceğine inanıyorum.     Corona virüs sosyal hayata  etkileri   Türkiye’de koronavirüs COVID-19 salgınının yaygınlaşmasıyla insanlar evlerine kapanırken, yollardaki trafik yoğunluğunda da büyük oranda azalma meydana getirdi. Yandex Navigasyon'da yapılan aramalar, yaşanan düşüşü çarpıcı oranlarla gözler önüne serdi.   Doğa insanın olumsuz etkilerini üstünden  atarak yenilendi. İstanbul  boğazında yüzen yunuslari hatırlayalım.    Kriptonun şifresi kitabında da bahsettigim *yazar Firat Aksoy’’ ta iki yıl önce bahsettigim kriptolu paralara hazır olun...   İşte yeni dünya düzeninde de kriptolu paraların devreye sokulması, ve insanların dijital dünyaya alisturilmasi sürecidir.    Ayrıca yine İngiltere de ki Ekonomistlerin  de dediği gibi’’ Dünya da bir buçuk milyar insan fazla.’’şeklindeki açıklamaları ile hızlıca yeni biyolojik silah cov  19 devreye sokulmustur.   Çin den başlaması  da sıradan değil.  Emperyalist güçlerin komünizmin ısrarlı savunucusu Çin ile hedef almasından  sonra ortaya ilk orada çıkması da tesadüf olamaz. Ekonomik olarak mallarını nerdeyse dünyanın her yerine gonderen Çin Amerika ürünlerini bitirmek üzereydi.  Sadece Amerika mi? İngiltere ve Yahudi malları ikinci üçüncü sıraya geriledi. Buna yeni yeni gelişen Rusya da var.    Artık yeni dünya düzeninde  buna benzer olaylar,hastalıklar çok olacağı benzer.
Ekleme Tarihi: 22 Haziran 2020 - Pazartesi

Yeni Dünya Düzeni ve Kovid-19 Süreci

Erzurumsonhaber / Erzurum - Dünya genelinde yaygın bir pandemi oluşturan COVID-19 salgını yaşamı ciddi anlamda tehdit etmeye devam etmektedir. Aslında beklenmeyen bir zamanda, Aralık 2019’da Çin’in Hubei eyaleti Wuhan kentinden başlayan bu hastalık hakkında var olan bilgiler her gün değişirken, hastalığın hızlı bulaşma şekli, hasta ve ölüm sayılarının sürekli artması sebebiyle var olan panik ve endişe bir tür korkuya dönüşmüş durumdadır. Geçen 4 ay içerisinde COVID-19 hakkında literatüre kazandırılan ve çoğunlukla bilimsel verilere dayandırılan yazılar, hastalık hakkında doğru bilgilenmenin sağlanmasına yardımcı olmakla birlikte önlem süreci hakkında da bilgi veriyor. Hastalığın farklı seyreden klinik prognozu, görüldüğü yaş grupları ve yayılışı dikkate alındığında; konunun sadece tıbbi boyutla sınırla kalmayacağı, sosyokültürel, etik ve ahlâk, hukuk, eğitim, turizm, ekonomi, tarım, halk sağlığı açısından olumsuz bazı etkileri olabileceği tahmin edilebilir. Çıkış noktası burası olan bu makalede, internet üzerinden doğruluk payı fazla olan haber kaynaklarına ve bilimsel literatüre dayalı olarak, COVID-19 pandemisinin sosyal yaşam ve etik düzlemi etkileyen olumsuzluklarını inceleyen ve değerlendiren bir içeriğe yer verilmiştir. Hastalığın ilk etki dalgasındaki durumunu özetleyen bu tür makalelerin COVID-19’un ortaya çıkardığı tıbbi ve sosyal sorunların doğru algılanacağına ve yeni çalışmalara kaynak teşkil edeceğine inanıyorum.
 
 
Corona virüs sosyal hayata  etkileri
 
Türkiye’de koronavirüs COVID-19 salgınının yaygınlaşmasıyla insanlar evlerine kapanırken, yollardaki trafik yoğunluğunda da büyük oranda azalma meydana getirdi. Yandex Navigasyon'da yapılan aramalar, yaşanan düşüşü çarpıcı oranlarla gözler önüne serdi.
 
Doğa insanın olumsuz etkilerini üstünden  atarak yenilendi. İstanbul  boğazında yüzen yunuslari hatırlayalım. 
 
Kriptonun şifresi kitabında da bahsettigim *yazar Firat Aksoy’’ ta iki yıl önce bahsettigim kriptolu paralara hazır olun...
 
İşte yeni dünya düzeninde de kriptolu paraların devreye sokulması, ve insanların dijital dünyaya alisturilmasi sürecidir. 
 
Ayrıca yine İngiltere de ki Ekonomistlerin  de dediği gibi’’ Dünya da bir buçuk milyar insan fazla.’’şeklindeki açıklamaları ile hızlıca yeni biyolojik silah cov  19 devreye sokulmustur.
 
Çin den başlaması  da sıradan değil.  Emperyalist güçlerin komünizmin ısrarlı savunucusu Çin ile hedef almasından  sonra ortaya ilk orada çıkması da tesadüf olamaz. Ekonomik olarak mallarını nerdeyse dünyanın her yerine gonderen Çin Amerika ürünlerini bitirmek üzereydi.  Sadece Amerika mi? İngiltere ve Yahudi malları ikinci üçüncü sıraya geriledi. Buna yeni yeni gelişen Rusya da var. 
 
Artık yeni dünya düzeninde  buna benzer olaylar,hastalıklar çok olacağı benzer.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.