Fırat AKSOY
Köşe Yazarı
Fırat AKSOY
 

Büyüteç Sonrası

Erzurumsonhaber / Erzurum - Değerli okurlar, uzun zamandır size yazamıyordum. Bir kitap projesi üzerinde çalışıyordum.Nİhayet bitti. ''Kripto'nun Şifresi'' adlı kitabım çok yakında sizlerle olacak. Herdem Yayıncılık aracılığı ile sizlerle değerli okuyucularla buluşacağız.   Bu hafta malüm covid 19 virüsü salgını sonrası neler yaşanabiliri konuşucaz.   1) Evde kalmakaan dolayı internet bağımlılığı artışı. Bu artış malesef her gün iki dakika daha artarak ortalama günlük 2 saatten fazla arttı. Malesef okuyan, farklı uğraşlar bulamayan milletiz. Ne okuyor, ne yazıyor,ne de sanatın bir alanı ile uğraşıyoruz. Bu zaman aralığında her hangi bir el sanatı öğrenmek faydalı olacaktır. Malesef biz kolaya kaçarak, evde net başında vakit öldürüyoruz. Öldürüyoruz diyorum, çünkü geden zaman geri gelmiyor.   Belediyelerin yerinde olsam, madem uzaktan eğitim yaygınlaştı, kurs el sanatları eğitmenlerinden,çeşitli el sanatları kurslarını bir link aracılığı ile sayısallaşma yardımı ile( internete yüklenen her veriye sayısallaşma denir) vatandaşa kazandırılabilir.    Gerçekçi olmak gerekiyorsa,işsizlik ödeneği e devlete baktığınızda temmuzu dahi ödenek ayı gösteriyorlar süremiz daha uzun demektir.   2) Sağlık sorunu oluşması kilo problemleri, bu süreçte malesef evde hareketsiz yaşama mahkum kaldık. Gerçekçi bir tablo daha. Bu hareketsiz yaşam bizde kilo ve sağlık problemlerine yol açıyor. Halkımız zaten mutfak kültürünü seven ve ağır gıdalar tüketen bir yapıya sahip. Bu da hareketsiz yaşamla birleşince, kilo verme sağlık problemlerini tetikleyecek. Göreceksiniz.     3)Adaptasyon süreci, yani insanlar süreç sonunda iş yaşantısına ve gündelik yaşama dönecek. Evcilleşmiş bir bireyin tekrar iş sürecine adapte olması zaman alacaktır. Buradan üst yetkililere sesleniyorum. İş verenlere uyarı yapılsın. Kaybolan iş ve hizmet sektörü açığını kapatmak iÇin, personele yüklenilmesi, sıkıntı doğurabilir. Demesi benden.     4) Süreç sonunda ev yaşantısına alışmış, pasif ( hareketsiz ve umursamaz) bireyler olacak. Bunların sosyal yaşantılarını hızlandırmak için aktiviteler, ücretsiz etkinlikler olmalı.    Baktığımız da bu maddelerin artabileceğini görüyoruz, işsizlik, stres, hızlı öfkelenme vb.    Devletimizin süreçte Dünya Devletlerinden (5 büyük devlet) daha iyi yönettiğin gördük. Süreç bitiminde de aynı durum süreceğinden eminim. Dünya 5 ten büyük, Türkiye bütün devletlerden büyük. Biz Bize de yeteriz Dünya'ya da... Sevgiyle kalın....     
Ekleme Tarihi: 02 Mayıs 2020 - Cumartesi

Büyüteç Sonrası

Erzurumsonhaber / Erzurum - Değerli okurlar, uzun zamandır size yazamıyordum. Bir kitap projesi üzerinde çalışıyordum.Nİhayet bitti. ''Kripto'nun Şifresi'' adlı kitabım çok yakında sizlerle olacak. Herdem Yayıncılık aracılığı ile sizlerle değerli okuyucularla buluşacağız.
 
Bu hafta malüm covid 19 virüsü salgını sonrası neler yaşanabiliri konuşucaz.
 
1) Evde kalmakaan dolayı internet bağımlılığı artışı. Bu artış malesef her gün iki dakika daha artarak ortalama günlük 2 saatten fazla arttı. Malesef okuyan, farklı uğraşlar bulamayan milletiz. Ne okuyor, ne yazıyor,ne de sanatın bir alanı ile uğraşıyoruz. Bu zaman aralığında her hangi bir el sanatı öğrenmek faydalı olacaktır. Malesef biz kolaya kaçarak, evde net başında vakit öldürüyoruz. Öldürüyoruz diyorum, çünkü geden zaman geri gelmiyor.
 
Belediyelerin yerinde olsam, madem uzaktan eğitim yaygınlaştı, kurs el sanatları eğitmenlerinden,çeşitli el sanatları kurslarını bir link aracılığı ile sayısallaşma yardımı ile( internete yüklenen her veriye sayısallaşma denir) vatandaşa kazandırılabilir. 
 
Gerçekçi olmak gerekiyorsa,işsizlik ödeneği e devlete baktığınızda temmuzu dahi ödenek ayı gösteriyorlar süremiz daha uzun demektir.
 
2) Sağlık sorunu oluşması kilo problemleri, bu süreçte malesef evde hareketsiz yaşama mahkum kaldık. Gerçekçi bir tablo daha. Bu hareketsiz yaşam bizde kilo ve sağlık problemlerine yol açıyor. Halkımız zaten mutfak kültürünü seven ve ağır gıdalar tüketen bir yapıya sahip. Bu da hareketsiz yaşamla birleşince, kilo verme sağlık problemlerini tetikleyecek. Göreceksiniz.
 
 
3)Adaptasyon süreci, yani insanlar süreç sonunda iş yaşantısına ve gündelik yaşama dönecek. Evcilleşmiş bir bireyin tekrar iş sürecine adapte olması zaman alacaktır. Buradan üst yetkililere sesleniyorum. İş verenlere uyarı yapılsın. Kaybolan iş ve hizmet sektörü açığını kapatmak iÇin, personele yüklenilmesi, sıkıntı doğurabilir. Demesi benden.
 
 
4) Süreç sonunda ev yaşantısına alışmış, pasif ( hareketsiz ve umursamaz) bireyler olacak. Bunların sosyal yaşantılarını hızlandırmak için aktiviteler, ücretsiz etkinlikler olmalı.
 
 Baktığımız da bu maddelerin artabileceğini görüyoruz, işsizlik, stres, hızlı öfkelenme vb. 
 
Devletimizin süreçte Dünya Devletlerinden (5 büyük devlet) daha iyi yönettiğin gördük. Süreç bitiminde de aynı durum süreceğinden eminim. Dünya 5 ten büyük, Türkiye bütün devletlerden büyük. Biz Bize de yeteriz Dünya'ya da...
Sevgiyle kalın.... 
 
 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.